Work and Travel
Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2013 Wisconsin Dells and Travel

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart 2013 Wisconsin Dells and Travel

Merhaba arkadaşlar bu sene work and travel programının work kısmı için Wisconsin eyaletinin Wisconsin Dells şehrindeydim. Kısaca Wisconsin Dells’ten bahsedicek olursak tatil köyü diyebiliriz .Yazın çok canlı ve kalabalık geçen bir yer. Etrafta çok sayıda su parkı bulabilirsiniz ve buraya da Amerika’nın en büyük su parklarının olduğu yer deniliyor. Hal böyle olunca su parkı deyince çok fazla iş seçeneği hemen akla geliyor. Su parkında cankurtaran olabilir, otelde housekeeper olabilir, food and baverage bölümünde de satış elemanı olabilirsiniz. Bunun yanında çok fazla lokanta var buralarda da eleman ihtiyacı çok oluyor; yani kısaca söylersek 2.iş kesin olarak bulursunuz.

Work and Travel’daki İşim

Ben Wilderness Resort’ta housekeeperlık yaptım anlaşmam 32 saat olmasına rağmen 50-60 saat arası aldım houseekeeperlıktan sonra da otelin laundry bölümünde akşamları çalıştım sabah 10-4 arası housekeeperlık 4′den 7 -8′e kadar da laundry’de çalışıyordum. Bu da güzel kazanç demek oluyordu. 40 saat sonrası overtime oluyordu yani 40 saat 8 dolardan 40 saat üstüne de 12 dolardan çalışıyordum. 2 haftada bir paycheck alıyorduk ve 750 ile 900 arası bir paycheck geliyordu. Kısaca çalıştığım yerden memnundum houseekeeperlıktan bile memnun kalabilirsiniz eğer Wilderness Resort’ta glacier canyon bölümünde çalışırsanız work kısmından sonra tabi ki travel yapmasak olmazdı. Wisconsin konum olarak Chicago’ya çok yakın bir yer otomobille 3 saatte gidebiliyorsunuz. Hatta bazen günübirlik 80 dolara falan turlar oluyor Chicago’ya .Chicago gerçekten Amerika’da görülmesi gereken yerler arasında muhteşem bir yer özellikle Skydeck’e kesinlikle çıkmanız gerekiyor. 103.kattan tüm Chicago’yu görebiliyorsunuz her şey ayaklarınız altında muhteşem bir manzara muhteşem bir fotoğraf çekilme yeri. Chicago’da International Hostel’de kaldık en ucuz yerlerden birisi ama çok rahat ve hep öğrenciler kalıyor hep yabancılarla iç içesiniz bu açıdan süper bir yerdi. Eğer yolunuz Chicago’ya düşerse burayı ciddi anlamda öneriyorum .Chicago’dan sonra New York’a geçtim orada satın aldığımız tur vardı tours4fun sitesinden 6 günlük doğu turu aldık ve bizi havaalından alıp otelimize bıraktılar. İlk gün New York’ta gece turu yaptık; 2.gün New York city turu vardı akşama kadar New York kazan biz kepçe durumuydu. 3. Gün Philadelphia-Washington DC turu vardı; o günde Washington’da kaldık. 4.gün Niagara Falls’a gittik herkesin görmesi gereken dünyaca ünlü şelalede tekne turu harikaydı. 5. gün Boston’a hareket ettik Niagara’dan Boston yaklaşık 7 saatti o yüzden o gün yolda geçti diyebilirim. Akşamında Boston’daydık biraz gezdikten sonra 6.gün sabahında dünyaca ünlü iki üniversiteyi gezdik biri Harward biri MIT.

Otobüsle biraz yorucu olabiliyor ama o kadar yer gezdikten sonra unutuyorsunuz yorgunluğu. Tur sadece 199 dolardı 4 kişi olursanız 199 dolar bu fiyata kaldığınız oteller ve otobüs dahil oluyor onun yanında şoföre ve rehbere 42 dolar falan veriyorsunuz tip olarak görebilirsiniz bunu, bundan hariç gittiğiniz yerlerde müze olsun tekne turları olsun herkes bireysel olarak ödeme yapıyor. Bunların da fiyatı değişiyor hepsine girmek zorunda değilsiniz ben müzeleri sevmediğim için oralara girmedim ama tekne turlarına katıldım. Özellikle Niagara’da yazılacak aslında çok şey var koskoca 120 gün geçirdim Amerika’da anlat anlat bitmez yani. O yüzden herkesin bu deneyimi yaşaması gerektiğine inanıyorum özellikle travel’da çok şey yaşayacak ve çok fotoğraf çekileceksiniz benim yaklaşık 500′den fazla travel fotoğrafım var.

KEREM KAŞIKCI

Eğer soruları olan varsa 2014 adaylarına yardımcı olmak isterim buradan bana ulaşabilirsiniz https://www.facebook.com/keremkasikci1907
    Konu KEREMYK tarafından (27-10-2013 Saat 08:17 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)