arkadaşlar işten erken çıkarsak ne gibi şeyler olabilir yanı ıstedıgımız zamna cıkabılırmıyız
Pasaportumda expiration date 30 eylül,ds formumda ise 1 eylül yazıyor. Geçenlerde sponsoruma e-mail attım ds formumdaki tarihi iki hafta kadar daha uzatır mısınız diye,maalesef kabul edilmedi.
evet bende soyledim ds belgesi kesnlikle uzatılmıyormus bu sefer vizede sıkıntılar cıkıyomus
I may not be totally perfect but some parts of me are excellent.
Hocam şu anda senin uzatmana gerek yok zaten arada 2 gün fark var dönüş tarihin ile max kalma zamanın arasında.Ben sadece kendini riske atmak istemezsen yani belki tatil planında değişiklik yapmak istersen diye DS-2019 bitiş tarihini uzatabilirsin dedim.Ve kendim 2009 yılında uzatmıştım.Hala bende mailleri duruyor uzattığıma dair.Kesinlikle olmuyor diye bişey yok.Şirket senin onları uğraştırmanı istemediğinden direk önünü kapatmaya çalışmış.Ben sana kesinlikle uzat demiyorum.Uzatmak istersen,planında değişiklik yapmak istersen ordayken bile(Amerikadayken) uzatabilirsin.Önemli olan ds-2019 tarihidir.Vize tarihi ds-2019 formuna göre belirlenir.Vizede de bi sıkıntı olmaz..
Ayrıca bu işi şirketin yapmıyorsa sponsor firmanın mail adresi vardır sende oraya durumunu açıklayan ve tarih değiştirme isteğinde olduğun bi mail atabilirsin eğer böyle bişeye gerek kalırsa..
Ben sizin durumunuzu bilmiyorum ancak muhtemelen okul başlangıç zamanıyla alakalı bi sorundur uzatmama nedenleri.Çünkü bende Eylül sonuna kadar uzatmak istemiştim 22 Eylüle kadar uzattılar okul 22 Eylülde açıldığı için.Her sponsor buna dikkat etmiyor ayrıca..Bazıları ise katı kurallar koyabiliyor.Ama kesinlik diye bişey yok..
@ugur cok sagol bilgilendirmeler için, biraz kurcaladım bu işi şirketten bana 20 gun icinde donersen hiç bi sıkıntı olmayacagı ama 20 gunden sonra donsemde sıkıntı cıkacak diye bir kaide olmadıgını soylediler. tedbir amaclı 20 gun denmiş anlaşılan daha once 20 gunu geciren arkadaslar bir sorun yaşamadıysa bende yaşamam herhalde 20 gunu gecirmeyi dusunuyorum cunku kesinlikle
Şirketin çok kasıyor bence durumuAslında dedikleri doğru 20 gün içinde dönersen hiçbir sıkıntı olmaz.Ama 29 gün içinde dönersende hiçbir sıkıntı olmaz
Bak ben sana konsolosluktan aldığım bilgiyi yazıyorum
Yani 20 gün diye bi sınırlama yok.unut onu30 Günlük Hibe süresi buda linki direk ordan okuyabilirsin.30 günlük Hibe Süresi ne anlama gelir?
İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) J-1 programının bütün katılımcılarına, programlarının tamamlanmasının ardından 30 günlük bir turist statüsü sağlar. Bu dönem DS-2019 formunda yazılı olan program tarihlerine dahil DEĞİLDİR. Hibe süresinde katılımcıların ülke içinde seyahat etmesine ve ABD’den ayrılmak için gerekli hazırlıkları yapmasına olanak tanınır. Bu dönem başka amaçlarla kullanılamaz. Hibe süresi dahilinde ABD sınırları dışına çıkan katılımcılar bu süreçte geçerli J-1 statüsünde olmayacakları için, DHS bu katılımcıların ABD’ye tekrar girmesine izin vermeyebilir. Bu sürede çalışmak yasaktır.
