2016 yazı için düşünen arkadaşlara profillerinde mesaj attım. Geri dönüş yaparlarsa eğer güzel bir organizasyon yapabiliriz. Bilgi alışverişi vs.
@elif
@hande
@komiksin1
forumlar bilgi alisverisi yapilsin diye var , toplanma noktasi olarak kullanilip baska platformlarda bilgi alisverisi saglansin diye degil. Organizasyonunuzu forum uzerinden bir konuda yapabilir ve bilgi alisverisinizi o konuda yapabilirsiniz. Tabiki benzer bir konu mevcut ise , eski konuyu kullanmaniz gerekmektedir. Ben uyelerin israrla ozel mesaj ve sosyal medya ya kayma arzusunu anlayamiyorum. Forum bunun icin var ve her turlu soruya cevap bulunuyor kolayca.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Merhaba arkadaşlar3 şirketten hangisini seçmeliyim sizce bir fikri olan var mı
Konu ozgursum tarafından (31-08-2015 Saat 01:52 PM ) değiştirilmiştir.
Ben şirket araştırması yerine bölge ve iş üzerinde düşünüp ona göre şirket seçmeyi yeğliyorum.
Dün kayıt yaptırdım bakalım ne olacak ^^.
Bende bu sene gitmeyi düşünüyorum ama henüz kayıt yaptırmadım önerebileceğiniz şirketler var mı?
sirket onerisi yasak. Kendin tum firmalarla gorus , en az 6-8 firma ile gorus. Butun firmalar asagi yukari benzer hizmet veriyor. iS , fIYAT , kONAKLAMA vb sorularini sor ve sana en mantikli geleni sec. Hickimsenin etkisinde kalma secim yaparken. Bol sans.
Ben de kayıt oldum 2016 için![]()
Konu ozgursum tarafından (31-08-2015 Saat 01:51 PM ) değiştirilmiştir.
Bugün itibariyle ben de 2016 için kayıt olmuş bulunmaktayım![]()
Ben de kayıt oldum 2016 için![]()
iyi bari yavaş yavaş kesinleşiyor kayıt olanlar![]()
arkadaşlar firma ismi vermeden.bu seneki kaydolduğunuz fiyatları yazabilir misiniz ? ben geçen yıla kıyasla değiştiğini sanmıyorum pek ama biliyorsunuz doların halini..
firmlar gecen seneki kapanis fiyatlarini baz aliyorlar. EN azindan benim duyduklarim. Yani kur yeterince artmamis gibi ustune zamli dolar fiyati cekiyorlar. BEnim kendi gorusume gore, gecen sene bu zamanlarda 1500-1600 dolar kayit alindigina gore , su an da ayni fiyatlarin gecerli olmasi lazim. 1800 ve ustunun erken kayit doneminde istenmesi ben acgozluluktur.
eger en az 7-8 sirketle bizzat gorusmediysen , yeterince arastirmamissin demektir. Ayrica gecmis yillarda giden ogrenciler , gittikleri sirketlerin temsilciligini yapabilmektedirler. Bu da gizli sekilde , sirkete ogrenci yollayarak , ogrenci basi komisyon almak seklinde oluyor. Kisacasi senin arkadaslarin da seni bir sirkete cikarlari amaciyla yonlendirmis olabilir. Olamaz deme cunku adam basi 50-75 dolarlar odeniyor. Bedavadan gelecek 200 lira icin cok rahat yalan soyler bazi kisiler. Bunun disinda cok iyi ingilizceye ihtiyacin yok. Senden israrla cok iyi ingilizce istiyorlarsa bu ellerinde yeterince is yok anlamina gelebilir. Ellerinde az isleri varsa , ingilizce iyi isterler ki ogrenciyi ise yerlestirememe sorununu yasamamk icin.
Son olarak da 18 yasini doldurmus , resit olmus , aileyle tartismalarda mangalda kul birakmadan ben buyudum diyen siz universite gencleribi zahmet de diger universite ogrencileriyle beraber calisacaginiz bir kulturel degisim programindan korkmayin. Bu efsanevi magduriyet hikayeleri cok eskilerde kaldi. 2012 deki degisikliklerden sonra o efsanevi sorunlar yasanmiyor. Yasanacak sorunu da sana her sirket benzer oranda yasatacaktir. Emin ol cok da buyuk farklar yok sirket arasinda.
hangi sirket ya da sponsor oldugunun onmi yok , biraz cok olsun kafam rahat olsun mantigi yanlis mantik. Parasi yuksek olunca kaliteli olunmuyor. Reklam tuzaklarina dikkat etmek lazim. Ben sirketlere kotu de demiyorum yanlis anlama ama hepsi ayni asagi yukari. Bu forumdaki konulari incele. Mesela cok guvenilir diye dusundugumuz sponsorla giden ogrenciler yaz ortasinda sinir disi edildi. Ya da cok iyi firma denen firmanin ogrencisi gittigi gunden itibaren surekli sorun yasadi. Bu diger firmalarda da oluyordur illa ki. Kisacasi sorun ysama ihtimalin de , sana sunulan hizmet kalitesi de , islerin cesidi ve ozelligi de asagi yukari ayni olacak. Ben sadece ogrencilerin olabildigince dusuk ucretlere kayit olmalarini isterim. Ayni hizmeti alip 250-300 dolar hatta daha fazla odemeleri kotu durum bence. Ailelerin bu doviz kurunda , ne zorluklarla paralari verdigini dusununce daha da duyarli oluyorum. Yas ilerleyince boyle oluyor sanirim
Bunun yaninda Ny da is diye birsey yok. Yakinlarinda olabilir ama o da cok isine yaramaz. Belirli spesifik yerlere takilmayin. Zaten Konaklaman ayri olur , calisirken zaten gidemezsin. Bos gunlerinde gidebilirsin ancak o da sacma olur. Kulturel degisim programina katilip , oradaki diger watcilar ve amerikalilarla zaman gecirmek yerine akrabanla vakit gecirmen cok mantikli olmaz. Gezi doneminde ny daki akrabanin yanina gidip gezmen , hem maddi hem de manevi olarak fayda getirir.
