Evet dostlar, kayıtlar yaklaşıyor 2019 yazı için gitmeyi planlayan dostlar ile bu konu başlığı altında haberleşebiliriz.
Evet dostlar, kayıtlar yaklaşıyor 2019 yazı için gitmeyi planlayan dostlar ile bu konu başlığı altında haberleşebiliriz.
Ben gideceğim inşallah. İyi paralar kazanıp hayallerimizi görüp, güzel insanlarla çalışıp dönmek dileğiyle.. Hayırlı olsun inşallah. Aklımda hala birsürü soru var.zamanla azalır diye umuyorum
Şimdilik aklımda WYOMING-Jackson Hole var bi kaç giden tanıyorum. İkinci iş vs çok iyi durumdaymış. Bana bu konuda yardımcı olabilecek gitmiş olan arkadaşların yardımını bekliyorum Hayırlı Günler
Konu MehmetYanikk tarafından (06-07-2018 Saat 03:46 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Biliyorum dediklerinizi. Doğa ile iç içe olması benim için harika bir şey. Sadece güzel paralar kazanıp travelda rahat etmek ve belki de fazla para harcamayıp ülkeme dönüp burda yapmak istediklerimi yapmak istiyorum. Şu an bahsettiğim bölgede olan bir arkadaşım (internetten tanıştık aama sağolsun sorularıma cevap veriyor) ikinci kez gitti aynı bölgeye ve 2. işlerin çok olduğunu ve paraların diğer eyaletlere göre iyi olduğunu söylüyor. Hatta iddialı bir cümle kullanıp buraya gelebilirsen diğer eyaletlere göre daha hatrı sayılır derecede daha fazla kazanıldığını söyledi. Yakın zamanda gidenler varsa onlardan da bilgi almak istiyorum yardım edin.
vallahi daha önce gitmediğim için bilemiyorum dediğim gibi sadece doğa ile iç içe ve küçük bi yer olduğunu biliyorum, hatta dün şirkete kayıt yaptırırken aklımızdaki eyaletlere şöyle göz ucuyla bi baktık çok merkezi olmayan yerleri tercih etmeyelim dedik ama dediğiniz gibi illaki o taraflara giden arkadaşlarda var
Yok mu oralarda benim istediğim gibi küçük şehirlerde çalışan şu an. Akıbetinizi anlatırsanız çok sevinirimMerak ediyorum artık. Para durumlarınız nasıl? 3000$ masrafınızı çıkarabildiniz mi?
Bana da 2 arkadaşım Ankara dan bir firma tavsiye ettiler,ben de görüştüm kendileriyle baya sıcak davrandılar siteleri de güzel ama insan yine de tedirgin oluyorbir de Bursa da okuyup Ankara da bir firma seçersem bana herhangi bir dezavantajı olur mu arkadaşlar?Bursa dan bir firma mı seçmeliyim sizce?
Wyoming küçük ama güzel para kazanılıyor diye biliyorum. Arkadaşlarım gitmişti. Geçen sene bir arkadaşımda Colorado'da çalıştı. Garsonluk yaptı, 10000 yakın para kazanmış. Orası da düşünülebilir aslında. Gerçi en son görüştüğüm firma bana iş listesi atmıştı, merkeze yakın yerlerde güzel işleri var. Konaklaması bedava olanı bile gördüm![]()
Gerçekten harika rakamlarla dönmüş. Ben de o rakamlarla dönenlerle konuştum ama hayal kırıklığına uğramamak için onun yarısı kadar hedefliyorumama çalışabildiğim kadar çok çalışmayı düşünüyorum. Bu fırsat her zaman gelmiyor. Hem rahat bi travel için hem de ülkeye bi nebze de olsa parayla dönmek için. Travel'ı çok abartmıcam zaten. Güzel düşüncelerim var umarım herkes mutllu gider mutlu döner
Genelde şirketlerin çoğu İstanbul - Ankara - İzmir içindedir, Bursa'da yaşamanız çok önemli değil, evraklarınızı mail ve posta yolu ile gönderebilirsiniz. Lakin içinize sinmesi için gidip şirketlerle yüz yüze konuşulabilir. Fakat diğer formalite olan evraklar, şirketin size iş sunumu vs. bunlar hep online olarak gerçekleşecektir. İş fuarları olduğunda kayıt yaptırdığınız şirketin bulunduğu şehire gidip iş mülakatını oradada yapabilirsiniz. Sadece ilk seçim aşamasında yüz yüze görüşmek daha güven verebilir taraflara, bi bu dezavantajı olabilir sanırım onun dışında çok önemli değil aksine büyük şehirlerde ki şirketler daha avantajlıdır.
Çok plan yapmamak lazım sonuçta kültürel bir değişim programı, benim şuan iki haftada 2000$ kazanan arkadaşımda var 400$ kazanan arkadaşımda, biraz iş verene ve şansınıza bağlı açıkçası. Tabi işin şans olmayan kısmı gitmeden gidilecek eyaletin her şeyini araştırmak ve olabildiğince insana danışmak. Ne kadar planlarsak planlayalım hep biraz maksimum düzeyini en kötüsünü düşünerek hareket etmek lazımsonuçta ne olacağını nasıl bir şeyle karşılaşacağımızı bilemeyiz.
