13 numaradaki kadının bu kadar meşhur olduğunu bilmiyordum. fakat bende 15 mayıstaki görüşmemde ona denk geldim. Son sınıf öğrencisiyim ve başvurumu makedonyadaki WAT şirketlerinden yaptım. Danışmanımla kopuk olduğumuz için hiçbir hazırlık olmadan gittim ne okuldan ne işyerinden referans kağıdım yoktu, Aramızdaki tam konuşma şöyleydi :

13 : Kaç yıldır türkiyede yaşıyorsun ?
Ben : Doğduğumdan beri
13 : Neden peki makedonyadan başvuru yaptın ?
Ben : Aslında türk vatandaşıyım fakat 10 yıldır çifte vatandaşlığım var. Türkiyede limitleri dolan işler orada dolmamıştı. Ciddi anlamda çok az başvuran olduğu için istediğim işi seçebildim.
13 : Türk pasaportunu da görebilir miyim ?
Ben : Elbette fakat çoktan geçerliliği bitti.
(30 sn bilgisayarla ilgilendikten sonra)
13 : Okulun ne zaman bitiyor ?
Ben : Umarım bu sene
13 : Bittikten sonra ne yapmayı düşünüyorsun
Ben : Android yazılım üzerinde uğraşıyorum ve bana projeler yollayan bir yönetici var geçen sene staj yaptığım yerde.
(belgeleri karıştırıp referans mektubu arıyordu)
Ben : Boşuna arama herhangi bir belge getirmedim onunla ilgili. Sadece e-mail yoluyla bana projeleri yolluyor ve bende oluşturuyorum programları. Hatta Google PlayStore'da adımı taratırsan uygulamalarımı görebilirsin ( 13'ü gülümsettim burada )

(arkadaşlar bu arada tamamen kolpa stajdan sonra sadece 1 ay görüştüm yöneticimle ve 7-8 aydır konuşmuyoruz bile ve sadece 1 uygulamam var o da inanılmaz derecede basit staj sırasında yaptığım birşey)
13 -> 1 dk kadar bir işlem yaptıktan sonra bilgisayarda " Have a nice summer " dedi ve bitti.

Görüşme öncesi/esnasında çok rahattım. Kardeşimle başvuru yapmıştık etrafta herkes titrerken salonda milleti eleştirip kendimizi iyice rahatlattık ve o salonda tek pis pis sürekli gülen biz vardık. Hadi artık sıra gelsin diye bekledik resmen. Gayet güleryüzlü bir şekilde çıktım karşısına ve takılarak konuşsam da emin oldum ve hiçbir hazırlığım olmamasına rağmen son sınıf öğrencisi olmama rağmen sıkıntı çıkmadan alabildim vizeyi. Burada gitmeden defalarca okudum kendine güven, vermese de vizeyi umrunuzda değil gibi davran diyenleri. Kesinlikle olay bundan ibaret arkadaşlar orada kendinizi rahatlatın. Belki acımazsızca olacak ama başka insanların ne durumda aldıklarını görüp gülüm kendinize güvenin. En önemli faktör bu çünkü. Ortamda herkes çok gergin oturuyor siz onlara bakarak ben onlardan farklıyım üstünüm deyip gaza getirin kendinizi gerisi gelir.

Uzun yazı için kusura bakmayın umarım faydası dokunur.