Bende bugün vize görüşmesine girdim ve aldım. Buradan çok yararlandıgım için bende tecrübemi anlatayım. Evrak işlemlerinin ve parmak izinin alınmasının ardından sırayı beklemeye koyulduk 4 tane gişe vardı 3 ü çok iyiydi genelde onayladılar fakat esmer hintli tipli bir kadın vardıki çogu kişi ondan red aldı neyse ben bana sorulana geleyim tamamen ingilizce konuşma yaptık.kısa bi selamlaşmadan sonra ilk önce Why are you going to the U.S? dedi cevabımı verdikten sonra transkriptime baktı okulun ismini göstererek bu okulda hani bölümü okuyosun dedi whay do you study? foreign trade in english dedim. nereye gidecegimi ne iş yapacagımı sordu. çok uzatmadan cevapladım ve son olarak insan kaçakçılıgı broşürünü okudunmu dedi ilk başta anlamadım excuseme dedim tekrarladı anladım ve yes die cevap verdim ne hakkında dedi human rights dedim. mesela ne yazıyo dedi. for example emergenery call 911 dedim güldük biraz neden anlamadım amasonra iyi tatiller dedi vee benim görüşmem bu kadardı 4 dk falan sürmüştür. yalnız arkadaşlar önemli bir nokta var bazen önceden parmak izinin alınmış olmasına ragmen mülakat esnasında tekrar parmaklarınızı makinaya koymanızı istiyorlar sağınızı solunuzu bilin karıştırmayın karıştıranlar vardı. ellerinizi makinaya koymanızı istediklerinde left or right diye sorun. başkalarına sorulan sorularda aynı tipteydi bana sorulandan farklı olarak bölümündeki favori dersin ne, o derste ne işliyorsunuz, favori filmin ne, ne zaman gidiyorsun gibi sorularda duydum.. son olarak anlamadıgınız bişey olursa what demeyin
excuseme, sorry, can you repeat that? diyebilirsiniz. zaten çok sıcak kanlılar yardımcı oluyorlar. ben aldım umarım sizlerde alırsınız. bol şanslar herkese..
Bookmarks