Alıntı quinzeo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
pasaport+ds yeterli ssn kartını genelde istemiyorlar numarayı yazman yeterli oluyor.kartın eline ulaşmadıysa iş yerinin employee office gibi bir birimi vardır onlardan öğrenebilirsin numarayı.birde bir arkadaşımız paycheck demişti tahminimce adres tespiti içindir,benden istemediler.

benim merak ettiğim şey şu arkadaşlar:aranızda "California Identification Card" a başvuranlar oldu mu? (bildiğimiz ID aslında) Ben başvurdum işlemler kısa sürdü,fotoğraf çekimi falan derken bankodaki görevli demesin mi kartın 60 gün sonra gelecek diye...ben ağustosta başvurdum nasıl olsa hemen çıkar diye,turkishwat a güvenip ama 60 gün mevzusu epey canımı sıkmıştı.sonuçta ben oradan ayrıldıktan sonra kart gelecek ve beni bulamayacaklar.kartın nereye geleceği belli değil falan filan yani...gelecekte olurda tekrar yolum düşerse ID veya ehliyet başvurusunda soracaklar eskisini mutlaka...
bu konuda bir bilgisi veya görüşü olan varmı aranızda? özellikle californiayı bilenlerden yorumlar alırsam sevinirim...
Uzun zaman olmuş ama bu kartı alınca normal bir amerikalı gibi eyaletler arasında uçabiliyomuyuz bu kart ile? Ve bunun süresi ne kadar yani ömür boyu değildir sanırım. ve sürekli alırken bi sorun olurmu her yıl=?