Konsoloslukta pasaport kaybetme vize basmadan gönderme gibi olağan durumlar oluyormuş acaba böyle bir durum olabilir mi
Arkadaşlar şu pasaportu gönderdikten sonra pasaporta vize basılıp geri gönderilmesini beklemek de en az isim sorusturması kadar zor geliyo bana. yahu çok mu zor evraklar tamam herşey tamam soruşturmada tamamlanmış basıp vizeyi gönderin işte pasaportu bizde önümüzü görelim biletimizi alalım valizimizi hazırlayalım hayır nedir yani bu kadar zor olan ben anlamadım ki.
Zaten 130 gundur hayír platformuna döndüm insallah masallah darisi basima kerrvetinr cikalim falan kafayi yedik
Arkdslar bn simdi baktim ceac e issud olmus bugun ama mail gelmedi pasaportu nezamn yollarlar
Simdi issud oldumu islemler bitiyo deme gonderilcek deme yani cumartesi konsolosluk acik oluyomu bnm arkdsn pasaportu cumartrsi yolamslardi
arkadaşlar pasaportu salı günü yollamama rağmen ceac de hala ;
Case Creation Date: 29-Apr-2013
Status Updated Date: 06-Jun-2013
Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.
yazıyor. ben anlamıyorum bu işi 15 inde işbaşı yapmam lazımdı 20 sine erteledik. pasaportu da yolladık ama yok yok yok yok gelmiyo vize basılmış haldeki pasaportum delireceğim !!
senin ceacda ne yazdığını hatırlamıyorm şuan geçmiş mesajlarda göremedim ama 15-20 gün dediysem
Case Creation Date:
Status Updated Date tarihleri vardır.
bu tarihlerin olması ek idari işlem gerektirmiyor demek henuz.
bir 30 gün falanda geçmiş yanılmıyorsam çünkü 30-60 arası süreçtesin o yüzden 15-20 gün dedim
Case Creation Date: 19-Apr-2013
Status Updated Date: 08-May-2013
Bu Ceacdaki status updatedin olması iyi birşey heralde her nekadar en son 8 Mayıs ta guncelleme olsada.Bugun tam 54 gün oldu bekliyorum umarım senın dedıgın gibi olur 60 gün ıcerısınde gelır ,tesekkur ederım bılgılerın ıcın![]()
Guvenlik taramasinin asamalari ve bu asamalarin aldigi zamanlar soyledir. Vize
icin basvuran bir kimse once yaklasik iki hafta interview icin bekler. Elcilik yetkilisi
vize basvurusu yapan kisinin adini CLASS (Consular Lookout and Support System)
[18] denilen bir sistemde arastirir ve interview sirasindaki davranislarinizi da
dikkate alarak guvenlik sorusturulmasi yapilip yapilmayacagina 24 saat icinde
karar verir. CLASS sistemi bircok kurum tarafindan saglanan ve kisilerin daha
onceki vize durumlarini, gocmenlik ihlallerini ve guvenlige aykiri davranislarini
iceren kritik bilgiler icerir.
Elcilik yetkilisi CLASS daki bilgileri kullanarak SAO kararini veremeyecegine karar
verirse daha ayrintili guvenlik sorusturulmasi yapilmasi icin Washington DC deki
State Department'a bagli Consular Affairs'e bir yazi ile basvuru yapar. Bu
basvuruyu alan State Department taramanin cesidine gore FBI, CIA, DEA,
Department of Commerce, Office of Foreign Asset Control, Interpol gibi ulusal ve
uluslararsi kurumlardan bir veya birkacindan bilgi bankalarini taramalarini ve 15 is
gunu veya 3 hafta icine sonuclari bildirmesini ister [13]. Toplanan bilgiler ile SAO
denilen karar elcilige bir hafta icinde bildirilir. Elcilik daha sonra bir hafta icerisinde
vizenin kabul edildigini, reddedildigini veya daha fazla bilgi istendigini basvuru
sahibine bildirir.
alıntı yaptım.
yukarıda yazdığım süreç 2012 öncesiydi ama süreç aynı işliyor sadece zamanları değişti.
ben 127 gündür bekliyorum. status update tarihinin olması çok iyi birşey aslında süresi kontrol edilebilen bir süreç içinde demek dosyanda ilerleme olunca güncelliyorlar.Senin dosyan açık işleniyor 8 mayısda en son ilerleme olmuş tahmin ediyorum EK İDARİ İŞLEM GEREKTİRMEZ İSE kısa süre içinde açıklanackatır birdahaki güncellemede pasaportunu isterler ve issued olur.
ama...
ek idari işlem gerektirirse süresi belli olmayan 1 yıl bile sürebilecek olan benim sürecimin içine girersin buna ek idari işlem diyoruz status update tarihi filan yok SADECE NO STATUS YAZIYOR BAŞKA BİRŞEY YOK.
Biraz uzun oldu alma bilgiler kıymetli bu süreçte insanın içine su serpiyor![]()
İnşallah kardeşim , inşallah sende alırsın.
Senin daha önce attığın "güvenlik soruşturması" ile ilgili sayfayı okudum.
İsim soruşturmasına , daha vize görüşmesi yapmadan kalıyormuşuz bunu anladım.Bende az çok böyle bir sistem olduğunu tahmin ediyordum fakat yine de acaba konsol'la konuşurken yaptığımız davranışlar etkili oluyor mu , diye kafayı da takmıştım.
Bu güvenlik soruşturmasını merak edenler yukarıda ki linkte , her şey detaylı bir şekilde anlatılıyor.
Her gün başka bir vize görüşmesine giriyoruz sanki davranışlarımız illaki değişik olacak o gün heyecandan ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Sıraya geçmem için bağırıldı belgelerimi ayıran adam bağırdı görüşme yaptığım bölmeden karşıdakinin sesi cızırtılı geliyordu anlaşılmayacak şekilde vs vs.
Kimsede soruşturmaya kalmamın benim suçum olduğunu söylemesin. Muamele hep onlar korkutuyorlar baştan. 3 ayın patlamasını yaşıyorum şuan![]()
Şu anda 17 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 17 misafir)
Bookmarks