Alıntı mrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Beyler Amerika'ya gitmek için son 3 günüm hayatım boyunca inanılmaz olan özgüvenim gitti sanki ingilizce bilmiyormuşum bildiğim kelimelerde sanki günlük hayatta ya da karşıma çıkacak olası olaylardan uzak olacak orada kalacağım kişileri anlamayacakmışım moduna girdim. Bu konu hakkında tavsiyenize açım ihtiyacım var. Resmen ingilizcem sıkıntı olacak gibi geliyor. Benden daha kötü ingilizceye sahip arkadaşlarım başka eyaletlerdeyiz bu arada. Onlar bunu dert etmiyor. Ve bu sevis aktivasyonu oraya vardığımıza dair yazıyı nasıl yapıyoruz ne yazıyoruz? Ssn için iş yerine gitmemiz gerekiyor mu gitmeden de alabiliyor muyuz? Ssn için yukarıda tam açık bahsetmemişsiniz neler soruluyor. Herşey için teşekkürler canınızı sıkıp yorduysam affola
Hahaha gerçekten güldürdün beni. O herkeste olur onu düşüneceğine havaalanından çıktıktan sonra şehre ilk bakışındaki heyecanı düşün. Bambaşka bir dünya. Arkadaşım kaç km uzağa gidiyorsun, çevrende kaç kişi gitti ABD'ye? Bunları yaşaman çok normal. Hepimiz insanız, anlamadın mı? Ozaman "please speak slowly" de geç. Sıkıntı etme yahu. 2 hafta içinde açılırsın yeterli düzeyde isen. Anlamadığın yerde durdur "yavaş konuş panpa" de. Bunlar olağan şeyler sen adamın dilini konuşuyorsun ötesi var mı? Sadece yavaş konuşacak hepsi bu.

1. 2015' de kurallar hala aynı ise;
İster sponsorunu ararsın kayıt ettirirsin istersen de web sayfasından. Danışman firman daha iyi yönlendirir.
2. İş yerine gitmene gerek yok. Önce https://secure.ssa.gov/ICON/main.jsp buradan ABD'de ilk kalacağın yere yakın olan SS ofisini bul. Sonra www.maps.google.com'dan yardım iste. Tüm evraklarında git ve kayıdı yaptır. Ardından oradan aldığın evrakla diğer evraklarını poşet dosyaya koy hepsibi işvereninin eline ver.
3. Sorduğu soruları unuttum, 7 yıl oldu abi. Forumu bızıkla az.