Arkadaşlar ben bir kere şu mantığı kabul etmiyorum: Arkadaş 3 kere gitti 5 kere gitti dolayısıyla o bilir..

Galiba nickimin altında acemi watçı yazdığı için yazdıklarımız itibar görmüyor ancak ben de bu işlerde yeteri kadar tecrübeliyim vakti zamanında biz de yeterince gittik,gitmeye devam edeceğiz.

Ayrıca bazı işleri bilmenin gitme sayısıyla bir orantısı olduğunu zannetmiyorum.Ben ilk gittiğim sene orada yılların watçılarına telefon alınması,kimlik alınması,masrafsız paycheck bozdurma,iş bulma gibi konularda bizzat yardımcı olmuş,onlara ben öğretmiştim bu işlerin nasıl yapılacağını.Kendi mantığımı work&work yerine work&learn şeklinde özetleyebilirim.Haftada 100 saat çalışmak yerine 50 saat çalışmayı ve boş vakitlerde gezmeyi,yeni şeyler öğrenmeyi tercih ederim.

Geçen sene Amerikaya gittiğimde elimde ne iş kabul belgesi ne kalacak yer vardı.Yani bana kimse iş ya da kalacak yer ayarlamadı.

Forumun ilk sayfasına bakarsanız günlük 8 saatin geçildiği takdirde overtime uygulaması var olduğunu söyleyen benim ancak şunu da eklemişim şartlarını,kime nasıl uygulandığını bilmiyorum dedim.

Alaskaya hiç gitmediğim için Alaskada overtime uygulamasını giden arkadaşlara bırakıyorum.

Alaska harici eyaletlerde çalışacak arkadaşlara sesleniyorum.Aklınızı karıştırmayın, uygulama son derece basit ;"ne kadar ekmek o kadar köfte" misali 40 saati ne kadar geçerseniz o kadar overtime alırsınız.Günde kaç saat çalıştığınızın ya da hafta sonları çalışıp çalışmadığınızın bir önemi yoktur.
Günde 8 saati geçin ya da geçmeyin,hafta sonu çalışın ya da çalışmayın tek kriter bulunduğunuz çalışma haftasında 40 saati doldurup doldurmadığınızdır.