'Tembeliz' dememin bir mahsuru var mı
Amerikayı Amerika yapan en büyük değer özgürlük ortamı ve çok ulusluluktur.Doğrusu 9/11 bahanesiyle bunu bayaa kısıtladılar ama yinede aynı imkanları sunmaya devam ediyorlar bir yandanda.
İçinde bulunduğumuz durumda bu aslında yani adam sana bir fırsat sunuyor üstelik tamamen gönüllülük üzerine.W&T ile adamlar ucuza kalifiye eleman sağlıyor bizlerde zaman ve para ayırıp imzayı atıyoruz.Neden?Çünkü biraz Tembeliz.Gidip gezmenin görmenin öğrenmenin en kolay yolu bu demiyormuyuz zaten hepimiz?
Demem o ki adamlar tembel olmayanada imkan sağlıyor.Bugün gideceğim yerdeki üniversiteleri inceledim.Adamların şartları çok açık;
Toefl İBT 85+
Eğer bunu sağlıyorsan gel diyor adam,başvur diyor.Zaten adam can atıyor uluslararası öğrenci bulmak için,oda yetmiyor bin türlü burs sağlıyor.Adamın isteği net benim dilimi benim kadar bilmelisin.İnanın diğer şartları neredeyse her Türk öğrenci sağlıyor.Kaçımız oturup 3 -4 dört ay yılmadan programlı bir şekilde Toefl a hazırlanırız?ÇOk zor deriz olmuyor deriz bir şekilde yılarız.Ama yaparsak başarırsak adamlar her türlü imkanı sunuyor ve biz yapamıyoruz fakat çinlisi,rusu birçoğu yapıyor bunu.Sonra ya bana ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar dersin.Birinci sınıf muamele görmek isteyen varsa Deborah Phıllıps in kitabını alıp çalışmaya başlamasını tavsiye ederimBen kararlıyım zaten bayaadırda çalışıyorum sadece çinli zirzopların şivesi yüzünden sonradan eklenip başımıza bela edilen toefl speaking part için programdan faydalanıcam döndüğümdede kral puanı patlatıcam.sonra gelsin başvurular.Ya hiç bişey olmazsa türkiyede tüm teftiş birimlerinin kapısı açılacak.o bile çalışmaya değer
![]()
Bookmarks