Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
laptop konusunda sınır nedir arkadaşlar?ben 2 tane getirmeyi düşünüyorum sorun çıkarmı?
Ben 2 tane getirip herhangi bir sorun yaşamadım ama şunu da tam olarak anlamış değilim: Amerika'dan çıkış yapıor olduğumuz için istersen 50 tane al, Amerikalıya dokunmaz çünkü para onlara kalıyor ve sen ülkeyi terkediyorsun böylece 3 ayda sana verdiğini geri alıo neyse.. Türkiye'ye döndüğünüzde ise tam çıkış kapısına gelince sağda gümrüğe tabi olmayan ve solda gümrüğe tabi olan eşyaları beyan etmeniz gereken kısım var. Orda kimse sizi çevirip ne var bavulunda/çantanda demez. (en azından öğrenci gibi görünüyorsanız). Bazı durumlarda şüphelenip durduruolar ve bavullarınızı kontrol ediolar. Evet, o durumda bazı eşyalarınız gümrüğe tabi olabilir. Sizde çekin eşofmanları, gayet salaş bi şekilde ülkemize dönüş yapın. Bazı gümrük görevlileri sanki inadına durduruyor ve işleme tabi tutuyor. Yurtdışından geldiğine göre sen zaten zenginsindir düşüncesi hakim bir kısmında. Bunun boyle olmadıını anlatmak artık size düşüo..