Alıntı rerere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendim yapıyorum işlemlerimi. DS 160 dolduruyorsun netten, sana bir barkod numarası veriyorlar bu işlemi tamamlayınca. Sonra konsolosluğun sitesinden kişisel bilgilerini ve bu DS numarasını girdikten sonra ödeme sayfası geliyor. Kredi kartıyla ödüyorsun ya da Akbank aracılığıyla nakit ödeme yapabiliyorsun. Nakit ödeyecekseniz ödeme aşamasına gelince indirilebilir bir PDF dosyası çıkıyor karşınıza, MRV makbuzu adı altında. Onun çıktısını alıp bankaya götürüyorsunuz, 296 TL yatırıyor ve iki iş günü sonrasında daha önce oluşturmuş olduğunuz hesabınız ile sisteme daha önceden çıktısını almış olduğunuz MRV makbuz numarasını yazarak randevu takvimine ulaşabiliyor ve randevu alabiliyorsunuz.

Çalıştığımı söylemeyeceğim ben, tamamen öğrenci olarak gidiyorum vizeye. Tüm masraflarımı babamın karşılayacağını belirten, babam tarafından imzalı bir kağıt götüreceğim. Ve babamın üstüne kayıtlı ev tapuları, araba vs. diğer mal mülk belgeleri ile anne ve babamın maaş bordrolarını göstereceğim. Bunların yanında öğrenci belgesi ve transkript de olacak. Anne ve babanız dışında maddi durumu daha iyi olan biri varsa yakınlarınızda, onu da gösterebilirsiniz sponsor olarak. Amcanız veya teyzeniz vs. bir akrabanızdan, sizin masraflarınızı karşılayacağına dair imzalı bir kağıt ve kendisinin maddi durumunun iyi olduğunu belirten diğer belgeler ile de konsolosluğa gidebilirsiniz.

Anladım hocam umarım alırsın.turist vizesi hangi tür ?