arkadaşlar bende wat ile gidip 3 ayda dil kursuna gitmek istediğimden bu konu üzerinde baya bir araştırma yaptım ve net ulaştığım bilgileri size sunacağım.. J1 ile gittiniz ve 1 ekimde vizeniz mi bitecek ilk yapmanız gereken ..
1 ) Vize bitimine 1 ay kala bir avukatla görüşüp bu talebinizi belirtmeniz avukat ücreti 500/1000 dolar arası değişmektedir iyice araştırma yapmanız gerekmektedir..
2 ) Dil kursları ile görüşüp orada dil eğitimi almak istediğinizi kendilerine belirtmeniz gerekir görüşme esnasında samimi olun..
3 ) Dil kursu size yazacağı bir dilekçe ile avukata gidip vize değişim işlemlerine başvuru yapacaksınız..
4 ) Kısa zamanda bu değişim olacaktır diye biliyorum..

bu işlemin dezavantajları şunlardır..
1 ) Wat süresinin bitiminde türkiyeye dönmediniz için ABD yetkililerine orada kalmak istediğinize dair bir olumsuz düşünmesine sebep olursunuz.
2 ) Olduda aileden biri hasta oldu veya türkiyeye dönmek istediniz tekrar ABD ye geri dönemiyorsunuz ..Bunun sebebi abd de size verilen vize pasaporta işlenmeyip sadece elinize bir kağıt tutuşturuluyor..
3 ) Türkiyeye geldiniz tekrar geri dönemiyorsunuz sizde tekrar konsolosluğa başvuru yapıp eğitim vizesi çıkarmaya karar verdiniz; bu sefer tekrar red yiyorsunuz bunun sebebi ise biz sana 1 ekime kadar kalacaksın dedik sen tutup bu süreyi ihlal edip uzattın..

yani diyeceğim o ki işlem fazla zor değil aslında hükümetin işine yarayan bir durum ki kazandığunız parayı ülkeye bırakacaksınız.. İyi düşünüp karar vermeniz gerekiyor arkadaşlar.

Ben loisianada çalışacağım ekim ayında da new jersey'e geçeceğim olur da ölüm olmadığı sürece geri dönmeyi pek düşünmüyorum green card filan da bulursanız kalın orada derim... tabi yönetici kadroda veya bir mesleğiniz var ise onun dışında aylık 3000 $dan aşağı geliriniz var ise TÜRKİYE'de yaşamak size daha cazip gelecektir..

unutmayın türkiyede bir çok yerde 3000TL ye yaşarsınız fakar ABD de bu olay böyle değil..

orada zaman=para olarak değerlendirilmektedir.