Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İyi bir ingilizcesi olmayan birine iş tavsiyeleriniz ne olabilir?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart İyi bir ingilizcesi olmayan birine iş tavsiyeleriniz ne olabilir?

Arkadaşlar günlerdir firma araştırmaktan bıktım daha da araştırırsam programdan tümden vazgeçicem. O yüzden iş konusunu düşünüp karar verip bana o işi sağlayan şirketi tercih edicem.
    Çok iyi bir ingilizceye sahip değilim, vizeyi yada gümrük işlerini falan atlatırım. Kaldı ki gidene kadar da yoğun bir inilgizce çalışacağım, çalışıyorum da. Lakin şuan için seviyem düşük. Gitme amacım ingilizce pratik, parayı çıkarıp çıkarmamam da önemli değil.
    Böyle bir durumda bana hangi şehir, eyalet vs. de ne tür işler önerebilirsiniz sorum bu?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Aynı sorunlar bende de var kardeş şükür şirketi seçtik iş ve eyalet kaldı. yaptığım araştırmalara göre ingilizce seviyesi düşük olan birine en uygun iş otel işleri housekeeper fln.. ve en uygun eyaletlerde virginia,texas,alabama,arizona gibi görünüyor.Ben bu eyaletler arsından seçim yapacağım. Bol şanslar!

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ingilizceyi cok dert etme bence. Bizimle beraber gelen her cumleye "I am" ile baslayan arkadaslar bile gayet de guzel bitirdi yazini. O ingilizce seviyesi Upper-intermediate imis yok advanced mis hikaye hepsi...Cok kafana takma. Benim tavsiyem tek seferde cok fazla ogrenci alan su parki eglence parki gibi yerleri secebilirsin. O kadar kisi arasinda ingilizce seviyesi hem anlasilmiyor hem de cok fazla ingilizce gerekmiyor.Bu demek degil ki ingilizce lazim olmicak...senin giriskenliginle ingilizcen beraber geliscektir........ Benim gorusum bu yonde.... Iyi eglenceler...
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ingilizce seviyen düşükse restoran ve eğlence parkı işlerini mülakattan dolayı alamazsın sanırım. housekkeperlık en uygun seçenek olabilir. iş esnasında en az konuşman gereken işlerden biri bence. pratiği de iş dışında günlük hayatta ve diğer çalışanlarla yapabilirsin.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Housekeeper olursan iş saatlerinde ing geliştiremezsin,houseman olursan ayrı tabi..Eğer ing konuşup geliştirebileceğin bi işe girersende ing bilmediğin için sorun çıkar..Bence ing gelişmemesi sorun çıkmasından daha iyi..Yani giderken ing konuşabileceğin yani konuşman gereken bi iş değilde housekeeper işi seçersen arkadaş ortamıyla geliştirebilirsin anca..Oda tamamen sana bağlı..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bana öyle geliyor maslantugugu o işleri alamam çok yüksek ihtimalle. Aslında housekepper işi kafama yatmıştı niye sonra vazgeçtim anlamadım. Galiba şu ingilizce geliştirememe olayından, lakin ben sosyal bir insanım gezen dolaşan yani iş dışında ben ingilizce konuşabilirim, illa iş yerinde konuşacağım diye birşey yok.
    Bu arada houseman nedir Ugur?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Glycerine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana öyle geliyor maslantugugu o işleri alamam çok yüksek ihtimalle. Aslında housekepper işi kafama yatmıştı niye sonra vazgeçtim anlamadım. Galiba şu ingilizce geliştirememe olayından, lakin ben sosyal bir insanım gezen dolaşan yani iş dışında ben ingilizce konuşabilirim, illa iş yerinde konuşacağım diye birşey yok.
    Aynen dedigin gibi ingilizce olayini sadece is ile sinirlamamak lazim. Diger sosyal aktivitelerini de ingilizce yapma imkanin var... yani tamamen sana bagli bir sey.

Dil konusunda da bu kadar karamsar olmana gerek yok bence. Ayrica Work and Travel ucretine 1-2 aylik dil kurslarini dahil eden sirketler de var onlara da bir goz at istersen ingilizce cok problemse.Ama sanmiyorum sen biraz buyutuyorsun gibi hissettim....
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Houseman benim ing ileri düzey olmasına rağmen sırf sürekli ingilizce konuşabilmek için seçtiğim bi iş pozisyonudur..housekeeper olarak geçersin kağıt üstünde ama housekeeper a lazım olan temiz malzemeleri tedarik edersin housekeeper a kısaca.Ve elinde telsiz sürekli supervisor ve front desk ile irtibat halinde olursun..Yani ing geliştirme potansiyeli en yüksek iş türüdür tabi her şirket bunu sağlamaz garanti etmez..Yani housekeeper ve supervisor arası bi pozisyon..Ne supervisor kadar rahatsın nede housekeeper gibi oda temizlersin..Eğer diğer housemanlerde kafa insanlarsa telsiz konuşmları counter strike tarzında geçer..Mesela supervisor benden bişey istediğinde "solid copy" yada "roger that" derdimYani eğlenceli ve ing geliştirme imkanı iyi bi pozisyondur..Direk müşteriyle konuşmadığın için kötü ingilizcenin tolere edilebileceği bi pozisyon ayrıca..

