Work and Travel
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 212(e) two year rule

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart 212(e) two year rule

Herkese merhaba,

Geçen yaz work and travel programıyla Amerika'ya geldim ve program bitmeye yakın öğrenci vizesine başvurdum. Birkaç hafta önce öğrenci vizesine başvururken ''nonimmigrant'' olduğuma dair daha fazla kanıt istediklerine dair bi mektup gönderdiler. İstedikleri kanıtlardan biri de 212(e) ile ilgili. Benim J-1 vizemin üstünde ''subject to two year residence requirement'' yazıyor fakat pasaportumdaki vizede ''not subject to 212(e) two year rule'' yazıyor. Okuldaki danışmanım vize görevlilerinin bu ikilem yüzünden şüphelendiklerini söyledi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Work and travella gitmiş olanlar, sizin vizenizde ne yazıyordu? (subject to/not subject to)

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı abcdee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

Geçen yaz work and travel programıyla Amerika'ya geldim ve program bitmeye yakın öğrenci vizesine başvurdum. Birkaç hafta önce öğrenci vizesine başvururken ''nonimmigrant'' olduğuma dair daha fazla kanıt istediklerine dair bi mektup gönderdiler. İstedikleri kanıtlardan biri de 212(e) ile ilgili. Benim J-1 vizemin üstünde ''subject to two year residence requirement'' yazıyor fakat pasaportumdaki vizede ''not subject to 212(e) two year rule'' yazıyor. Okuldaki danışmanım vize görevlilerinin bu ikilem yüzünden şüphelendiklerini söyledi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Work and travella gitmiş olanlar, sizin vizenizde ne yazıyordu? (subject to/not subject to)
    Her iki durum da oluyordu DS belgelerinde(bazılarında 2 yıl kuralına tabii yazıyordu bazılarında yazmıyordu) fakat önemli olan vizede yazan diyorlar(mesela kardeşimin DS-2019 belgesinde bu kurala tabi iken vizesinde tabi değil yazıyordu ama hiçbir aşamada sorun yaşamadı . Forumda da benzer olaylar vardı ve sorun yaşayan duymadım). Anladığım kadarıyla siz hala ABD'desiniz ve J1 vizesini suistimal edip F1 vizesine başvurmuşsunuz bu durumu genel olaral hoş karşılamadıkları için malesef bence sorun çıkartmalarını 2 yıl kuralına bağlamamak gerekli. fakat nasıl çözebileceğiniz konusunda ne yazıkki bende fikrim olmadığı için bende yardımcı olamıyorum

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)