Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Self gidip gidemeyeceğim hala belli değil yardım?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Self gidip gidemeyeceğim hala belli değil yardım?

Merhaba arkadaşlar.
    Geçen sene gittiğim iş yerine bu sene self gitmek istiyorum. Ama bir problem var. İşverene diyorum ben self gelmek istiyorum. Tamam diyor sponsor ile görüş. Onlarla görüştüm onlar da diyor host şirketininzle görüşün. Onun vasıtasıyla görüşüyorum.

Bir türlü katılacağım ya da katılamayacağım hakkında net bilgi alamıyorum. Burdaki aracı şirketim ise geçen sene Türklerin çok düzgün çalışmadıklarını dolayısıyla bu sene şirketin Türk öğrenci almayacağını söylüyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Büyük ihtimal ellerinde belli bir kontenjan var ve ben self olduğum için bu kontenjanın dışında tutuluyorum.

Bu konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum sizce ne yapmalıyım?
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Türklerin nasıl çalıştığının önemi yok patronun senin çalışmanı istiyorsa çalışırsın.Anladığım kadarıyla patrona job offer dolturtamıyorsun.Seni sponsor aracılığıyla buradaki şirkete yönlendiriyor bu durumda ABD deki sponsorun full program ücreti talep etmesi muhtemel.Bunu açıklığa kavuşturman lazım.Onun dışında ABD deki patronuna mesaj at job offer dan bahset onu doldurtmaya ikna edersen her şirketle gidersin.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

@cAv'ın dediği gibi önceki yıllar kim nasıl çalışmış önemi yok.Eğer sen düzgün çalışmışsan ve işveren seni kabul edeceğini söylüyorsa bu iş bi şekilde olur.İşveren sponsorla görüş derken geçen yılki sponsordan mı bahsediyor yoksa herhangi bi sponsorla görüş bana job offer formu gönder mi demek istiyor?Sen işverene direk sorabilirsin herhangi bi sponsor olur mu diye,olur derse zaten sıkıntı yok ama geçen yılki sponsoru şart koşarsa o sponsorla çalışan başka hangi firma var onu öğrenebilirsin geçen yılki şirketin olmak zorunda değil.Şimdilik aklıma gelen alternatif bu.Eğer sen geçen yılki şirkete mecbur kalırsan self için,işverenin ve sponsorun tamam dediğini ancak anlaşmalı şirket olarak sizle gitmem gerektiği söylediler dersin ve bu şirketin Türkiyedeki başka bi şubesine gidip seni self göndermek istemeyen şubeyi söylemeden,yani geçen yılki olaylardan dolayı bu şube beni göndermeyi kabul etmiyor demeden tabi,geçen yıl bu şubeyle gittim ama şimdi arkadaş tavsiyesiyle bu şubeyle gitmek istiyorum filan dersin şirket aynı şirket belki onlar self göndermeyi kabul edebilir.Çünkü farklı illerdeki her şubeye aynı iş gitmiyor.Geçen yılki durumdan haberleri olmayabilirde.Bunların hepsi alternatif tabi işveren başka sponsoru kabul ederse self için bunlara gerek kalmaz.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı captain89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.
    Geçen sene gittiğim iş yerine bu sene self gitmek istiyorum. Ama bir problem var. İşverene diyorum ben self gelmek istiyorum. Tamam diyor sponsor ile görüş. Onlarla görüştüm onlar da diyor host şirketininzle görüşün. Onun vasıtasıyla görüşüyorum.

Bir türlü katılacağım ya da katılamayacağım hakkında net bilgi alamıyorum. Burdaki aracı şirketim ise geçen sene Türklerin çok düzgün çalışmadıklarını dolayısıyla bu sene şirketin Türk öğrenci almayacağını söylüyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Büyük ihtimal ellerinde belli bir kontenjan var ve ben self olduğum için bu kontenjanın dışında tutuluyorum.

Bu konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum sizce ne yapmalıyım?
    Bildiğim kadarıyla sponsorla görüşmen gerekmiyor. Ben de 2011 yılında gittiğim yere mail attım. "Bu sene yine gelmek istiyorum ve job offer'a ihtiyacım var. Gönderir misiniz?" dedim. Sponsora falan yönlendirmedi direk job offerı gönderdi. Ben bu job offerı danışmanlık firması aracılığıya sponsora gönderdim. Yani eğer self gideceksen iş, seninle iş veren arasında. Sponsor sadece işin resmiyetini kontrol ediyor.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Bazı işverenler belirli sponsor dışında öğrenci almayabiliyor.Bu durumda sponsorda danışman firma olmadan öğrenci kabul etmezse ciee gibi mesela sponsor ne derse o durumuna geliyor.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı işverenler belirli sponsor dışında öğrenci almayabiliyor.Bu durumda sponsorda danışman firma olmadan öğrenci kabul etmezse ciee gibi mesela sponsor ne derse o durumuna geliyor.
    Ben de danışman firma olmadan gitmiyorum, danışman firma aracılığı ile gidiyorum daha önce de belirttim ancak iş verenden job offer alabilmek için araya sponsoru sokmak gerekmiyor diyorum (en azından ben öyle biliyorum diyeyim, ve de öyle yaptım. Yanlışlık olmasın). Benim de sponsorum CIEE. İş verenimden job offer istedim, CIEE'nin hazır job offer formunu kendisi ve benim adıma doldurdu, imzaladı ve gönderdi. Ben de bu job offerı danışman firma aracılığı ile CIEE'ye gönderdim. Daha önce self giden arkadaşlarım da bu şekilde yaptı, farklı iş verenler ile. Yani özetle benim bildiğim kadarıyla iş verenden job offer almak için sponsorla ön görüşme yapmak gerekmiyor.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı erkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de danışman firma olmadan gitmiyorum, danışman firma aracılığı ile gidiyorum daha önce de belirttim ancak iş verenden job offer alabilmek için araya sponsoru sokmak gerekmiyor diyorum (en azından ben öyle biliyorum diyeyim, ve de öyle yaptım. Yanlışlık olmasın). Benim de sponsorum CIEE. İş verenimden job offer istedim, CIEE'nin hazır job offer formunu kendisi ve benim adıma doldurdu, imzaladı ve gönderdi. Ben de bu job offerı danışman firma aracılığı ile CIEE'ye gönderdim. Daha önce self giden arkadaşlarım da bu şekilde yaptı, farklı iş verenler ile. Yani özetle benim bildiğim kadarıyla iş verenden job offer almak için sponsorla ön görüşme yapmak gerekmiyor.
    Nasıl danışman şirketler sadece 1 sponsor ile çalışması zorunluluğu oluyorsa bazı işverenlerde 1 sponsordan öğrenci kabul edebiliyorlar.Demek ki senin işverende ciee ile anlaşmış ki sana direk onların formunu gönderiyor.Yani sponsorla görüş demek yada sponsorun formunu doldurup yollaması aynı şey zaten.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl danışman şirketler sadece 1 sponsor ile çalışması zorunluluğu oluyorsa bazı işverenlerde 1 sponsordan öğrenci kabul edebiliyorlar.Demek ki senin işverende ciee ile anlaşmış ki sana direk onların formunu gönderiyor.Yani sponsorla görüş demek yada sponsorun formunu doldurup yollaması aynı şey zaten.
    Anladım. Teşekkür ederim. Fazla kafa bulandırmayayım ben o zaman.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Tesekkur ederim arkadaslar hepinize cevaplariniz icin. Isveren sadece belirli bir sponsor ile calisiyor. Baska sponsor kabul etmiyor maalesef.
    Isveren sponsor vasitasiyla bize basvuru yap diyor. Ve bu sekilde bir donguye giriyor.

@ ugur
    Ilk mesajinda dedigini uygulamaya caliscam. 1 hafta daha sabredeyim. Sonra diger sirketlerle gorusmeye baslicam.
    Ikinci katilimda da full program ucreti odemek insana koyar tabi. Bakalim ne olacak

@erkn
    Anladigim kadariyla her sponsorun is verenle irtibati farkli sekilde isliyor bizim isveren farkli bir yol izliyor sanirim. Direk basvuru almiyor...Bunu yapmasinin sebebi de cok sayida ogrenci almasi diye tahmin ediyorum 25 e yakin Turk gitmisti bizim su parkina.

@cAv
    Turklerin nasil calistiginin maalesef onemi var. Isveren bundan sonra Turk ogrenci almama karari verince onu kimsenin ikna edebilecegini sanmiyorum.

Sunu da belirteyim ki bizim su parkinin baska bir subesinde Turkler bir amerikaliya yaptigi hakaretten dolayi 2 hafta ceza aldilar ve isten alikondular.Yaklasik 20 kisiden bahsediyorum. Dediginiz gibi islemiyor maalesef isler.

Ben Amerikali isveren olsam hayatta Turk calistirmam. Bunu soylemek gercekten utanc duyuyorum ama gercek boyle. Herhangi bir tartismaya mahal vermek istemiyorum ama yeni gidecek arkadaslar lutfen biraz kendinize gelin. Orda kendi milletinizi temsil ettiginizi unutmayin. Neyse konu dagildi biraz. Kusura bakmayin.

Tesekkur ederim verdigniz cevaplar icin.
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

Gidenlerin ülkemizi kötü tanıttığı için bu duruma düştük zaten.İşverenlerin çoğu Türk istemiyor.
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)