Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ya evet o staj olayına yogunlasmıstım bı ara bu wat'ın burokrasısı beni herseyden soguttu

arastırdım ben onu ama tabi bilgisayar müh. okudugum için daha cok o alanda arastırdım...

abd de baya turk sırketı var aslında ben onlara baktım gıtmeden bı cv hazırlayıp hepsıne yollamayı dusunuyorum belki geri donen olur denemek lazım...

sende ole yap bence ha neden sadece turk sırketlere bakıorum dıe soracak olursan acıkcası amerıkalıların abd vatandası olmyan bırıne oncelık verecegını sanmıorum hemde stajer olarak bana ole gelıoo ama bı kac sırket var buyuk adb fırması onlarada basvurmayı dusunuyorum staj ıcın...
guzel dusunmussun. bende basvuru yapıcam ama su an staj yapacak ingilizceye sahip oldugumu dusunmuyorum ben daha ii olması lazım.(senin eğitim dili ingilizcedir muhtemelen dil problemin yoktur senin) once bi dil kursu dusunuyorum o sure zarfında da bi kac bilgisayar programına yogunlasıp iyi bi background olusturmaya calısıcam.
ama amerikan sirketleride olabilir bence cunku amerikada muhendis acıgı cok fazla. amerikalılara oncelik verirler bu konuda haklısın ama bulmakta sıkıntı cekiyolar bildiğim kadarıyla. kendimizi geliştirirsek cok zor deil aslında.
ve stajdan daha onemlisi var. eğer performansını iyi bulurlarsa iş teklifide geliyo normal olarak ve senin için green card yada H1B vizesi alabiliyolar. benim staj yapmak istememdeki asıl amac bu aslında.. bakalım ya insallah umdugumuz gibi olur