Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: kaçak iş

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart kaçak iş

arkadaşlar dil okuluyla amerikaya gidicem wat yapamıyorum 2 senlik ünilerde kalkmıs maddi durumumuz cok iyi değil benim ingilizcemni kesinlikle ve kesinlikle geliştirmem gerekiyor bu yüzden gitmem gerek ünide hazırlık okuyorum gramerım ve vocapım iyi ama konusurken yavas konusuyorum buyuzden amerikaya gidip geliştirmem gerekiyor 3 ay kalıcam ama kacak iş ya bulamazsam diye bir korkum var bu yüzden gidemeyebilirim lutfen ytardımcı olun

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

3 ayda is bulman cok zor. Insanlar pizza deliver boy ararken bile yine ingilizce ariyor. 3 ayda sen kendine gelemezsin bile neydim nereye geldim diye bir soku oluyor buralarin. 3 ayda ingilizce ogrenmeyide artik kafadan silmek lazim. Oyle bi durum yok arkadaslar. EN az 8 10 ay istiyor konusulanlari anlamak ve cat pat cevap vermek. Senin 3 aylik dil kursu masrafin en az $1800. Konaklamada $1500 desen $1500 de yesen icsen $1000 ucak bileti desen $250 vize masraflari vs.

Maddi durumun iyi degilse,Amerika opsiyonunu hic dusunme derim husrana ugrama ihtimalin yuksek. Mutlaka gelistirmen lazim ise ve butcen dar ise Guney Afrika Cumhuriyetini deneyebilirsin. Program ucreti yari yariya azalir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

dostum arkadaş masraflandırma kısmını yaparken marsa gideceğini düşünmüş sanırım dil okulu kısmında belki haklı ama uçak biletini bi kaç ay öncesinden 400 dolara bulabilirsin thynin yüzde 25 indirimi ile vize içinde bu sene 512 liraya verdiler yaklaşık 160 170 dolar oda yani gözün korkmasın demek istedim , ha madem böyle bi hayalin var bence git az buçuk ingilizcen varsa kaçak çalışırsın ha brooklyn taraflarına da inersen türk mahallesi var masal kafe var orda da şuana kadar hiçbir türkü geri çevirdiğini görmedim her şekilde bişey ayarlıyolar yardım olsun diye o tarafa dil okuluyla gidip türk mahallesinde 7 dolara çalışan arkadaşlarım oldu geçen yaz
    Kısacası bence kovala ,peşini bırakma
    Barnstable , MA 2015

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı turenn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum arkadaş masraflandırma kısmını yaparken marsa gideceğini düşünmüş sanırım dil okulu kısmında belki haklı ama uçak biletini bi kaç ay öncesinden 400 dolara bulabilirsin thynin yüzde 25 indirimi ile vize içinde bu sene 512 liraya verdiler yaklaşık 160 170 dolar oda yani gözün korkmasın demek istedim , ha madem böyle bi hayalin var bence git az buçuk ingilizcen varsa kaçak çalışırsın ha brooklyn taraflarına da inersen türk mahallesi var masal kafe var orda da şuana kadar hiçbir türkü geri çevirdiğini görmedim her şekilde bişey ayarlıyolar yardım olsun diye o tarafa dil okuluyla gidip türk mahallesinde 7 dolara çalışan arkadaşlarım oldu geçen yaz
    Kısacası bence kovala ,peşini bırakma
    kardes sen $400'a ic hatlar bileti mi aliyorsun? Insanlari yanlis yonlendirmeye ve hayal pesinde kosturmaya gerek yok. Sen bana Haziran Eylul arasi $400 dolara ucak bileti bul ben sana ozelden kredi karti bilgilerimi gondereyim ucagi kapatalim. Ayrica vizeyi a4 kagidina mi bastiracaksin? Pasaportu bedava vermiyorlar.Gerek yok insanlarin zamanini calmaya. Biz gercekleri anlatiyoruz. Senin zihniyetinde burda cok ogrenci gordum. Yanimdada calistirdim ama ben saatligi $10 asagi hic vermedim. Sen $7 saatlik ucretle insanlarin newyorkta part time calisarak tutunabilecegini neye dayanarak soyluyorsun? Ben birde en ucuz dil kurslarindan biri olan Solex in fiyatini soyledim arkadasa. Turkiyede oturdugun yerden fiyat hesaplamasi yapmak kolay. Biz realiteleri konusuyoruz burda. Ha alir 800 1000 dolara ucak biletini gelir saatligi 7 dolara calisir konaklamayi berbat bi yerde bulur gezemez istedigi dili ogrenemez rezil olur doner. Insanlari buna yonlendirmektense gercekleri soyleyip neyle karsilasacagini anlatmak daha vicdani.. He sen Marsla ilgiliysen arkadasa marsida tavsiye edebilirsin.. Masal cafenin sahibi Selahattin abi cok iyi adamdir o ucrete calistirmaz en az 8 9 verir ama orasi ayri mesele..
    Konu watkenaydu tarafından (05-05-2016 Saat 05:46 PM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Turkiye den bulacaginiz dil okullarinin fiyatlari haftalik 300-500 dolar olacaktir. Daha ucuz okullar var ancak vize alma surecinde geri donmeme konusunda suphe uyandirirsiniz. Kisacasi 12 hafta dil okulu icin 4000 dolari gozden cikartin. Konaklama konusuna gelirsek , dil okullari genelde metropollerin cevresinde oldugu icin fiyatlar yuksek olur. 2 oda evde 6-8 kisi kalirsaniz tabiki daha ucuza yer bulabilirsiniz. Son olarak da kacak is bulabilir misiniz evet. Ancak kimse ne zaman bulacagini soyleyemez. 3 ayda bulamayabilirsin de. Ingilizce konusmada sorun yasiyorsan da is bulman zorlasacaktir. Isverenler ingilizcenin belli duzeyde olmasini ister. Uzun lafin kisasi yeme icme , konaklama , okul 7-8 bin dolar tutar en az.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)