Aslına bakarsanız benim okulum bitmişti. Birkaç ufak çakallıklar yaparak vizemi aldım. Nasıl olduğunu hemen anlatayım, benim gibi hayali olan arkadaşlara da yol yordam göstermiş olayım.

Geçen Ağustos ayında 1 ders hariç bütün dersleri geçmiştim. O kalan ders de ikinci dönemin dersiydi ve 25 iş günlük bir de stajım vardı. Durumlar değişti ve hayalimin peşinden koşmaya karar verdim. Forumları dolaştım herkes olumsuzdu. Vize vermezler, durumu çakallarlar falan filan. Denedim, olmazsa olmaz modunda oldum. İlk dönem F dersim olmadığından şartlı geçtiğim bir dersi -yani D- tekrar aldım ve harç ödedim. Dersi geçtim, transkript aldım. İkinci dönem olan ders hala duruyordu. O dersin tek dersine girmeden transkript aldım. Daha sonra şubat ayının sonuna doğru tek ders sınavına girdim ve 9 Mart da vize görüşmesine gittim. Ortalamam mezun olduğum için 2.65.

Okuduğum yazılar bu işin tamamıyla konsolosluk görevlisinin ruh haliyle alakalı olduğunu söylüyordu ki kesinlikle öyle arkadaşlar. Bir hayaliniz varsa eğer sonuna kadar peşinden gitmeye değer. Olmama ihtimali yüksekti ama hayalim olduğu için denedim ve oldu. Şuan stajımı yapacağım ve Amerikaya gideceğim. Döndüğümde ise 1 gün içinde mezuniyet belgemi alacağım. Büyük bir hayat dersi edindim ve Amerika da yanında bana hediye oldu diyebilirim.

Vize görüşmem ise, aşağıdadır.

9 Mart, Istanbul vize görüşmem