Work and Travel
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: WaT sonrası abd de kalış

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart WaT sonrası abd de kalış

Arkadaşlar başlıktan gayet açık sanırım olay özellikle benden daha fazla abd deneyeimi olan kişiler başta olmak üzere hepinizin fikrini almak isterim.olay kısaca şu

ben liseden beri abd hayali kuruyordum.Geçen sene gittim wat a ve hayal kırıklığına uğramadım açıkçası tam istediğim gibi çıktı (iyi araştırma sonucu ) şimdi ben bu yaz tekrar wat ile gideceğim.Yalnız wattan sonra temelli kalmak istiyorum.Üniversitedn de mezun olmuş oluyorum o zamana tabi.Ama tam hangi yolu seçeceğime karar veremedim.benle ilgili kısa bir bilgi daha sinema-tv okuyorum ve ilk gidişmde olmasa daha nihayetinde bu sektörle alakalı bir kariyerde yol almak isitoyorum.

1-düşük ücretli orta karar bir okulda eğitim bahanesiyle mi yoluma devam etsem ?(belki iş bulma konusunda yardımcı olur)
    2-işimle ilgili parasız bile olsa staj bulmaya çalışıp oradan mı yol çizsem
    3-her ne iş yapıyorsam wat da bir süre ona mı devam etsem(tabi işverenin kabul etmesi lazım,vize vs.) ---ama bu seçenek temelli olamaz.Türkiyeden daha iyi imkan sağlamasına karşın hayatm boyunca garsonluk yapmak istemiyorum.

samimi cevaplar bekliyorum.Kendi fikirlerim,arkadaşlardan aldığım tavsiyeler mevcut.Ama 2013 ten beri bu foruma üyeyim.Kanımca buradan da çok değerli fikirler edinebilirim.

şimdiden sağolun.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

En ucuz okulun bile dil okulundan ucuz olmadığını bildiğim için ortalama her eyalette bulunan ve 32 haftası 5000-6000$ olan dil okulları ile wat sonrası legal olarak kafan rahat şekilde yaşayabileceğini söyleyebilirim ama olay şu ki 3000$ koyup wat yapmak mı? Yoksa direk dil okuluna 5000-6000 bütçe ayırıp mı gitmeli bilemedim...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı nightsblood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En ucuz okulun bile dil okulundan ucuz olmadığını bildiğim için ortalama her eyalette bulunan ve 32 haftası 5000-6000$ olan dil okulları ile wat sonrası legal olarak kafan rahat şekilde yaşayabileceğini söyleyebilirim ama olay şu ki 3000$ koyup wat yapmak mı? Yoksa direk dil okuluna 5000-6000 bütçe ayırıp mı gitmeli bilemedim...
    okul ne yazık ki tuzlu olur zaten ama şöyle de bir şey var okulu sadece abd de kalmak için bir araç olarak görmemek lazım 2 yıllık master tarzı bir program neticede staj/iş kapısı açacaktır sinema tv sektöründe...

wat'a da zaten arkadaşlarla yine gitmek istiyordum yaza wat ile başlamamın büyük sebeplerinden biri bu..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

wat ile ilk kez gidiyorsan, bunları şimdiden düşünme. program bitiminden 1 ay önce falan araştırmaya başla. şimdiden kafan karışır. statü değiştirirsin, ucuz dil okuluyla vizen revoke olabilir, o zaman da sınırdışı (deport) edilirsin.
    program bittikten sonra yasal olarak çalışamazsın, kaçak çalışırsan ilerde amerikaya gitmek istersen gidemezsin.
    en sağlıklı yol, wat yapıp gelip türkiyeden tekrar öğrenci vizesi almak.

ama sana söyleyeyim, green card almadığın sürece hayatın boyunca garsonluk yaparsın.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)