bende ut ye kaydoldum arkadaşlar 2016 yı yaz için.erciyes üniversitesinden kayıt olan varsa irtibata geçelim
Arkadaşlar şirket olarak hangisini tercih etmeliyim bu noktada yardımcı olabilecek biri var mı ?
forum uzerinden isim verilerek oneri yapilmasi yasaktir. Kisacasi en dogrusunu sen arastirarak bulacaksin. Bu da en dogrusudur. En yakinindakilerin bile sirket temsilcisi olabildigi bu donemde , ne etrafindakilerin ne de internettekilerin onerilerini dikkate alma. En az 7-8 sirketle gorus , is seceneklerini , konaklama garantisi verip vemediklerini , fiyatlarini sor. En sonunda kafanda eleme yaparak tercihini yap. Bol sans.
benim de aklımda bir şirket netleşti gibi önümüzdeki günlerde kayıt olup kesinleştireceğim.
yeni gidecek arkadaslara birkac tavsiye veriyim. sirket arastirmanizi cok iyi yapin birisi size bu sirket cok iyi diyosa o kisinin temsilci olmasi buyul ihtimal cunku hicbir sirket cok iyi degil hepsinde var bi yamukluk. size guven vericek olan danismaninizdir her dediginize danismaniniz tamam diyorsa guvenmeyin pek. genelde iyi danismanlar size tavsiye verip dusuncelerinizin sekillenmesinde yardimci olur. ikinci olarak beklentilerinizi danismaniniza guzelce anlatin. wat bircok kisiye hayatinizin en guzel yazini sunmakla birlikte bircok kisiye haytinizin kabusunu yasatabilir. bircok kisi yasadigi yerim cok kucuk olmasindan fazla saat alamamaktan az para kazanmaktan isin cok agir olmasindan veya yasadigi yerden sikayetci olur. bu acidan beklentilerinizi danismaniniza guzelce anlatin. mesela daha once bir iste calismadiysaniz rental housekeeper ve restoran bilhassa dishwasherliktan uzak durmanizda fayda var cunku buralarda surekli bir hareketlilik bir kosusturmaca vardir ve streslidir kendinize guveniyorsaniz secin bu isleri. amaciniz para kazanmaksa danismaniniza ikinci hatta ucuncu isi rahtlikla bulabileceginiz yerleri istediginizi soyleyin. eger amaciniz bu degilde gezip takilmalik biryerse buyuk yerleskeleri isteyin ki tatil gunlerinde gezmeye firsatiniz olsun buyuk yerlerde gece kulubleridd fazlacadir.kucuk yerlerde sehir merkezine gitmek uzun zaman alabilir bu sebeble sikici olabilir. kucuk yerlerde eglenmek size kalmis. konaklamalar yurt ve ev tarzindadir. yurt tarzinda banyo tuvalet ortaktir ve mutfak yoktur buna hazirlikli olun. bana gore yurt tarzi daha guzel hic yalnizlik cekmiyorsunuz illa takilcak birileri oluyo. yazicaklarim bu kadar aklima baska sey gelirse eklerim. son olarak work and travel amerikayi gezme programi degildir arkadaslar. work and travel amerikanin bir bolgesinde 3 ay calismak ve sonra amerikayi gezmektir. bircok arkadas bu programi yanlis anlayarak gelir sonra ' heP c@Liş heP c@Lis çk sıkıchı yhaa .s .s' diyerek is birakir veya ulkesine erken doner. cevresinede wat programini kotuler wat tam bir amelelik yhaaaa der. amerikaya watla gidiyosaniz bazi sorumluluklariniz oldugunu unutmayin. bazende siz ne yaparsaniz yapin olmayinca olmuyo wat kader kismet isi birazda. yeni gidecek arkadaslara bol sans
bu arada ben motor ve bisiklet kiralama, araba kiralama ve restoranda calistim sorusu olan atkadaslar varsa cekinmeden sorabilirsiniz
arkadaşlar 2016 yazı için başvuru yapmakta geç kaldım mı?eğer kalmadıysam ne zaman yapmam uygun olur?
Arkadaşlar son senesi olup gelecekler olanlar varsa önce wat yapıp para biriktirip sonra f1a geçip dil okulu yapabilirsiniz ben yaaptım vize değişiyor haberinz olsun ve aşamaları anlatırım şimdi çok erken tabi nerden baksanız 1 sene var ama olurda o zaman yardıma ihtiyacınız olur yazın mutlaka cevaplarım
ben çok araştırdım maelsef nette yeterli bilgiyi bulamadım o yüzden başkalarına yardımcı olmak istiorum
Arkadaşlar merhaba.Bende 2016 için kaydoldum. Hakkı'mızda hayırlısı olsun![]()
Konu ozgursum tarafından (03-11-2015 Saat 01:47 AM ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar herkese selam bu forumda ilk mesajım ve ben de 2016 wat programına kaydoldum dün. Fiyatı sorarsınız şöyle
250 ₺ : ön kayıt
1690 $ : program ücreti
geri kalanlarda pasaport, vize ve uçak bileti.
Konu ozgursum tarafından (15-11-2015 Saat 07:33 PM ) değiştirilmiştir.
bende kayıt oldum eskişehirden mi sizde ?
Konu ozgursum tarafından (15-11-2015 Saat 07:33 PM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 6 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 6 misafir)
Bookmarks