Selamlar. Fikirlerimize deger verdiginiz icin tesekkurler, biz burda insanlarin hayatlarina ya da zevklerine mudahale etmek icin bulunmuyoruz, Tek amacimiz size bir ise baslamadan once bu isin artilarini ve eksilerini gostermeye calisiyoruz. Basimizdan gecen olaylari ya da tecrube sahibi oldugumuz seyleri sizlerin tekrar denemesine gerek kalmamasi icin sizlere anlatip yardimici olmaya calisiyoruz. Simdi ehliyet alma isi aslinda cok kolay ve ucuz. Ben Amerikan ehliyetimi daha gecen ay aldim ama bazi eyaletler sacma sapan isteklerde bulunuyor bu yuzden 2 bucuk yildir amerikada surekli yasiyor olmama ragmen bugune kadar ehliyet alamamistim. Sacma sapan derken : NC eyaleti ehliyet alabilmen icin Insurance olayini zorunlu kiliyor, Dolayisi ile GEICO gibi bir firmaya aylik 136-150 dolar Sahibi olmadigin bir araba icin para odemen gerekiyor. Inanmayan herkes NC DMV lerini arayip teyit edebilirler. Sigortasiz ehliyet alman imkansiz Kuzey Karolaynada! Dolayisi ile bu ve benzeri zorluklar karsiniza cikabilir o yuzden herseye hazir olmaniz icin sizleri uyarmaya calisiyoruz.
Virginia Beach (VA) sehrinden gecen ay almis oldugum ehliyetin suresi, masrafi ve hikayesini lutfen bu linkten oku ve orada sistemin nasil calistigini gorup anlayacaksin >>> http://www.turkishwat.net/soru-cevap...tml#post183838 . Ancak yine soyluyorum bu her eyalet icin degisiklik gosterebilir.
Ehliyeti diyelim ki aldiniz, o onceki mesajda bahsetmis oldugum masraflar yine karsiniza cikacak, arabayi uzerinize alirken belli bir ucret odeyeceksiniz, sonra inspection icin belli paralar odeyeceksiniz, arabada tamir edilmesi gereken seyler var ise inspection'a giremezsiniz dolayisi ile hersey calisir vaziyette olacak ve bunlarin tamirine de para harcayacaksiniz, plakalar, title vs vs. Inan burda hayallerinizi yikmaya calismiyorum, amacim zor kazandiginiz paralarin oluk oluk cebinizden veya elinizden akip gitmesini engellemek. Ama yine tekrarliyorum, sizin WATiniz, sizin yaziniz, sizin paraniz. Dilediginiz gibi harcamakta ozgursunuz.
Bookmarks