Work and Travel
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: vize bitince tatilin başlaması?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart vize bitince tatilin başlaması?

arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var. Workandtravela 3.yaz katıldım bu yaz. İlk yazımda vizem bittiği gün dönmüştüm. İkinci yazımda vizem bitti ve 1 aylık tatil süremi 2 hafta kullandım ve türkiyeye döndüm. Bu yaz gitmek için vize görüşmem esnasında vize görevlisi bana geçen yaz neden geç kaldığımı, vizem bittikten sonra neden geç döndüğümü sordu. Ben de workandtravelda vize süresi işte çalıştığım süreye göre belirlendiğini, bittikten sonra 1 ay tatil yapma hakkımın olduğunu söyledim. Surat buruştura buruştura zorla vizeyi verdi ve bu yaz vizem bitmeden dönmem gerektiğini söyledi. Neyse uçuş günüm geldi ve 3-4 gün önce amerikaya geldim. Şu border security check esnasında pasaportuma el konuldu ve güvenlik odasına alındım. Orda 3 saat süren karın ağrılı bir süreçten sonra bir polis tarafından ofisine çağrıldım geçen yaz neden vizem bittikten sonra dönüş yaptığım soruldu yine. Yine aynı şekilde anlattım. Neyse bi dahaki sefere geç dönmemem gerektiğini yoksa böyle alıkonulabileceğimi söylediler. Şimdi neden böyle sorunlar yaşıyorum? Bu yaz ne yapmalıyım?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

çok ilginç hocam peki benım resmi olarak 30 gün gezme hakkım var dediğinde birşey dediler mi ?
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

DS 2019 da yazan is bitis tarihinden sonra 30 gun gezme hakkin var. Simdi senin yapman gereken sey , kosnosloslugun sitesinden ingilizce olarak yazan yaziyi bir sekilde telefonuna ya da mailine kaydetmen ve ciktisi alman. sorun cikartana gostermen. Aslinda ilginc olan sey hepsinin bunu biliyor olmasi gerekliligi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks