d40 kötü bir makine değil üzerinde af motoru olmaması sebebiyle birazcık lens seçer hepsi o kadar birde nikonların(d3 ve d300 hariç) yüksek iso başarısı canondan düşüktür ama daha canon a göre daha canlı renkler verirler. gövdede af motoru olmaması ise artık çok fazla sorun değil bir çok lensin kendi üzerinde af motoru var ucuz diye çok tercih edilen sigma 70-300 apo ve tamron 17-50 gibi lenslerinde yeni versiyonlarında af motoru var.200 isoda noise falanda yok abartmalayalım çektiği fotoları görmesem ben bile inanıcam.
benim tavsiyem bütçeyi biraz artırabilirseniz canon rebel xsi (450d) dir oldukça güzel bir makine ama sizin linkini verdiğiniz rebel xt 350d diye bilinen makinedirki biraz eski teknolojidir özellikle lcd ekranı falan oldukça yetersiz gelecektir en azından xti(400d) bakın derim.
nikon için yüksek iso vr af motoru takıntınız yoksa d40 iyi makinedir yeni versiyonu d60 diye geçer onun iso başarımında ciddi gelişme olduğu söyleniyor. gövdede af motoru olsun diyosanız d80 bakmalısınız ama o da biraz eski teknolojidir yaz aylarında d90 duyurulması bekleniyor muhtemelen 450d den daha iyi bir makine olacaktır ama fiyatı ne olur bilmem.
nikon alırsanız 18-200vr lens baya popülerdir ve o aralıktaki en başarılı lenstir biraz pahalıdır ama başka bir lens almadan oldukça uzun süre idare edebilir veya lens değiştirmekten hoşlanmazsanız hızır gibi yetilşir :d
nikon 16-85vr yine yeni çıkan oldukça başarılı bir lens henüz çok yeni olduğu için falan inceleme falan yok ama %100 croplarda bile oldukça keskin olduğunu gördüm
canonlarda bu aralıklarda fazla başarılı lensler yok maalesef ama 17-40f4,70-200f4 gibi çok güzel ve fiyat olarakta çok uçuk olmayan lensler var bu f4 serisini çok seviyorum yada sigma ve tamron gibi diğer markalarda canon,nikon,sony,pentax için üretim yapıyorlar sigma 17-70 , 70-300 apo ve tamron 17-50 oldukça sevilen lenslerdir ve canon,nikon lenslere göre daha ucuzdurlar. hatta tamron 17-50 nin görüntü kalitesi 1000 dolarlık lenslerle karşılaştırılır genelde aşşağıda kalmaz ama fiyatdan dolayı plastik kalitesi olarak nikon ve canonlara göre düşüktür.
hangi marka alırsanız alın ileride değiştiririm diye dandik lens almayın bence sonuçta herseferinde bir miktar edeceksiniz uzun süre işinizi görecek bir lens almanızı tavsiye ederim.
Bookmarks