Merhaba arkadaşlar bugün ben ve arkadaşım vize görüşmesine girdik ve ikimizde vizelerimizi aldık. Biraz ayrıntılardan bahsedeyim.
Ben ve arkadaşım son sınıf öğrencisiyiz ve bu vize almakta hiç problem yaşatmadı, son sınıf olmamızla ilgili hiç soru sorulmadı.
Transkriptimde yanlışlıkla bir dönem öncesinin not ortalamasına bakan görevli, bana 1.96 ortalama için neden ortalaman düşük deyince şok oldum, sonra baktım ki yanlış yeri gösteriyor dedim o değil bu dönem için yanlış yere bakıyorsunuz

neyseki 2.16 ortalamayı gördü ve sıkıntı ortadan kalktı. Buradan çıkardığımız sonuç not ortalaması bu sene can alıcı nokta. Aynı zamanda 2 kişiye seneye tekrar deneyebilirsin diyerek notlarından dolayı red verildiğine şahit oldum.
Arkadaşıma görevli hiç ingilizce konuşmamış ve transkriptte Mimarlık öğrencisi olduğunu görünce Mimarlık okuyorsun diyerek hemen vizeyi vermiştir. Bu da demek oluyor ki iyi ve Türkiye'de geçerli bir bölümde okuyorsanız sıkıntı çıkartmıyorlar.
Diğer sorulan sorular ise şu şekildeydi :
Bu yaz ne yapmayı düşünüyorsun?
Geçen sömestr neler yaptın, nasıl geçti?
Hangi bölümde okuyorsun?
Bu yaz nereye gideceksin ve ne iş yapacaksın?
İnsan kaçakçılığı broşürünü okudun mu?
Acil durumlarda nereyi ararsın?
Son olarak ulaşımdan bahsedersek M2 (Şişhane-Hacıosman) Metrosuna binerek Darüşşafaka durağında inip (Acıbadem Hastahanesine çıkıyor) buradan bir taksiye binin ve 9 TL vererek ABD konsolosluğuna zahmetsizce ulaşın. Telefonlarınızı konsolosluk karşısındaki kafeler emanet alabiliyorlar. Görüşmenize yarım saat kala sıraya girmenizde fayda var.
Herkese iyi bir WAT dilerim ...
Bookmarks