Amerika tüm dünya insanlarının buluştuğu kozmopolit bir ülke. Ne bir fransa'ya benzer ne de Almanya'ya... Arkadaşların dediği gibi insana değer verilen bir ülkede çalışmak neden amelelik oluyor onu da anlamış değilim. Öğrenci iken Türkiye'de çalışmakla Amerika'da çalışmanın bir farkı yok.

Amerika'da karşılaşacağınız ve şu an için aklıma gelenleri küçük bir liste şeklinde sunacaksam;

Orada rahatlığı göreceksiniz,
Orada insana verilen değeri göreceksiniz,
Orada güler yüzle tanımadığınız kişilerden selam almayı öğreneceksiniz,
Orada canı gönülden yardımlaşmayı göreceksiniz,
Orada her cümlesi "Plesae", "sorry" kelimelerini içeren konuşmalara tanık olacaksınız,
Orada karşıdan karşıya geçerken tüm trafiğin durup sabırla sizin geçmenizi beklediğini göreceksiniz,
Orada 4 litre benzine 3,3 dolar vereceksiniz
Orada 900 dolara çok iyi bir araba alabileceksiniz
Orada program masraflarınızı düşünmezseniz çalışarak her gününüzü istediğiniz şekilde geçirebilcekseniz
Orada nike total 90 ayakkablıları 29 dolardan başlayan fiyatlarla alabileceksiniz
Hayatınızda görmediğiniz parmak izi ile giriş yapabileceğiniz laptopları orada dönerken 600 700 dolara alabileceksiniz...

Üzülerek söylüyorum ki bu saydıklarımın hiç birini ülkemizde şu an için yapamıyoruz. Ne kadar çalışsanız da kazanacağınız maximum Burger King'de saati 2 ytl'dir. Evet orada çalışıyorsunuz ama hakkınızı da alıyorsunuz. Çünkü sistem oturmuş yerine. Kimse vergisini kaçırmıyor!

Burada emperyalist ABD naraları atanların gdip biraz insanlık dersi almasını isterim. Amerika'nın şu an için hiçbir dış politikasını desteklemiyorum ama bunu Amerikan halkının tümüne mal etmek mallık olur. Ayrıca öyle 3-5 sloganla bu koca imparatorluk çökmez. Bu gösterişten başka, boşa kürek sallamaktan başka hiçbir şey değildir. Belki de bu şekilde olmak işlerine yarıyor. Bir baltaya sap olamayanlara bir yerlerden gelir sağlanıyordur. Bir ülke ilerlemek istiyorsa bilimde ve teknolojide somut adımlar atmalı. 3 çocuk doğurarak bir ülke gelişmez. Hindistan'ın nüfusu ortada, Çin'in nüfusu ortada. yazık.

ateş yansa amerika yaktı, uçak düşse amerika düşürdü, kaza olsa amerika yaptı, yere düşse amerika çelme taktı... yani komplo teorisi üretmekte lideriz çünkü boş işlerle uğraşmayı seviyoruz. rahat geliyor bize.

özlediğim ülkeme amerikadan döner dönmez dakka bir gol bir misali kazıklanmaya çalıştığım taxi şoförünü görünce "neden burayı bu kadar özledim ki?" diye sordum kendime. taksi metre 17 yazıyor benden 30 lira versen yeter diyor. Böyle şerefsiz insanlar canını sıkıyor adamın. Müslüman ülkelerde neden yolsuzluk, anti-demokratik anlayış, hiyerarşik düzen, geri kalmışlık yoğunlukta bunu irdelemek lazım. Ama biliyorum ki bunda da suç yine abd yine yahudiler .