Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Nasıl bir muhasebe anlayışınız var????

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Standart Nasıl bir muhasebe anlayışınız var????

Geçen sene gidenler ne kadar parayı nereye harcayıp, ne kadar kazandığını yazabilirler mi acaba?

Long Island,NY da bir iş var, saatlik ücreti 9$(vergiler kesilecek) ve iş şartlarında ehliyetli olması gerektiği yazıyor. İş ile ilgili bi sıkıntım yok ama şirket bana, orada kalacak yer için 400-500$ masraf olacağını söyledi. Bilmediğim için tamamen sallıyorum ama bir 500$ kadar da ben harcasam ayda 1000$ kafadan gidiyor. Gidişte tüm masraflar dahil 2700-3000 falan harcasam program ücretini çıkarma konusunda sorunum olur mu?

Bir türlü bu işe çözüm bulamadığım için işlemlere başlayamıyorum. En büyük etki para meselesi çünkü aldığım borç parayı eksiksiz olarak ödemek istiyorum. Oradan elektronik eşya almak gibi bir derdim yok ama acaba hem masrafları çıkarıp hem de bi dünya alışveriş yapanlar nasıl beceriyor bunu hayret ediyorum.

Bana yol gösterecek birine çok ihtiyacım var. Artık kesin bir karar vermek lazım çünkü zaten çok geç kaldım

msn: faruk_yazici
    Konu faruk tarafından (14-04-2007 Saat 11:47 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: msn ekledim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

walla bu iş konusu benimde canımı sıkıyo.birtürlü karar veremedim. bende aynen senin gibi proğram ücretini çıkarmak istiyorum ama hangi işi yapıp bunu becericem bilmiyorum.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Benim işte sorun ne onu anlamıyorum. Ben mi bi yerde yanlışlık yapıyorum yoksa gidipte alışveriş çılgını olanlar gidiş masrafları hesaba katmadıkları için mi böyle oluyor

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

öncelikle çalışacağınız iş overtime veriyor mu bunu iyice inceleyin eğer veriyorsa haftalık hesapladığınız gelirinize iş yerinizin cinsine,bölgeye ve tahmine göre 200-250dolar hatta bazen daha fazlasını koyarak hesaplayın derim.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Overtime dan bahsedilmedi. Zaten öyle bir beklentim yok. Ben sorun sadece kira ve vergi konusu. Vergi kesintisiyle saatlik ücret bayağı azalıyor. Birde kiraya 500$ gidince bayağı mağdur oluyoruz

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Peki illa onların bulduğu evde kalmak zorunda mısın?Çünkü ben geçen sene jobfair de bulmuştum işi imzalammıştım gitmeden burdan sözleşmeyi ve orda haftalık 75dolarlık bir konaklama yazıyordu ,daha sonra oraya gidince 1-2kişiyle kendimiz ev tuttuk?Bunu yapma şansınız var mı?onu sorsana belki daha sonra daha ucuz bir yer bulubilirsin.Ayrıca vergiye gelince biraz kesiliyor ama dönünce hemen taxback.com buraya başvurup ödediğn verginin %80'ini alıyorsun.İnşallah mayıs da alacağız onu da.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

vergi geri alınıyor ama çok sonra geçiyor eline para
    sıcak para akışını sağlamam lazım orda

Ev meselesi zaten henüz belli değil. 15/04 sonrası ayarlamaya başlayacaz dedi adam. Bana verdiği ortalama bir fiyattı. Burdan giden bir arkadaş daha varmış. Onunla birlikte olursak, işler kolaylaşır sanırım

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Walla saatlik ücret iyiymiş ama kira fazla gibi geldi aslında çok da para harcamazsan biriktirebilirsin gibime geliyo parayı:S

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Bu saaten sonra böyle iş bulmuşum. Ben pasaportu alıp gideyim artık. Şemsiyenin açılmayacağını bile bile gidiyorum

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Bence de git sen artık, bak benim açılmayacak bi şemsiyem bile yok daha

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Ehliyet varsa şemsiyeyi paylaşabilirim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

O bile yok

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

benim de yok ama 21 mayısta direksiyon sınavı var. en geç haziran başında alırım inşallah. Eğer alamazsam, açılmayacak olan şey şemsiye değil şezlong olacak Çünkü 11 haziranda uçmam gerekiyor

