Alıntı cardwat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım tartışma ortamı yaratmadan bilgi verelim formun amacı bu.
1-) Özgürusm dediğin gibi konsolosluk bir çok yanlış işlem yapıyor. 2 yıl kuralında bunlardan bir tanesi. Buradaki sorun senin ısrarla konsolosluğun yaptığı yanlış işlemlerin geçerliliğinin olmadığını savunman.Forumda bir sürü insan var 2 yıl kuralı olan en az 4 tane son sınıf öğrencisi ben sadece BU FORMDA gördüm.Yani biz bunlarının hepsini bırakacağız senin o 2 mezun arkadaşını kriter alacağız öylemi.
2-) Yine bu konuyla ilgili başka bir mesajında 2 yıl kuralı ile ilgili ds 2019 önemli değildir diyorsun. Külliyen yanlış. Ds 2019 burada en önemli belgelerden birdir. Bu kuralara waiver yaptırırken ve advisory opinion aldığında kullandığın tek belgeldir.Sen bu belgeye önemli değildir diyorsun
3-) Arkadaşın vizesinde bu kural varsa ve eğer göçmen olmayan vizelere başvuracaksa bu kural ona uygulanamaz çünkü tekrardan göçmen olmayan vizeye f-1 başvuracak. Ama sen bunu genel geçer yazamasın bu yanlış bilgidir. DOĞRUSU GÖÇMEN OLMAYAN VİZELERE UYGULANMAZDIR. Adam watla gitti j-1 vizesi ile amerikada evlenmeye kalktı yada diyelim ki bu sene wat'a gitti vizesinde 2 yıl kuralı var gelecek sene green card kazandı. Ozaman ne olacak? İşte bu yüzden yanlış bilgi veriyorsun.Bu formu okuyan bir sürü insan var.Sadece konunun sahibi arkadaş değil.Ben bu forma sırf bu konu yüzünden üye oldum, çünkü hemen hemen türkçe hiç bir kaynak yok internette bu konuyla ilgili.
4-)'' alır almasına ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye yeşil kartsız gelsin ondan sonra vize alması çok zor'' Al işte bir yanlış bilgi daha. NEDEN ZOR ? BANA NEDEN ZOR OLDUĞUNU AÇIKLA ? Bunu bizzat benim abim yaptı. üni son senesinde wat yaptı ? Sonra 5 ay kaplan dil okulunda kaldı.VE VİZEYİ ABD'DEN ALDI F-1'INI. 6. SENESİNDE TEKRAR J-1 VİZESİNİ TÜRKiYEDEN ALDI. Oda benim gibi okulu 6 senede bitirdi. Zor olduğu resmi bir sitede mi yazıyor ? Kulaktan dolma bilgiler ve şirketlerin size söylediği bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi sömürmekten başka hiç bir amacı olmayan şirketler.

Amacım kimsenin kalbini kırmak değil, fikirleriniz bilgilere dayanasın kulaktan dolma şeylere değil.Verdiğin bilgilerin yanlış olduğunu kanıtlayan RESMİ DEVLET SİTELERİ ingilizcen yeterli ise oku
1-) DS BELGESİ İLE İLGİLİ YANLIŞIN Waiver of the Exchange Visitor Two-Year Home-Country Physical Presence Requirement
2-) KONSOLOSLUĞUN YANLIŞ VERDİĞİ KARARLARININ HÜKÜMSÜZ OLDUĞUNU İDDA ETMENLE İLGİLİ YAZI
Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği (Ayrıca, 2 yıl kuralı, burs almamış, mecburi hizmet zorunluluğu olmayan kişilere de uygulanmaktadır.)
ah keşke abim burada olabilseydi onun vizelerinde koyabilseydim.
kardeş benim vizemde not subject two year rule yazıyor ama ds de adam kalemle işaretlemiş o 2 yıl kuralı gibi şeyi olsaydı vizedede yazardı diye düşündüm