Alıntı tucem.aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar biz şuan erkek arkadşımla beraber daphne alabama'dayız.Burası şehir olarak güzel gerçekten ancak tek yürüyenler biziz ve sokakda insan olmadığı için çok sıkıcı.Mc donalds da çalışıcaz daha başlamadık işe.Şimdi biz buraya toplam 3000 dolarla geldik.Konaklamamız şu anlık ilk hafta için kişi başı 110 dolar nese kıyafet depozitosu konaklama yerine depozito falan ilk gece kaldığımız yer de başkaydı birde.Şuan elimizde 2600 dolar var.Burada gerçekten araba olmayınca hayat yok gibi.Biz arabamı alsak yoksa arabasız idare edip para biriktirip travelımı daha iyi yapsak bilemedik.1000 dolara araba alsak 2 miz.2 Haftada paychechlerimizi alamıcaz bize pek bişey kalmıyor siz ner dersiniz.Telefon falanda almak istiyoruz travelın yanında.Siz olsanız ne yaparsınız önerilerinizi bekliyoruz.
Selamlar Tucem, Ozgursum'un yazdigi seylerin tamamina katilmakla birlikte birkac sey ilave etmek istiyorum. Amerikanin tum eyaletlerinde amerikan ehliyetin olmadan arabayi uzerine alamazsin ve sigorta yaptiramazsin, dolayisi ile birisi sana araba sattiginda uzerindeki tum registeration, plates, titles herseyi sokup alacaktir ve sana arabanin METAL hali kalicaktir ve bu sekilde arabayi trafige cikarman imkansizdir. Dersen ki ben o sekilde de kullanirim en fazla 2-3 mil gittikten sonra bir polis tarafindan durdurulursun ve tum eksik belgelerden FINE(CEZA) yersin, Amerikada maddi acidan araba almak cok kolay olsa da bu burokratik islemler sizler gibi 3 aylik WAT ogrencileri icin tam bir hengame ve para tuzagidir. Tum bu yaptigin masraflar sana kesinlikle ve kesinlikle geri donmeyecektir, vermis oldugun tum paralar ucup gidecektir. 2009 yilinda ikinci kez WATimi yaparken patronum bana araba almisti tum evraklar onun uzerine kayitliydi, ben sadece arabanin parasini vermis ve 2 ay boyunca kullanmistim. Toplamda 1000 dolara almistik arabayi ve 2 ay kullandiktan sonra anahtarlari patronuma teslim ettim ve o da bana 1000 dolarimi geri verdi, ve daha sonra o arabayi kullanmaya devam etti. 2 ay boyunca tek masrafim benzin parasi olmustu. Gerci araba V8 motor bir ford jipti ve yaklasik 600 dolara yakin benzin parasi harcamistim 2 ayda ama guzel gunlerdi. Bu vermis oldugum ornek herkese rast gelmez cunku kimse sana guvenip uzerine isminin kayitli oldugu arabayi sana teslim etmez. Kaza yapar isen, trafik cezasi alir isen, kirmizi isikta gecer isen hepsi arabanin sahibinin ismine gidecektir(olay aninda yakalanmamissan) . Neyse bana soracak olur isen ozgur arkadasimizin vermis oldugu tavsiyeleri dinlemeniz sizin menfaatinize olacaktir. Orada yaz boyunca bisiklet ile idare edin ve yaz sonunda farkli zamanlarda gunluk araba kiralayarak travel kismina odaklanin derim ben. Ve kalabalik olur iseniz VAN kiralayip maliyeti de epey bir asagilara cekersiniz. Ama yinede hayat da karar da sizin tabiki, nasil istiyorsaniz oyle yapin.