Meraba arkadaşlar ben girişteki ayrıntılardan bahsetiycem. Ben 2 gün önce vizeye girdim ve aldım ve bilemnizi istiyorum ki ben aldıysam herkes alır. Çok umutsuzdum, içeri girdim ve hemen gişelerin önüne oturdum yapılan mülakatları duymak için ama onları bile tam olarak duyamadımher neyse parmak izimi verdiktn sonra 12 ve 13 nolu bankonun önünde oturdum. 13 nolu bankonun çok kolay olduğunu burdan okumuştum ama gözlemlerime göre 12 numara daha kolay ve ordaki görevli daha güler yüzlü. Ben sıramı beklerken 1 kişinin red aldığını duydum, inglizcesinin yetersiz olduğunu söylediler 11 nolu bankodan... Benim numaram 12 nolu bankoda yandı ilk sorduğu soruyu anlamadım sadece gülümsedimm
nerde okuduğumu sordu daha sonra transkripti inceledi ve en sevdiğim dersi sordu ben soruyu yanlış anlayıp 3 sınıfta olduğumu söyledim ve soruyu 2 defa daha tekrarladı, herneyse ben soruyu cevapladım bu defa başka bi soru sordu ve ben onu da anlamadım heycandan, benden önceki kıza Amerika'da nereye gitmek istediğini sormuştu onu sorduğunu varsayarak soruyu anlamadan cevap verdim. Belki de onu sormadı bilmiyorum
nerde çalışacağımı sordu ve son olarak kağıdı göstererek okuyup okumadığımı ve ne yazdığını sordu. İki kelimeyle cevap verdim. Heycanıma yenilerek birçok soruyu anlamamış ve cevap verememiştim, red beklerken bana iki belgeyi uzattı ve pasaportumla formum ondan kaldı. Bana belgeleri uzatırken ne dediğini bile hatırlamıyorum, bi süre şok yaşadım ve çıkarken girişteki görevliye sordum ben vizeyi almış mıyım diye
Herkes kolay olduğunu söylemişti ama konsolosluktan çıkana kadar buna inanmamıştım. Dediğim gibi ben aldıysam herkes alır, korkmayınn
![]()
Bookmarks