Arkadaşlar,bu transit vize konusunda son zamanlarda forumda yine bir canlanma oldu.Ortada farklı söylemler var.Amerika vizesi olduğu için gerek yok diyen var,bir yandan Fransa sorun çıkardı diyen,öbür yandanda ben Fransa'dan rahatlıkla geçtim diyen de var.Bunun üzerine,bende wat öğrencilerinin yoğun olarak Avrupa üzerinden aktarma yaptığı ülkelerin başkonsolosluklarını teker teker aradım.Hem kendi merakımı giderdim hemde buradaki herkesin kafasındaki soru işaretlerini kaldırmak istedim.
İşte 12.03.2012 tarihi itibari ile ülkelerin transit vize durumu:
İSVİÇRE:Havaalanından dışarı çıkmadıkça gerek yok.
İTALYA:Havaalanından dışarı çıkmadıkça gerek yok
FRANSA:Türk vatandaşları için(bu özellikle belirtildi karşımdaki yetkili tarafından) havaalanından çıkmadıkça gerek yok.
HOLLANDA:Havaalanından çıkmadıkça gerek yok.
İNGİLTERE:Burada iş değişti.12 Saat içerisinde aktarma yapılacak havaalanının terkedilmesi gerekiyor,aksi takdirde havaalanını terketmeseniz bile gözaltına alınabilirmişsiniz.
ALMANYA:Başkonsolosluğun vize servisi sabah 9-11 arasında sorulara cevap verdiği için ve bende o saatler esnasında okulda olduğum için malesef arayamıyorum.Meraklısı başkonsolosluğun internet sitesinden telefon numarası edinerek temasa geçebilir.
Umarım konu sabitlenir,ve bu olay daha fazla kafa karıştırmaz.
Bookmarks