Alıntı cardwat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bu konuyu anlatmaktan usandım gerçekten herkes kafasına göre bu 2 yıl kuralı sana uygulanmaz diyor. Çok açık ve net bir şekilde yanlış bilgi veriyorsunuz.Çünkü konsolosluk sitesinde work and travel için bu kural uygulanmaz diyor ancak çatır çatır 2 yıl kuralını basıyorlar son sınıf öğrencilerine yakında bununla ilgili detaylı konu anlatımı yazacağım belgelerle birlikte. Arkadaşım senin durumuna gelince senin j-1 vizene 2 yıl kuralı geçerli olsa bile F-1,j-1 vb GÖÇMEN OLMAYAN VİZELERE tekrardan başvurabilirsin.BU KURAL GÖÇMEN VİZELERİ İÇİN GEÇERLİDİR.Ayrıca Allah aşkına artık şu saçma sapan şeylere inanmayın j-1 dan F-1 vizesine ABD ikende başvurabilirisin ve vizeyide alabilrisin GEREKLİ ŞARTLARI YERİNE GETİRİYORSAN en az 10 tane tanıdığım var bunu yapan. Sen vizeye başvuruyorsun adam sana niye göçmen gözüyle baksın. Şu konsolosluk memurlarını tanrılaştırmayın artık gözünüzde lütfen.
Nereden başlasam acaba,öncelikle şu çok bilmiş tavırları bir yana bırakın emin olmadan kimseyi yanlış bilgi vermekle suçlamayın,tabi yanlış olabilirim ancak benim yazdıklarım genel geçer bilgilerdir sizin vize durumunuz gibi anormal bir durumda tabiki yanlış olabilir.
Demişsiniz ki Allah aşkına şu saçma sapan şeylere inanmayın.... yahu ben alamaz mı demişim,alır almasına ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye yeşil kartsız gelsin ondan sonra vize alması çok zor buradan demek istediğim buydu lütfen tekrar okuyup anlayınız.
Son olarak sizin ölümüne savunduğunuz 4.sınıflara çatır çatır 2yıl kuralı işletiyorlar iddaanız,hemen bu yıl son sınıf olupta vize almış 2arkadaşımı aradım ve onlarda öyle birşey olmadığını öğrendim.Bu sizin kendi dumunuza verdiğiniz yanlış anlamdan başka birşey değildir.Yani 2. sınıfta olupta 1.80 ortalamayla vize alsaydınız ve bu kural yine yanlışlıkla vizenize basılmış olsaydı bukezde 2.00 ın altındakilere 2yıl kuralı veriyorlar derdiniz.
Tekrarlıyorum,sizin vizenizde bir hata/yanlışlık olmuş diye herkesin durumunu aynı görmeyin ve bunun üzerinden insanları küçümseyerek yorumlar yapmayın,sağlıcakla kalın.