alıntı ISIC ile ilgili:Arkadaşlar ben de bu kart bir işe yaramıyor diyen arkadaşlara kesinlikle katılıyorum.Ben de zamanında heves edip almıştım ama gerçekten işe yaramıyor.Tamam geçtiği belli yerler var ama ne kısmettir bana hiç denk gelmedi.
Amerikada iken aslında her duruma karşı yanınızda bir kimliğin olması .Giden arkadaşlar bilirler sigara bile alacak olsanız kimlik göstermeniz lazım.Ben Wal-Mart'tan sigara alırken Türk ehliyetini gösterirdim(bilirsiniz ön tarafı hem Türkçe hem İngilizce) onu bile kabul etmezler ve etmedikleri gibi benden pasaport isterlerdi.Görevliyle tartışmamız olmuştu ben her sigara almak için pasaportumu yanımda mı taşıyacağım diye. Tabii burada sigara bir misal önemli olan sizin orada legal bir şekilde kaldığınızı kanıtlayan ve yeri gelince de kullanabileceğiniz kimlik işinize yarayacaktır.
Neyse sözü uzatmayim:Arkadaşlar bulunduğunuz şehirdeki DMV(Department of Motor Vehicles -Motorlu Taşıtlar İdaresi)'ye gidin ve kimlik kartına başvuru yapın.Ben geçen sene New York eyaletinin kimliğini almıştım(sadece 10 dolar) ve çok yerde işime yaradı.Hala kimlik kartı duruyor ve süresi de 2012 yılında bitiyor.
bu mesajın üzerine araştırdım ve minnesotada bu kartı almak için http://www.dmv.org/mn-minnesota/id-cards.php adresini buldum, bilgilerinize...
Bookmarks