Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yakın Zaman Work and Travel Hakkında

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation Yakın Zaman Work and Travel Hakkında

Herkese selam olsun. Adım Ozan, üniversite öğrencisiyim.
    Geçen aydan itibaren WAT programı için araştırma yapmaya başladım. Fakat bu sıradan araştırmalar gibi olmadı, yaklaşık 10 acenteden danışmanlık yapan kişileri bulup mail gönderdim. Maillerimde sıradan olmadı. Hayli zor sorular sordum. Mesela, 'Amerika'daki sponsor şirketinizin ismini alabilir miyim?', 'Programa katılmamıza rağmen iş bulunamaması söz konusu mudur?', 'Amerika da işimi kaybetmem durumunda ne yapmalıyım?', 'Program süresince sağlık sigortam olacak mı?' gibi.. Tahmin edeceğiniz üzere, 10 maile karşılık 2-3 cevap maili aldım. İsim vermem yasak mı bilmiyorum fakat, eğer burada WAT programına katılacak olan arkadaşlarımız için var isek, isim vermek zorundayım. Aldığım maillerden en dikkat çekici olanı, 'Akademix' isimli şirketten gelmişti. Ve dikkatimi çeken başka bir şey ise, mailin kişisel bir mail adresinden gelmiş olmasıydı. Ben kendisinden facebook sayfasını istedim. Verdiler sağ olsunlar. Oradan sohbet etmeye başladık, ve bana 'Biz artık WAT yapmıyoruz, fakat dil okullarımız devam etmektedir.' dendi. Sonra sizin aklınıza gelen soru, benimde aklıma gelmişti. Ve sormaktan çekinmedim. 'Neden WAT programı yapmayı bıraktınız, olumsuz birtakım sorunlar mı yaşandı?' dedim. Bana gelen cevabı olduğu gibi yapıştır yapıyorum;

- Work and Travel programına katılan öğrencilerin amacı; belirli bir bütçe ile Amerika'ya gidip, İngilizce seviyelerini geliştirdikleri ve bir açıdan para kazanarak maliyetlerini karşılayabildikleri bir programdı.

Work and Travel programı artık eski düzeyinde değil, bir çok kural devlet tarafından değişti ve bir çok yasakların getirildi, bu nedenlerle öğrencilere neredeyse sadece temizlik işleri kaldı ve Amerikan Konsolosluğu buna rağmen çok zor vize veriyor.

Bu programda öğrenciler 3000-4000$ arası bir maliyete katlanıp Amerika'da artık doğru düzgün bir zaman geçiremeden ve genellikle bu parayı kazanamadan geri gelebiliyor. Temizlik yaparken de İngilizce'ye bir katkısı maalesef artık olmuyor.

Tüm bu nedenlerden ötürü öğrencilerin menfaatleri doğrultusunda artık bu programı biz düzenlemiyoruz.

Evet, ben bu cümleleri okuduktan sonra, bu yaşıma kadar kurduğum 'Amerika' hayalim sarsılmış oldu.
    Bu başlığı açmaktaki amacım, değerli arkadaşlarımın gözünü korkutmak değil, böyle bir durumdan haberdar olmalarını istemem.
    Lütfen yukarıdaki cevabı göz önünde bulundurarak hareket edin arkadaşlar, çünkü hiçbirimiz, geldiğiniz zaman orada çektiğiniz çileleri dinlemek istemeyiz.

Saygı ve sevgilerimle, R harfi..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Daha önce abd de hiç bulunmadım ya da wat a gitmedim o yüzden çok kendinden emin konuşmayayım.Ama bu yaz seçtiğim firmayla gidecem wat a .temizlik işlerinin oran olarak çok olduğu doğru hatta ben de büyük olasılıkla seçecem housekeeping. ancak bir sürü farklı iş seçeneği var.Fuar linklerine bakınca.Ayrıca zaten abd ye para kazanıp kar yapıp türkiyeye para getirmek amacıyla gitmemek lazım diye düşünüyorum.Amaç salt paraysa türkiyede de çalışabilir insan.Yani wat etrafta söylentilerin dolaştığı kadar karanlık iki yüzlü bir program değil bence.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bende wata bu yıl ilk kez katılıcam fakat bugüne kadar gidenlerden faydasız olduğunu veya amerikada hiç bir şeyin hayal ettiğimiz gibi olmadığını söyleyen olmadı...Tabiki katlanılması gereken zorlukları olduğu söylendi ancak yabancı dili geliştirmek için kesinlikle çok büyük katkı sağladığı söylendi bunları tabiki arkadaşlarımdan duydum ve amerikaya para kazanmak için gidilmemeli yabancı dilimizi geliştirmeliyiz istikbalimiz paradan daha önemlidir bence...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kendilerine daha once calistiklari ve hala cok guzel isleri bunyesinde bulunduran sponsorlari nasil kaybettiklerini de sorsaydin keske. Amerikan hukumeti rezil , konsolosluk berbat , sponsorlar zaten igrenc bizim sirketler muazzam mMalesef islerden yakinan sirketleri gorunce kiziyorum , cunku o isleri kendileri kaybettiler. Eglence parklari yasak mi ? duzgun Magaza satis isleri ? Neden dogru durust hicbir sirkette eglence parki isi yok? Tum dunyadaki wat cilar eglence parklarinda calisirken neden bizimkiler yok? Bunun cogu sucu sirketlerin. Artik sponsorlar iyi is vermiyor bunlara hatta Turkiye den cekiliyorlar.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Wink

