Haklisin ozgursum, aslinda bu tamamen giden arkadasin durumuna isteklerine v.s v.s bagli bi durum. zaten karavanda konaklamak herkesin tercih edecegi bir durum degildir. bence konuyu acan arkadas yorum atsin bundan sonraki onun ne dusundugunu ogrenelim)

Aslinda 4000dolar goturmeyecek iki arkadas gidicekleri icin 2000dolar yeterli olur. Bende cok luks bir ogrenci hayati yasamiyorum ama kafaya koyduysam 2000bir sekilde cikaritilir diye dusunuyorum. Aslinda bu da konuyu acan arkadasin durumuna bagli tamamen.

Sahsen karavan hayati sureceksem luksu aramam, bohem hayata geciceksin karavanda)

Birde olumsuz yanlarindan bahsetmek gerekirse tr de hem gunubirlik haftalik vs karavan alanlari vardir hemde bagzi sahillerde tamamen karavanlara ayrilmis yerlerde mevcuttur. Buralara karavaninizi sezonluk koyarak tatil yapabilirsiniz.. Ama bunun yaninda herhangi bir sahile karavanini cekebilirsen cekme karavani kuma kadar indir kimse sana karismaz istedigin yere park et kimse sana karismaz... Amerikada malesef bunlari yapamazsin; yaparsin ama ceza yersin o bakimdan cogunlukla travel kisminda karavanini manzaraya cekim sehrin icine sokim gibi sansin olmaz.. Yaparsin birsey olmaz ama ceza yersin. Misal 60mil hiz siniri hizim 110mil 350dolar. Emniyet kemeri takmama 80dolar(ki otoparkin kapisinda fis kestiriyodum dusun) . Araci ters yonde parketme 60dolar(olay su araclarin burunlarinin hepsi gidis yoluna bakicak geri geri park edemezsin) , cizgi ihlali 110dolar onu bende tam anlamadim.. Park fezalari 15 20 25 diye vardi onlardanda.. Yanlis yere parkin cezasi aracin konumuna gore mesela itfaiye alanina koyduysanki bu alan kaldirimin birazinin kirmiziya boyali olmasiymis direk cekerler. Yanlis koyarsan ve dedigim gibi ozel alanlara bilmem neye (site parklari oluyor hologrami olanlar parkedebilir) ondanda vatandaslar ihbar ediyor yine cekerler.

Simdi bu degildirki yandik bittik kul olduk ama gitmeden kurallari iyicee ogrenmek gerekiyor. Sistem bizdekinden farkli cunku aracin cekildigi anda 500dolar minimum kendim yasadim. bahsettigim kurallar araba icin, karavan icinde vardir ek kurallar arastir sadece.