Work and Travel
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2013 Santa Monica Pacific Park

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

EĞLENCELİ KISIM ALIŞVERİŞ, TRAVEL, OTELLER VE PARTİLER

Gece hayatı gayet güzel ne kadar çok deneyimleyemesek de.. Çünkü biz 20 yaşındaydık ve eğer 21 ve üstü değilseniz kesinlikle hiç bir bara giremiyorsunuz. Fake ID çıkarabilirsiniz fakat bunu her bar kabul etmiyor ve riskli bir iş sonuçta siz oarada turist değilsiniz bir çalışansınız eğer anlaşılırsa bütün planlarınız alt üst olabilir bunu baştan söylemek gerekir.

Alışveriş kısmı benim için en güzel kısmıydı. Ne kadar çok şey alamasak da yine de istediğimiz şeyleri aldık. Ailenize ve arkadaşlarınıza çok bir şey alamıyorsunuz, gitmeden önce bu anlaşmayı hepsiyle yapın bence ve şunu söylemeliyim ki eğer kendinize çok çok güzel bir şey aldığınız bu güzel şeylerden bir iki tanesini mutlaka kardeşinize alın. O ve ya onlar ne kadar aman istemiyorum yok gelsen yeter dese de siz alın, çünkü istiyorlar ki herkes ister. Çantalar, ayakkbılar ve parfümler gerçekten ucuz. Kıayfet almanıza gerek yok bence çünkü bavul da boiu boşuna yer ediyor ama illaki alacağım diyorsanız Forever 21 mağazası baya iyi bir mağaza. Bize gitmeden önce herkes ama herkes AMERİKA'da alışveriş inanılmaz ucuz demişti. İlk gittiğimizde onların hepsinin yalancı olduğunu düşündük çünkü normal mağazalar gerçekten çok ama çok pahalı. Los Angeles ya da tüm California'da diyeyim söyleceğim şu mağazalar da gerçekten burada pahalı ve orada inanılmaz ucuz markaları bulabilirsiniz. Oralarda bulabileceğiniz markalar; DKNY, Michael Kors, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Nine West, Guess, Coach, Kate Spade ve orada ünlü ama bilmediğim diğer markalar.. Parfümden tutun, ayakkabı, kıyafet, çanta ve cüzdan her şey.. Ayrıca bu mağazalarda diğer her şeyi bulabilirsiniz tablodan halıya kadar bavuldan ev eşyasına kadar her şey ucuz oluyor genelde. İşte bu mağazalar;

- ROSS
    - TJMAXX
    - TARGET
    - MARSHALL

daha bir çok ucuz mağaza vardır fakat bizim alışveriş yaptığımız ve gerçekten memnun kaldığımız mağazalar bunlar.

Oteller gerçekten ucuz ve internetten rezarvasyonu kolay. Sadece iyice araştırmanız yeterli. Eğer San Francisco'ya gidiyorsanız ve arabanız varsa mutlaka Marın Suites Otel'de kalın. Biz gerçekten çok memnun kaldık, otel odası değil adeta bir daire idi, aşaıda havuz ve jakuzimiz vardı, yaşlı oranı yüksekti fakat zaten akşam 9'dan sonra otele gidiyorduk. Gerçekten San Francisco'da gezmeyi bırakıp otele dönüp jakuzide kalmak istiyorduk haha. Otele 2 gece için kişi başı 30 dolar vermiştik. Las Vegas'da Marriott'a bağlı Springhills Otel'de kaldık, fena değildi. 1 gece için 30 dolar vermiştik. San Diego'da Hostelling International'da kaldık. 10 kişiyle beraber bir odada uyuduk aynı banyoyu kullandık. Emin olun dışarıdan ıyy ne kadar kötü diyebileceğiniz bir durum ama o kadar kötü değil, abartmaya gerek yok. Orada kalabileceğiniz en en iyi hostel bu hosteldir ve kişi başı 30 dolar ödemiştik diğer hostel ve oteller gerçekten pahalı San Diego'da. New York'da oteller çok pahalıydı, hosteller de öyle. Şansımıza bir arkadaşımız vardı ve biz onda kalmıştık. Travel kısmında araba dışında hiç bir şeye çok fazla para ödemiyorsunuz ve yemeğe de dikkat edersiniz çok rahatlıkla altından kalkarsınız. Benzinde ucuzdu arabayı biz baya kullanmıştık, arkadaşımızın şöforlüğü sağolsun yine de ucuza kapattık, Türkiye'de olsa o kadar kullanmaya milyar gitmişti.. California'da benzin galon fiyatı 4 dolar falandı, siz hesap edin.

TOPLAMDAKİ HESAP

Arkadaşlar totalde bizim harcağımız para 10-13 milyar arasındadır belki de daha fazladır ama emin olun bu minimumdur çünkü biz gerçekten lüks hiç bir şey yapmadık. Zaten bu paranın yarısından biraz fazlası siz burdan gitmeden önce ödüyorsunuz.

- 1600$ şirkete verdiğiniz para,
    - 1500$ yanınıza aldığınız para,
    - Vize ve pasaport toplamı dolar cinsinden 200$ civarındadır,
    - 700$ uçak bileti (en ucuzlarından biriydi),
    Zaten 4000 dolar buradan tuttu. WAT uğruna yaptığınız küçüklü büyüklü alışveriş ve harcamalar ordan oraya gidişler vs derken bu rakamı 4500- 5000'e kadar çıkarabilirim.

Aldığımız maaşı eklemedim bile total fiyatına. Ben dil okulu pahalı diye WAT ı tercih etmiştim fakat yine de bana pahalıya patladı. Keşke WAT'a değil 1-1.5 aylığına oraya gezmeye gitseymişim diyorum eminim paşalar gibi yaşardım. Sakın kimseye inanmayın. Bu iş gerçekten şans işi. Gidenler arasından tabii ki memnun kalanlar olacaktır onların da memnun kalmasının tek sebebi eminim iş arkadaşlarıdır ve aldıkları maaştır. Mağduriyet oranı çok yüksek olan bu programı sakın tercih etmeyin.. Tebrübe açısından iyi bir tecrübe oluyor fakat o kadar paraya, emeğe ve aşağılanmaya değer mi değmez mi bunları bilmiyorum. Karar sizin, yine de siz bilirsiniz. Eğer illaki gidicem diyorsanız, yolunuz açık şansınız bol olsun
    Konu moony tarafından (14-10-2013 Saat 12:41 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)