Merhaba arkadaslar
Programa ikinci kez katiliyorum. Son sinif ogrencisiyim. Ortalamam 2.79 ....Hic de bekledigim kadar zor gecmedi vize gorusmesi.Son sinif olmam sebebiyle biraz zorlayacagini dusunmustum ama oyle olmadi. Cok rahatti. Onemli olan ortalamaniz ve ingilizce seviyeniz.
Orda tanistigim ayni eyalete gidecegim bir arkadasa ustundeki t-shirt ne renk diye sordu.Arkadas bir turlu anlayamadi soruyu. 4 kere sormasina ragmen cevap veremeyince uzgunum ingilizceniz program icin yeterli degil dedi pasaportunu ve evraklarini geri verdi. Ingilizceye gercekten bu sene onem veriyorlar.
Simdi benim mulakatimi aktarayim kisaca.Ingilizce yazayim ben gorusmemi arkadaslar icin daha faydali olur sanirim.
Konsol: Hi, good morning.
Ben: Good morning, ma'am.
K: Where are you going?
B:I am going to Texas.
K:Have you ever been to the US?
B: Yeah I have been to USA last summer.
K:Where are you gonna work this summer?
B:I am going to the same place.
K:Ohh.Same place.Good.
B:Yeah.
K:You are going to Schlitterbahn, right?
B:Yes I am.
K:It sounds like a German name, doesn't it.
B:Yeah. It's a German name.
K:What are you studying?
B:I am studying ship engineering.
K:Hmm ok.
K: Did you read this sheet on the window.
B:Yes, I did.
K:Your visa has been approved. Have a great summer.
B:Thanks. Have a good day.
Konusma bu sekilde gerceklesti. Biraz uzun gozukebilir ama. 1 dakkayi gecmedi bu konusma. En kolay vize alanlardan biri bendim.Kendinizden emin gozukun duzgun cumleler kurmaya bakin. Siradisi bir durum olmazsa zaten alirsiniz vizeyi.
Herkese simdiden iyi eglenceler.
Konu captain89 tarafından (05-06-2013 Saat 08:57 AM ) değiştirilmiştir.
2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....
meraba arkadaşım öncelikli tebrikler umarım iyi bir yaz geçirirsinbende cuma günü vize görüşmesi için gideceğin 10.30 da istinye ye fakat baya bi stresliyim vize görüşmesinde sorular açık anlaşılır oluyomu bide şu insan kaçakcılığı ile ilgili makale için neler soruyorlar
2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....
yaa hazırlık falan okudum işte de bu sene çok zor verdiklerini falan okudum o yüzden bende düşünüyorum acaba çok zorlarlarmı yada anlayabilirmiyim diye endişe ediyorum
ben de bugün aldım arkadaşlar. detayları bilgisayar başına geçince yazarım. ama iş tamamen kendine guvenmekte bitiyormus . kadın ortalamami sormadı 2.30du ortalamam.
hayırlı olsun manboy iyi eğlenceler şimdidenbekliyoruz detayları vizede neler sordular falan hepsini yazarsan çok sevinirim
teşekkür ederim
Otobusteyim izmit'e dönüyorum. Boş geçmesin yazayım dedim)
Sabah 10.15te randevum vardı 9.45 gibi yoğun güvenlik kontrollerinden sonra içeri gittik . ( sasirdigim ilk nokta cantamdaki suyu icmemi isteyerek denemeleri oldueğer zehir sokmaya çalışırsanız arkadaşlar bilginiz olsun ilk siz olursunuz
)
Sıra numarası alıp parmak izleri alındıktan sonra beklemeye başladım bu arada soruları dinliyorum tabiÇok net ve anlaşılır konuşuyorlar. Orta seviye birisi kesinlikle anlar diye düşünüyorum. Duyduğum kısımlarda standart sorular vardı okulun , bölümün , nereye gidiyorsun , neden amrrikaya gidiyorsun , nereye gidiyorsun , daha önce yurt dışında bulundun mu gibi.
Azerbaycanda doğmuş bir arkadaş vardı onun mülakatında hepimiz baya gulumsedikSaat 12 gibi sıra bana gelmişti o ana kadar heyecan yoktu o an az da olsa heyecanlanmadik değil
![]()
merhaba dedi merhaba dedim. ardından okulumu , bolumumu sordu. bolumumu söyledikten sonra seviyomusun dedi evet dedim. zor mu dedi benim için kolay dedim transkripte bakıp gülümsedinereye gidiyorsun ve ne iş yapacaksın dedi. Housekeeper olduğumu söyledikten sonra neler yaparlar dedi odaları düzenlerler temizlerler vs dedim
sen evini temizler misin dedi. elbette dedim . emin misin ben öyle düşünmüyorum dedi. isterseniz misafirim olabilirsiniz dedim. güldük biraz . en son babamın ve annemin mesleğini sordu ve have a nice summer dedi
hafif kilolu kıvırcık siyah saçlı tatlı ablamizlaydi mülakat 10 numaralı gişe
Umarım herkes alır. Bugün vize alamayan çok az kişi gördüm onlardan biri gerçekten yaşını bile soyleyemedi.
Eklemeyi unutmuşum ailen nerede yaşıyor dedi. Kayseri dedim. Kayseri-Kocaeli arası otobüsle kaç saat dedi . 9 saat dedim. Yorucu oluyordur eminim ama gençsin dediEvet kesinlikle benim için problem değil dedim . Aile mesleğinden sonra mı sordu önce mi onu şu an hatırlamıyorum bile
![]()
teşekkrüler dostum yaa inşallah bnde alırım bnim görüşmem de yarın 10 da
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks