Adamlarda öyle bi insiyatif varki seni almıyorum der bi bahana bulur.Sen hiç Türkiyeye girerken ayakkabılarını çıkarmak zorunda kaldın mı?Yada ellerini başının üstüne koyup xray cihazının seni taraması mecburiyetinde bırakıldın mı?Bunlar neden Ameriyaka girerken rutin işlem olarak yapılıyor?Çantamda bozuk para cüzdanı vardı seyahat sırasında lazım oluyor diye almıştım yanıma,bozuk paraların arkasını göremedikleri için bi saha görevlisi ve iki polis eşliğinde çantamı bana açtırdılar.Bunlar normal mi?Başınıza terslik gelmeden onların hassasiyetini anlamaz zor olur.Bende ilk gittiğim yıl hiç bi sorun yaşamamıştım ama 2. ve 3. gidişimde didik didik aradılar.Hatta 3. gidişimde 1 saatten fazla gümrükten sonra sorguya çektiler.Ne sakal vardı ne herhangi bişey.Sadece beni değil kız arkadaşımı da tabi..O yüzden temkinli gitmekte fayda var.Sakalsız çekilin fotoğrafı ne olur ki?giderken zaten sakalı kesmek zorunda kalacaksın yada işe başladığında.Dünya kadar para ödüyosun şirkete uçak biletine.Girememek sıkıntı değilde bu paraların geri dönüşü olmaz o sıkıntı.
Bookmarks