Alıntı elifsu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şirketler ısrarla bu belgeleri istiyorlar, çünkü ABD vizesi tek bir belgeye dayandırılarak alınan bir şey değil. Mülakatın hangi noktasında konsolosluktakilerin ailenizin maddi durumuyla ilgili belgeleri görmeye karar vereceklerini bilemiyorlar. Vize almanın ne kadar riskli ve zor olduğunu bu işlere giren herkes biliyor. Yoksa ne şirketler ne de konsolosluk oturup tapuyu incelemiyor. Annenizin endişelenmesini gerektirecek bir durum yok, sadece kendi evinizde oturup oturmadığınızdan emin olmak için. Dedikleri gibi çoğu zaman bakmıyorlar, ama bakacakları tutarsa ihtimaline karşı bir fotokopisi yanınızda durursa size bir zarar gelmez. Zaten baksa bile şöyle bir bakıp geri verecek. Ben öğrenci değilim, çalışıyorum, sizlerden oldukça yaşlıyım ve İstanbul konsolosluğundaki görüşmeye Q-1 vizesi için gittim. Belki durumum sizden farklıdır ama ABD'den iş belgelerim, buradaki SSK dökümüm vb olduğu halde görüşmenin bir noktasında, kendi evimizde oturup oturmadığımızı sordu ve ver bakalım bütün belgelerini dedi.
Gereksiz belgeler konusunda ise eğer iyi bir şirketle çalışıyorsanız zaten size ne gerekli göz ününde olacak, ne gereksiz her ihtimale karşı yanınızda bulunacak söylerler; hatta vizeye gitmeden önce son kez kontrol eder ve uygun şekilde tasnif ederler. Benim şirketim bunlara bakmazlar ama yanınızda olsun dedi iyiki de demiş.
Unutmayın arkadaşlar, şirketler sizin vizeyi sorunsuz bir şekilde almanızı istiyorlar. Özellikle para iadesi garantili çalışanlar. Eğer üçkağıtçı değil de doğru dürüst bir şirketle çalışıyorsanız, söylediklerine kulak asmanız sizin yararınıza.
gercekten vermıs oldugun bılgıler ıcın sana cok tessekur ederım.bende yanımda goturmem gerektıgını dusunur oldum...