Merhabalar iyi günler ! İşimi ayarlayabilirsem ilk sene için self başvuru ile gelme imkanım var mı ? Bi sorun olur mu ? Malum dolar kuru aşırı derecede dengesiz aldı başını gidiyor bu aralar , ilk olarak full destek alarak 3500 dolar civarına mal etmeyi düşünüyodum fakat şuanki kurla uçuk rakamlara denk geliyor . Self program hakkındaki bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim![]()
Arkadaşlar bı kaç sorum var yardım ederseniz sevinirim ben şimdi liseden mezun oldum bu sene ama tercih yapmadım kötü yaptığım için seneye bidaha girecem sınavım Haziran 23de bitiyor ozaman başlayabiliyor muyuz yoksa belli bı tarihi varmı
Bu seneden itibaren federal vergi iadesi alınmayacakmış .Gelecek sene net kazancımızı çok etkiler mi ?
Bu konu hakkında bir bilgim yoktu fakat şu açıklamayı buldum;
*Vergi iadeleri ile ilgili en son durum*: Kısa özet olarak, Evet artık *Federal Vergilerinizi geri alamayacaksınız* maalesef Trump 'ın Aralık 2017'de geçirdiği yasadan dolayı.
Üzülerek öğrenmiş oluyorum ki, Donald Trump'ın 2017'nin Aralık ayında çıkarttığı yeni vergi yasaı ile (Tax Cuts and Jobs Act of 2017) ABD'de IRS'in vergi mükellefleri şemasına göre Resident olmayan (resident olma şartını altta yazdım) kişilerin (Non-Resident Alien) vergi iadelerinde geçen seneye kadar Personal Excemption (bireysel muafiyet) hakkı olan $4050ı kazançlarından düşüp sadece geriye kalan kısmın vergisini ödüyorlardı.
Yeni yasaya göre , ABD'de non-resident olanların ek olarak vergi iadelerinde muaf olarak kullanacakları bu miktar kaldırıldı.
Yani artık Federal olarak ödediğiniz vergilerinizi işvereniniz %10 ve %12 sınırları içerisinde kestiyse eğer geri alamayacaksınız.
Eğer bu oranlardan fazla federal vergi verdiyseniz sadece o kısmını geri alabileceksiniz.
State için ödediğiniz vergileri geri almaya devam edeceksiniz.
Değişen sistemde, personal excemption miktarı olan $4050; ABD residentı olanların standard deductionı olan $6350a eklendi ve personal excemption tümden kaldırıldı. ABD Resident'ı olanlar artık kazançlarınının ilk $12000 miktarındaki ödedikleri tüm vergileri geri alıyorlar. Ama Siz Resident olmadığınız için alamayacaksınız. ALINTIDIR.
Konu Berkeley tarafından (19-08-2018 Saat 08:04 AM ) değiştirilmiştir.
Ben 2 aydır araştırıyorum, 4. sınıf öğrencisiyim bu sene gitmek istiyorum.
Tecrübeli arkadaşlardan yorumlar almak isterim.
İş olanağı-eyalet olarak önerdikleri yerleri, iki işde çalışmak için heryer uygun mu?Çünkü iki işte birden çalışmak istiyorum.Tabi gitmeyi başarabilirsem ilk work and travelım olucak, bunun yanı sıra okul bittiğnide açık öğretimle 4senelik başka bir üniye kayıt olucam, Açıköğretim öğrencisi olucam yani 2020de ozam diyelim gitmek istediğimde, WAT'a Açık öğretim öğrencileri başvurabiliyor mu bilginiz var mı?
Saatlik 12$ Colorado Dillon veya Breckenridge City Markette.Kasa ve şarküteri pozisyonlarında job offer var.İşle ilgili çok daha detaylı bilgi ve resimler için pm atabilirsiniz.Sezonluk ortalama 42-50saat(haftalık).Geçtiğimiz yaz Dillonâ€â•da housekeeping artı bu markkete çalışarak 10k USD kazandım.
0553!142!99!93
Arkadaşlar self gitmek isteyenler için yazıyorum iş ve self yapmak hakkında merak ettiklerinizi sorabililirsiniz.Herhangi bir WAT acentesiyle ilişiğim yok.
Merhaba,Colorado Dillon/Breckenridge City Markette kasa ve şarküteri pozisyonları için job offer var. Job offer amerikadan iş davetidir ve self olarak wat yapmaya yarar.Öncelikle kendimde bu işte çalıştığım için iş hakkında bu kadar emin konusabiliyorum.İşin saatlik ücreti 12$ ve konaklamayı airbnb,booking .com benzeri sitelerden kendimiz ayarlıyoruz.Aylık kiramız tahmini 270-400$ arasında değişiklik gösterir.Bu işi cazip kılan bence saatlik ücretinin housekeeping gibi yorucu işlere nazaran yüksek olması ve çalışırken sürekli müsterilerle iletişim halinde olmamız.Colorado native amerikalıların cogunlukta oldugu bir eyalet ve 25 tane aktif kasası calısan içerisinde starbucks ve wells fargo olan yarı kompleks bir market olması gün içerisinde çok fazla insanın uğramasını sağlıyor bu da daha çok ingilizce pratiği demek.İş veren üst düzey bir dil seviyesi aramıyor.Job offer ayarlayabiliyor olmam tamamen oradaki insan kaynaklarıyla ikili ilişkilerimin iyi olmasından kaynaklanıyor.Bu yaz için job offer ayarladıgım aralarında yakın arkadaşlarımında bulunduğu şu an çalışan 10 kişi var dilerseniz işi onlardanda dinleyebilirsiniz.
Konu arslan.ffatih tarafından (07-10-2018 Saat 12:55 AM ) değiştirilmiştir.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Selamlar arkadaşlar, mutfakta çalışmak için şöyle bir iş teklifi aldım bölge hakkında beni aydınlatabilecek arkadaşlar varsa bekliyorum;
Location, address: Ocean City, MD
Hour/week: 32+
per Hour: 10$
house/week: 100$
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks