Work and Travel
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikalı:):)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar amerikada kazandıgınız para burda bi mühendisin kazandıgı parayla hemen hemen aynı. ne iş yaparsanız yapın işvereniniz sizden "teşekkur ederim, özür dilerim, lütfen" kelimelerini kesinlikle esirgemez. orda daha cok insan yerine konuluyosunuz. karsıdan karsıya gecerken butun arabalar durup size yol veriyo. trafikte korna sesi neredeyse duyamıyosunuz. tanımayan insanlar birbirlerine slm veriyo güler yüzlülük ve yardımseverlik adamların yaşayıs biciminde var. boyle bi yerde hakikaten amelelik yaptıgınızımı dusunuyosunuz.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

öle veya böle emperyalizmiyle kapitalizmiyle ..karşı olduğumuzu söyleyip hepimizin içinde olduğu bu sistemle dünyayı yöneten bi ülkede çalışmaya gidiyoruz.Arkadaşımızın dediği gibi insan gibi çalışmaya gidiyoruz ben şikayetçi değilim ayrıca herkesten uzak pskolojik olarak zor olucağı düşünülen bi ortamda çalışmakta benim için ilerde faydalı olucaktır..Hayırlısıyla gidiyoruz iyi taraflarından bakın olaylara bence orda pesimist olmaya pek ihtiyacınız olmicak

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı stephen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar amerikada kazandıgınız para burda bi mühendisin kazandıgı parayla hemen hemen aynı. ne iş yaparsanız yapın işvereniniz sizden "teşekkur ederim, özür dilerim, lütfen" kelimelerini kesinlikle esirgemez. orda daha cok insan yerine konuluyosunuz. karsıdan karsıya gecerken butun arabalar durup size yol veriyo. trafikte korna sesi neredeyse duyamıyosunuz. tanımayan insanlar birbirlerine slm veriyo güler yüzlülük ve yardımseverlik adamların yaşayıs biciminde var. boyle bi yerde hakikaten amelelik yaptıgınızımı dusunuyosunuz.

eleman dogru soyluyor bende eskiden derdim yok sosyalizim yok haklar cart curt adamlarda birkere saygi var her ne olursa olsun

gecen sene wat programina katildigim bi arkadasim amerikali bayan ile evlendi ve turkiye ye geldi sonra amerikaya yerlesekler ama kiz buraya gledigine bin pisman oldu

turkiyedeki kamu kurulusllarini gordukten sonra bugun git yarin gel vs.

yani biraz cuvaldizi kendimize batiralim amerika mi senin memurun rusvet alsin diyor amerika mi bakanlarina sit alanlarina kacak villalar yaptirip vergi kanunlarini cikarina gore degistirsin diyor ..

amerikami isveren iscileri somursun diyor arkadasin dedigi gibi

orda birkere insana saygi var bende cok gordum seni ilk defa gormus insanlarin sana selam veridgini barda parkta restauranta tanisitgin birisinin seni evine yemege;partiye cagirdini yani buyuk gucler ama insanliklarini kaybetmemisler bence paylasim var

ben ne zaman zor durumda kalsam birine birsey sorsam hemen cevap verdiler yardimci oldular

belki ulkenizde birine bir adres sorsaniz bilmiyorum diye gecistirir

sapkamizi onumuze koyalim ve bir daha dusunelim...

eger bir ulkede issizlik aclik yoksulluk hat safhada vede basimizdakiler hala sorumsuzca 3 cocuk dogursun diyorsa koylu milletin efendisi yapan ataturke karsi iktidardakiler koyluye ciftciye ananida al git diyorsa cocuklarina yatlar katlar amerikada burslu egitimler verdiriyorlarsa...turkiyedeki pirinc ithalatini elinde bulunduran maliye bakani cocuklari varsa; ve rant ugruna halkina yoksullugu issizligi yansitiyorsa birakin amerikan emperyalizmini

amerikalilara sorsaniz turkiye neresi onu bile bilmezler haritada. herseyi amerikaya yuklemeyin birazda kendimize aynada bakmaliyiz

beni amerika sempatizani birisi sanmayin ama gecen sene geciridigm 3 ay dan sonra turkiyede yasamak istemedim acikcasi...

herkes ne ekerse onu bicer arkadaslar amerikan atasozu versiyonuyla

what goes arround,comes arround

saygilar
    onur

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı loveronur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eleman dogru soyluyor bende eskiden derdim yok sosyalizim yok haklar cart curt adamlarda birkere saygi var her ne olursa olsun

gecen sene wat programina katildigim bi arkadasim amerikali bayan ile evlendi ve turkiye ye geldi sonra amerikaya yerlesekler ama kiz buraya gledigine bin pisman oldu

turkiyedeki kamu kurulusllarini gordukten sonra bugun git yarin gel vs.

yani biraz cuvaldizi kendimize batiralim amerika mi senin memurun rusvet alsin diyor amerika mi bakanlarina sit alanlarina kacak villalar yaptirip vergi kanunlarini cikarina gore degistirsin diyor ..

amerikami isveren iscileri somursun diyor arkadasin dedigi gibi

orda birkere insana saygi var bende cok gordum seni ilk defa gormus insanlarin sana selam veridgini barda parkta restauranta tanisitgin birisinin seni evine yemege;partiye cagirdini yani buyuk gucler ama insanliklarini kaybetmemisler bence paylasim var

ben ne zaman zor durumda kalsam birine birsey sorsam hemen cevap verdiler yardimci oldular

belki ulkenizde birine bir adres sorsaniz bilmiyorum diye gecistirir

sapkamizi onumuze koyalim ve bir daha dusunelim...

eger bir ulkede issizlik aclik yoksulluk hat safhada vede basimizdakiler hala sorumsuzca 3 cocuk dogursun diyorsa koylu milletin efendisi yapan ataturke karsi iktidardakiler koyluye ciftciye ananida al git diyorsa cocuklarina yatlar katlar amerikada burslu egitimler verdiriyorlarsa...turkiyedeki pirinc ithalatini elinde bulunduran maliye bakani cocuklari varsa; ve rant ugruna halkina yoksullugu issizligi yansitiyorsa birakin amerikan emperyalizmini

amerikalilara sorsaniz turkiye neresi onu bile bilmezler haritada. herseyi amerikaya yuklemeyin birazda kendimize aynada bakmaliyiz

beni amerika sempatizani birisi sanmayin ama gecen sene geciridigm 3 ay dan sonra turkiyede yasamak istemedim acikcasi...

herkes ne ekerse onu bicer arkadaslar amerikan atasozu versiyonuyla

what goes arround,comes arround

saygilar
    çok güzel özetlemiş olayı loveronur,insanlar birşeyi eleştirmeden önce aynaya bir bakmalı derim ben.Şuan dünyada kusursuz kaç millet kaç ülke varki amerikaya çamur atıyoruz,ha çamur atanlarıda biliyoruz,çamur atıp levis montlarla gezmekten geri kalmıyorlar işin ilginci
    Tabiki amerikanında hoş olmayan dış politikaları,iç politikaları olabilir ama bizi bizden başka kazıklayan varmı?Okulda,hastanede,karakolda,markette.Bizi bizden başka üzen varmı?
    Hepsini bir kenara bırakın birçoğumuz öğrenci bünyemizle güzel bir ücrete çalışıyoruz,dilimizi geliştiriyoruz,tatil yapıyoruz,burada lüks olan ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz.Olayı politikaya,ideolojiye vs. konulara bağlamak saçma.Tadını çıkarın sadece

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)