Ve ayrıca bu linki okumanda fayda var.Aklına takılan ve sormayı unuttuğun sorulara cevap bulabilirsin..
Work and Travel - SSS | A.B.D.'nin Diplomatik Temsilcilikleri, Türkiye
@ugur cok sagol dostum icim biraz daha rahatladı zaten kafaya koydum 20 gunu gecircem ben
eylul sonuna alırım donusu ozmn bi sıkıntı olmaz
Rica ederimiyi bir tatil geçirmen dileğiyle
teşekkuler ins hepimiz sorunsuz bi wat geciririz (Polyanna )
Şimdi şöyle bir durum var siz bundan 3 sene önce ds formu ile ilgili değişiklik yapmışsınız galiba. Bu sene yeni bir kısıtlama gelmiş olabilir. Sponsorlar ds formunda değişiklik yapılmayacak gibi bir karar da almış olabilirler. Şirket politikalarını bilmediğimiz için olaylara sadece yorum yapabiliriz.
durum itibariyle cok meşakatli ve bi o kadar da zor bi durum, cunku tek bi yerle alakalı degil , vizeyle ,sponsor şirketle , çalıştıgımız yerle vb. bircok baglantıya dokunuyor ds uzatma işlemi. Imkansız degildir muhtemelen ama ugur un da degidigi gibi sirketim beni bu ugraşın içine sokmak istemedigi icin "o konuya girmesen iyi olur" gibisinden bi uyarı yaptı
yine de yardımlarını icin tesekkurler @ night terror
Haklısın bu sene prosedür farklı olabilir.Ama ben bu senede ds-2019 formumun başlama tarihini değiştirmek istedim,danışmanlık şirketim sorun değil hallederiz dedi.Yani olmasa yok derlerdi diye düşünüyorum.O yüzden bu yıl içinde olur şeklinde konuştum.Sponsorum CSB.bunun dışındaki sponsorlarda durum nedir bilmiyorum.Bu arada 2009 da değişiklik yaptırdığım sponsor WISE idi..Birde bilet konusundaki mesajınızdan anladığım kadarıyla Alaska'ya gidiyosunuz.Ordaki işlerde bi sıkıntı olduğu açık.Belki sizin durumunuzu kısıtlayan sebep bu sıkıntılar olabilir diye düşünüyorum.
Evet,bu sene Alaska işleri için birçok şey söylendi hepimizin bildiği gibi. Mesela Avrupa'daki öğrencileri hala bekletiyorlar Alaska için. Sponsor bulmakta zorlanıyorlar. Bu sene Geo Visions ile çalışıyorum ben de.
Merhaba arkadaşlar, 27 haziranda BRİTİSH AİRWAYS ile amerikaya gidiyorum(LONDRA AKTARMALI). Ve 20 ekimde dönüyorum fakat vizem 1 ekimde sona eriyor. 30 eylülden sonra amerikan hükümeti 1 ay travel hakkı tanıyor, yasal olarak belgelerde yazıyor bu. Fakat döner iken (LONDRA AKTARMALI) ingiltere hükümeti uçağa bindirmiyormuş yasal olarak vizen bitiyor vs.diye ne yapmam gerekir sizce?
10 haziran salı günü istanbulda vize görüşmem vardı. fakat amerikadan ds formum zamanında gelmediği için gidemedim ve görüşmem no show'a düştü. 18 haziran günü ankarada tekrar vize randevusu aldım. fakat sorun şu. ds formunda iş başlangıç tarihim 16 haziran gözüküyor ama ben 18 haziranda vize görüşmesi yapacağım. bu yüzden bir sıkıntı çıkar mı? lütfen acil cevap kafayı yiyeceğim
06-08-2014, 03:12 PM yazmış olduğum soruya cevap alamamışım..
aynı soruyu sorduğun ayrı bir konu olduğu ve orda cevabını aldığın içindir bence
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks