Alıntı Ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlari,

Geçtiğimiz haftalarda vize görüşmesine girdim ve vizeyi aldım sanırım ve konsolosluktan pasaportumun istanbuldaki bir ptt subesine geldiğiyle ilgili bir mail geldi ben kıbrısta okumama rağmen danışman şirketim pasaport adresi olarak istanbulu vermiş bunun sebebini ise adresleri toplu olarak vermelerini gösteriyorlar....

Herneyse bu pasaportu istanbula gitmeden alma şansım varmıdır ?

Kıbrısta allem ettim kallem ettim burada ptt şubesi olmadığı için almıyacağımı söylediler.
Selamlar, Istanbulda ikamet eden yakin bir arkadasin ya da akraban var ise ona nufus cuzdaninin arkali onlu fotokopisini cekerek bir de bu fotokopinin altina derdini anlatan(kibrista okudugun ve istanbula katiyyen gelme sansin olmadigini belirten) dilekce yazarak imzali sekilde arkadasina webden gonder o da ciktisini alip ptt ye gitsin gelen kargonun icinde pasaport oldugunu beyan etsin hatta acmak ve teyit etmek isterler ise paketi actirip baktirsin. Bu kadar belge ve bilgi ile gidilir ise verirler diye dusunuyorum. Tabi bu yazdiklarim varsayim ama neden olmasin

1) arkadasinin elinde senin nufus cuzdaninin fotokopisi olacak
2) bu fotokopinin onunde arkadasini pasaportu almasi icin vekil tayin ettigini yazip imzala
3) Paketin icerigine kadar biliyorsun

Yani tum bu dokumanlari ve bilgileri sahte birisinin bir araya getirme olasiligi cok dusuktur, dolayisi ile ilimli bir ptt gorevlisinin derdini anlayacagini ve pasaportu arkadasina belgeler karsiliginda teslim edecegini dusunuyorum.(varsayim)

Sonra da o arkadasin sana o pasaportu hemen acele kargo servisi ile kibrisa ya da Trde ailen nerede ikamet ediyor ise ulastirir. Deneme yontemine gecmeden once bir arkadasin vasitasi ile ptt yi arayarak kalkismak uzere oldugun durumu anlatip nabiz yoklamasi yapmani da oneririm. Insallah problemsiz bir sekilde pasaportunu alabilirsin.

Son ihtimal olarak noter araciligi ile arkadasina vekalet verme durumunu da goz onunde bulundur, belki daha yasal olmasi icin noter tasdikli vekaletname isteyebilirler

Kolay gelsin