Alıntı stephen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaslar amerikada kazandıgınız para burda bi mühendisin kazandıgı parayla hemen hemen aynı. ne iş yaparsanız yapın işvereniniz sizden "teşekkur ederim, özür dilerim, lütfen" kelimelerini kesinlikle esirgemez. orda daha cok insan yerine konuluyosunuz. karsıdan karsıya gecerken butun arabalar durup size yol veriyo. trafikte korna sesi neredeyse duyamıyosunuz. tanımayan insanlar birbirlerine slm veriyo güler yüzlülük ve yardımseverlik adamların yaşayıs biciminde var. boyle bi yerde hakikaten amelelik yaptıgınızımı dusunuyosunuz.

eleman dogru soyluyor bende eskiden derdim yok sosyalizim yok haklar cart curt adamlarda birkere saygi var her ne olursa olsun

gecen sene wat programina katildigim bi arkadasim amerikali bayan ile evlendi ve turkiye ye geldi sonra amerikaya yerlesekler ama kiz buraya gledigine bin pisman oldu

turkiyedeki kamu kurulusllarini gordukten sonra bugun git yarin gel vs.

yani biraz cuvaldizi kendimize batiralim amerika mi senin memurun rusvet alsin diyor amerika mi bakanlarina sit alanlarina kacak villalar yaptirip vergi kanunlarini cikarina gore degistirsin diyor ..

amerikami isveren iscileri somursun diyor arkadasin dedigi gibi

orda birkere insana saygi var bende cok gordum seni ilk defa gormus insanlarin sana selam veridgini barda parkta restauranta tanisitgin birisinin seni evine yemege;partiye cagirdini yani buyuk gucler ama insanliklarini kaybetmemisler bence paylasim var

ben ne zaman zor durumda kalsam birine birsey sorsam hemen cevap verdiler yardimci oldular

belki ulkenizde birine bir adres sorsaniz bilmiyorum diye gecistirir

sapkamizi onumuze koyalim ve bir daha dusunelim...

eger bir ulkede issizlik aclik yoksulluk hat safhada vede basimizdakiler hala sorumsuzca 3 cocuk dogursun diyorsa koylu milletin efendisi yapan ataturke karsi iktidardakiler koyluye ciftciye ananida al git diyorsa cocuklarina yatlar katlar amerikada burslu egitimler verdiriyorlarsa...turkiyedeki pirinc ithalatini elinde bulunduran maliye bakani cocuklari varsa; ve rant ugruna halkina yoksullugu issizligi yansitiyorsa birakin amerikan emperyalizmini

amerikalilara sorsaniz turkiye neresi onu bile bilmezler haritada. herseyi amerikaya yuklemeyin birazda kendimize aynada bakmaliyiz

beni amerika sempatizani birisi sanmayin ama gecen sene geciridigm 3 ay dan sonra turkiyede yasamak istemedim acikcasi...

herkes ne ekerse onu bicer arkadaslar amerikan atasozu versiyonuyla

what goes arround,comes arround

saygilar