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

faruk moralini bozmak istemem ama bu ehliyet amerikan ehliyeti olmalı Türk ehliyetleri turist vizen olmadıkça kabul edilmiyor tanınmıyor yani orada nasıl ehliyet alacabileceğin forumlarda daha önce yazılmıştı...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı yolcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    faruk moralini bozmak istemem ama bu ehliyet amerikan ehliyeti olmalı Türk ehliyetleri turist vizen olmadıkça kabul edilmiyor tanınmıyor yani orada nasıl ehliyet alacabileceğin forumlarda daha önce yazılmıştı...
    ilk defa senden duyuyorum ve endişeli bir şekilde kaynak bekliyorum

Ben NY DMV sitesinden buldum bunu :
    Drivers From Other Nations

Drivers from Canada.

A valid driver license from another country is also valid in NYS. You do not need to apply for a NYS driver license unless you become a resident of NYS.

According to NYS law, a resident of another country can get a NYS driver license. The DMV does not recommend this because:
    Devamı için : http://www.nydmv.state.ny.us/license...omothernations

Resident olana kadar almayı tavsiye etmiyolar. REsident tanımını ise şurda yapıyor : http://www.nydmv.state.ny.us/resident.htm

90 güne kadar NY sınırları dahilinde yaşamayı planlayan biri "muhtemel resident" gibi bişey olur diyor. Polis buna kanaat getirirse cezayı yersiniz diyor. Yani benim türk ehliyeti orda 30 gün boyunca kullanılıyor fakat oraya gidince almak şart çünkü eyalet yasalarına göre orda geçici resident oluyoruz. Eğer orada ehliyet almak konusunda çok büyük zorluk veya büyük masraflar varsa, onları yazmanız çok iyi olur

Teşekkür ederim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ee şezlongun sapı göründü bence
    Ehliyet falan anlamam-hani ben de yok da daha:P- ama dostum gitmeden önce iyice bi araştır, yoksa ordaki polislere burdaki gibi rüşvet de geçmez başına iş gelebilir yani; gerçi düşünmüşündür bunu da
    öle işte..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı LusiD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ee şezlongun sapı göründü bence
    Ehliyet falan anlamam-hani ben de yok da daha:P- ama dostum gitmeden önce iyice bi araştır, yoksa ordaki polislere burdaki gibi rüşvet de geçmez başına iş gelebilir yani; gerçi düşünmüşündür bunu da
    öle işte..
    hocam korkutma beni, şezlong falan
    o kadar risk olacak artık. En iyisi yarın şirkete bi daha gitmek. Adama daha parayı vermedik ama hizmeti çatır çatır alıyoruz Yarın ofisten kovmazsa iyidir

Çalışacağım şirkete mail attım, adamlar cevap bile vermedi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Ben daha passportu bile alamadım, ünidekilerin kulakları çınlıyodur şimdi.
    Yarın da alamazsam olay çıkarmayı düşünüyorum
    Yoksa bütün plaj bana:P

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

ben yıldız teknikteyim ve 2 arkadaş (+1 forumdan) uğraşıp alamadığı için ben hiç kapılarına gitmiyorum. Sen hangi üni densin?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Dokuz Ey!ü!

"Kesinlikle tavsiye etmiyorum" Dost tavsiyesi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

evet faruk haklısın sanırım eyaletten eyalete değişiyor zaten yasalar. türk ehliyeti yeterli gibi gözüküyor inşallah burada sorun yaşamazsın alırsın ehliyeti kolayca

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

İçimizde patlayacak gibi sanki. Şirkete gönderdiğim maile cevap geldi

Thank you for your interest in our work program. Yes, we are looking for drivers to drive 20-24 foot box trucks. We will be doing various work related to Special Events. Putting up Tents and amusement devices as well as loading and unloading trucks.
    Birde 24 foot box truck resmi koyayım da gözünüz gönlünüz açılsın.

http://jenkinsdiesel.com/images/7008...ft_gate_aa.jpg

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ehliyeti uluslarasına çevirmeyi unutmayın..160 milyonmuş bu sene

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

uluslararası olcaktı o uuraşamadım silmek için

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı gskapun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ehliyeti uluslarasına çevirmeyi unutmayın..160 milyonmuş bu sene
    öyle birşey yok amerika için
    kullanılabiliyor kendi haliyle

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 14 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 14 misafir)

Bookmarks