Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2016 wat yardım

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

GYN.N adlı arkadaşın söylediklerine cevap vererek başlayayım. Bu sene konsolosluğun internet sayfaları üzerinden soru cevap etkinliği düzenledi. link: https://www.facebook.com/swtturkey/app/202980683107053/

Bu etkinlikten konsolosluğun verdiği cevaplara göre özet geçersem. 2.00 gibi bir rakam olmadığını fakat not ortalamanızda son dönemlerinizin eski dönemlere göre yükselen bir seyirde olması gerektiğini belirttiler. Yine de hayali bir rakam dahi olsa 2.00'ın üzerinde dönem/genel ortalamanızın olması vizeyi not ortalaması yüzünden alamama şansınızı neredeyse sıfıra indirir. Ama unutmayın ki burada başka etkenler de olabilir. Yine de türkiyeden %90-95 öğrenciler vize alıyor gözünüzü korkutmasın bu olay.

Sonrasında maddi olarak en avantajlı program kesinlikle WAT'tır. WAT'a verdiğiniz paranın bir kısmını geri kazanma şansınız vardır. Yani oraya gidip 3 ay geçirdikten sonra bu 10000 TL'nin bir kısmını kurtarabilirsiniz ama ne kadarı olacağı size bağlıdır. Fakat dil kursunda ise ödeyeceğiniz paraların üstüne gittiğiniz ülkede daha az bir zaman kalırsınız fakat profesyonel bir eğitim alırsınız dil konusunda (kişisel görüşüm sokakta öğrenmektir dili) ve üzerine gittiğiniz gezdiğiniz yerler,yediğiniz yemekler size hep ekstra masraf olur.

Dolar 3 demişsiniz size şöyle diyeyim ben giderken dolar 2.5 tl idi ve geri döndüğümde çok şanslıydım ve güzel bir miktar parayla döndüm gidenlerin %1'i belki benim gibi döner o yüzden heveslendirmeyeyim boşuna bu konuda. Ama bu sefer doların fazla olması zarar değil yarar sağladı döndüğümde

edit : http://www.turkishwat.net/work-trave...tml#post194451 konusunda paylaştığım hesaplayıcı maddi olarak sorularınıza daha fazla yanıt verecektir diye düşünüyorum
    Konu JitanX tarafından (22-01-2016 Saat 12:46 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)