Alıntı sayinRharfi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese selam olsun. Adım Ozan, üniversite öğrencisiyim.
    Geçen aydan itibaren WAT programı için araştırma yapmaya başladım. Fakat bu sıradan araştırmalar gibi olmadı, yaklaşık 10 acenteden danışmanlık yapan kişileri bulup mail gönderdim. Maillerimde sıradan olmadı. Hayli zor sorular sordum. Mesela, 'Amerika'daki sponsor şirketinizin ismini alabilir miyim?', 'Programa katılmamıza rağmen iş bulunamaması söz konusu mudur?', 'Amerika da işimi kaybetmem durumunda ne yapmalıyım?', 'Program süresince sağlık sigortam olacak mı?' gibi.. Tahmin edeceğiniz üzere, 10 maile karşılık 2-3 cevap maili aldım. İsim vermem yasak mı bilmiyorum fakat, eğer burada WAT programına katılacak olan arkadaşlarımız için var isek, isim vermek zorundayım. Aldığım maillerden en dikkat çekici olanı, 'Akademix' isimli şirketten gelmişti. Ve dikkatimi çeken başka bir şey ise, mailin kişisel bir mail adresinden gelmiş olmasıydı. Ben kendisinden facebook sayfasını istedim. Verdiler sağ olsunlar. Oradan sohbet etmeye başladık, ve bana 'Biz artık WAT yapmıyoruz, fakat dil okullarımız devam etmektedir.' dendi. Sonra sizin aklınıza gelen soru, benimde aklıma gelmişti. Ve sormaktan çekinmedim. 'Neden WAT programı yapmayı bıraktınız, olumsuz birtakım sorunlar mı yaşandı?' dedim. Bana gelen cevabı olduğu gibi yapıştır yapıyorum;

- Work and Travel programına katılan öğrencilerin amacı; belirli bir bütçe ile Amerika'ya gidip, İngilizce seviyelerini geliştirdikleri ve bir açıdan para kazanarak maliyetlerini karşılayabildikleri bir programdı.

Work and Travel programı artık eski düzeyinde değil, bir çok kural devlet tarafından değişti ve bir çok yasakların getirildi, bu nedenlerle öğrencilere neredeyse sadece temizlik işleri kaldı ve Amerikan Konsolosluğu buna rağmen çok zor vize veriyor.

Bu programda öğrenciler 3000-4000$ arası bir maliyete katlanıp Amerika'da artık doğru düzgün bir zaman geçiremeden ve genellikle bu parayı kazanamadan geri gelebiliyor. Temizlik yaparken de İngilizce'ye bir katkısı maalesef artık olmuyor.

Tüm bu nedenlerden ötürü öğrencilerin menfaatleri doğrultusunda artık bu programı biz düzenlemiyoruz.

Evet, ben bu cümleleri okuduktan sonra, bu yaşıma kadar kurduğum 'Amerika' hayalim sarsılmış oldu.
    Bu başlığı açmaktaki amacım, değerli arkadaşlarımın gözünü korkutmak değil, böyle bir durumdan haberdar olmalarını istemem.
    Lütfen yukarıdaki cevabı göz önünde bulundurarak hareket edin arkadaşlar, çünkü hiçbirimiz, geldiğiniz zaman orada çektiğiniz çileleri dinlemek istemeyiz.

Saygı ve sevgilerimle, R harfi..
    Sadece temizlik işleri görevi yokki,satış işleri,aşcı yardımcılığı,cankurturanlık,go kart bunun gibi işlerde var o firma kendi başarısızlığını öyle diyerek kapatmış bence.Vize konusuna gelince konsoloslukda not ortalaması 2'nin altında olupda giden bile var,rahat olmak önemli.Sen yeterki ingilizceni geliştirmek iste herzaman geliştirirsin sonuçta 24 saat iş yapmıyorsun.Ödediği parayı kat kat çıkaranlar var herşey sana bağlı ister gezersin amerikayı ister biriktirirsin.Bu kadar çok düşünme,2-3 büyük firma var düzgün iş yapan zaten.Her firmada küçük sorunlar çıkabilir ama bunlar hep olur.
    Son olarak çile heryerde var kardeşim çilesiz iş yok ki

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)