Alıntı mert13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sercan977 mesajin icin cok tesekkurler.

Anlattigin gibi ilk once Internship ile 1 yilligina bir otelde calismaya gidip,sonrasinda ise yine okudugum alanla ve gecen 1 yilda yaptigim isle ilgili..yani otellerin birinde calismaya devam etmek uzere h1b ile amerikada kalmaya devam edebilirim diyorsun.Peki tum bunlar gerceklesti diyelim ben baska islerde calisabilir miyim? Ben amerikada kaldigim surece surekli otelcilik yapmak istemiyorum.j-1 iken yada h1b de iken baska islerde calisma imkanim varmidir? Ornegin h1b ye gecisten sonra benim icin basvuran isyerinde part time calisip,baska islerde yapabilirmiyim ?

J-1 ile ya da h1b ile amerikada bulurken meslek kurslari,sertifika programlarina gidilebiliyor mu off gunlerinde ?
Rica ederim mert13, Evet eger internship ile ise alinir isen ve isverenin senden memnun olur ise H1B vizesine gecebilmen ihtimal dahilinde ancak az once de demis oldugum(uz) gibi zor isler olmakla birlikte imkansiz degildir. Internship yapar iken ikinci iste calisman kesinlikle yasak, tabi bu yasal olan isler ile ilgili bir konu, sana gun sonunda nakit odeyebilecek patron bulur isen ve internship yaptigin otele caktirmadan calisabilir isen bu senin elinde, elbette calisabilirsin,izinli gunlerin tamamen senin insiyatifinde olan gunlerdir. H1B vizesinde ikinci is olayi durumunu bilmiyorum acikcasi ama orada da ikinci isin yasak olacagini dusunuyorum , cunku ana amac o ise tum zaman ve eforunu sarfetmen icin kabul edildin. Mesleki kurslar ve sertifika programlarinin problem yaratacagini zannetmiyorum, cunku amacin orada para kazanmak degil, sadece kendini gelistirmeye calisiyorsun , dolayisi ile bu tarz kurslar problem olmayacaktir. Is degistirme ya da alan degistirme olayi da soz konusu olmayabilir cunku internship 1 yillik, H1B vizesi ise 3 yillik oluyor dolayisi ile ise o alanda alindigin icin alan degistirmene kimse musade etmeyecektir.