Arkadaşlar kısaca kendimden ve bulunduğum durumdan bahsetmek istiyorum.Not ortalaması ile ilgili problemim var.
Dokuz Eylül'de , 1. sınıfım ( lisans).Hazırlıktan muaf olup direk bölüme başladım.Ciee fuarına gittim.İşim falan vizeye kadar olan bütün süreç tamamlandı.Pasaportu falan da teslim aldım.Sanırsam vize görüşmesine ilk gidenlerden olacağım.
Not ortalamam 1.6 - 1.75 arası gelecek.Şu anlık kaldığım bir ders var ancak onuda bütünlemede verebileceğimi düşünüyorum.Geçtiğim dersler CC ve DC olarak ikiye ayrılıyor.Yani aslında kaldığım ders çok değil ancak notlar yüksek olmadığı için yansıması bu şekilde.
Şimdi notlar neden böyle derseniz açıkçası şunları söyleyebilirim.
Babamın geçen sene bir süre akciğer kanserine yakalandı o korkuttu o yüzden inişli çıkışlı bir vize dönemi yaşadım okulda.Şuan tam olarak atlatamadı ancak daha iyi.
Şehir değiştirdim ayriyetten birazda üniversite sınavı maratonundan yeni çıkmış olduğum için rahatlamak istedim vizeleri boşladım.Gezdim vs son günlerde çalıştım hep vizelere.
İlk aylar adaptasyon rahatsızlık falan derken böyle geçti.Kasım sonu gibi toparlandım işte finallerde azda olsa toparladım durumumu. ( 4 dersten kalma durumum vardı )
ozgursum hocam vizeye Şubatta gidebileceğimi söyledi , yani az kaldı demek bu ve şu vize konusunda bazı şeyleri netleştirmem gerek.1.6 - 1.75 aralığılında olacak not ortalamam.
Açıkçasıda endişe ediyorum vize alamamaktan.Daha önce gri pasaport ile proje amaçlı yurtdışına çıktım.İngilizce seviyem upper intermediate.
Bu arada işim Ocean City / New Jersey'de Motelde maintenance person.
Vize görüşmesinde duyacağım kesin bir soru , bu not ortalamasının sebebi ne olacak.
Ne gibi cevaplar vermeliyim ?
Şehre alışamadım adapte olamadım desem , Amerika'ya nasıl adapte olacaksın der muhtemelen.
Yurtla ilgili problemim vardı işte ses oluyordu sınavlara hazırlanamadım desem.İş güzar olduğumu düşünebilir.
Babamın rahatsızlığından bahsetsem ; hayatta her zaman bunları mı bahane edeceksin tarzı bir karşı cevap gelebilir.
Dersler zor geldi desem , tercih yaparken bunları düşünmedin mi vs. diyebilir.
Maddi problem vardı çalıştım desem , maddiyatla ilgili sorun varsa neden bu programa katıldın diye karşı cevap gelecektir.
Not ortalaman düşük sorusu geldiğinde benim vereceğim sebepler bu yukarıda yazdıklarımın bir harmanlaması işte yani hepsinin bir noktada etkisi oldu not ortalamasına.
Ancak bu cevaplar ne derece ikna edilebilir , sizlere sormak istiyorum.
Ayrıca bahsettiğim not ortalaması aralığında vize alıp alamama durumum nedir
Bookmarks