Bu pozisyonu sağlayan bi şirket varsa tavsiye ederim..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

housekeeper olarak çalıştım ingilizcem de çok iyi ama ben de neden bu işi seçtim bilmiyorum sanırım ilk kez wat yapınca biraz araştırmadan oldu.

iş dışında mutlaka diğer çalışanlarla muhtemelen aynı evi, odayı vs paylaşmış olursun e mecburen konuşmak zorundasın onun dışında bunun alışverişi gezmesi var en basidinden havaalanına ayak bastığın an ingilizce konuşmak zorundasın bol şans

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı maslantugugu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    housekeeper olarak çalıştım ingilizcem de çok iyi ama ben de neden bu işi seçtim bilmiyorum sanırım ilk kez wat yapınca biraz araştırmadan oldu.

iş dışında mutlaka diğer çalışanlarla muhtemelen aynı evi, odayı vs paylaşmış olursun e mecburen konuşmak zorundasın onun dışında bunun alışverişi gezmesi var en basidinden havaalanına ayak bastığın an ingilizce konuşmak zorundasın bol şans
    çokta şikayetçi değilsin galiba housekeeperlıktan

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

çokta şikayetçi değilsin galiba housekeeperlıktan
    aslında çalıştığın yere göre ve patronlara göre değişir bence, ben pek sıkıntı çekmedim bi de erkek olmadığımdan sanırım erkekler için daha zor olur bu iş.

bu yaz eğlence parkı düşünüyorum

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Normalde en uç ve en sona kalan işler genelde Housekeeping olur ama bu aralar "iyi ingilizcesi olmayan" diye bir cıktı bu yuzden.Mesai saatinde en az konusma housekeeping de oldugu için bi yonlenme oldu..Açıkcası çözüm az konusulan işler degil..Fuar tarihi ve vize görüşmesine kadar düzenli bi ingilizce çalışmasıdır...Şuda bir muammadır KİME GÖRE NEYE GÖRE İYİ DEĞİL?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı maslantugugu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında çalıştığın yere göre ve patronlara göre değişir bence, ben pek sıkıntı çekmedim bi de erkek olmadığımdan sanırım erkekler için daha zor olur bu iş.

bu yaz eğlence parkı düşünüyorum
    hıı sen baştan söylesene erkek olmadığını anlaşıldı

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

valla ben orlando'da mcdonalds ta çalıştım, sana fast food restoran önerebilirim eğer çok iyi ingilizcen yoksa.Hatta benimle birlikte çalışan Türk arkadaş çok az ingilizce bilmesine rağmen ilk ayında ayın elemanı oldu

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ama housekeeping daha rahat fast food işlerine göre ama onda da çok fazla arkadaşlık kurup dilini ilerletme imkanın olmuyor iyice düşün bence.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı berkayatici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla ben orlando'da mcdonalds ta çalıştım, sana fast food restoran önerebilirim eğer çok iyi ingilizcen yoksa.Hatta benimle birlikte çalışan Türk arkadaş çok az ingilizce bilmesine rağmen ilk ayında ayın elemanı oldu
    ne iş yapıyordu peki orada

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

önde bu dondurma, milkshake, kahve fln var ya smoothies diye geçiyo heralde genelde ordaydı, runnerlık da yaptı ayrıca
    be a better man than your father

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Kesinlikle housekeeping inglizcesi iyi olmayanlar için daha iyi.Mc Donalds işlerinde yine çevrende çok fazla insan olduğu için zorlanma ihtimalin yüksek.Ama tabi ki bi garsonluk kadar inglizce gerektirmez.Ama bence amerikaya kadar gidiyorsan odaya kapanıp tek başına oda temizlemektense, Mc Donalds da çalışıp hem arkadaşlık kurmak hem de inglizce geliştirmek daha mantıklı olabilir.
    ""Let the game begin""

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

eğlence parkı gibi yerlere de gidilebilir mc donalds a göre daha kolay ve çalışanlarla daha fazla iletişim kurabilirsiniz diye düşünüyorum

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

eğlence parkı gibi yerlere de gidilebilir mc donalds a göre daha kolay ve çalışanlarla daha fazla iletişim kurabilirsiniz diye düşünüyorum
    İş açısından kolaylık mı ingilizce açısından kolaylık mı?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İş açısından kolaylık mı ingilizce açısından kolaylık mı?
    iş açısından söylemiştim ama eğer mcdonalds ta kasada çalışmıyosan ingilizce açısından da çok farklılık yok bence

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

iş açısından söylemiştim ama eğer mcdonalds ta kasada çalışmıyosan ingilizce açısından da çok farklılık yok bence
    Mcdonalsta tek calismazsiniz,yaninizda illa biri olur supervisor olur mudur olur surekli bisey soyler,ama housekeeper olunca odada tek kalirsiniz ve konusmaya bile gerek kalmaz..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

az kaldı şu ingilizce yüzünden vazgeçicem bu işten. ingilizce işverenle mülakat diyorlar, skype üzerinden yada yüzyüze diyorlar. Bugün konuştuğum bir danışmanlık firması telefonda konuşalım, ingilizcenize göre sizi kayıt edip etmeyeceğimize karar vereceğiz dediler, iyice canım sıkıldı.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Mcdonalsta tek calismazsiniz,yaninizda illa biri olur supervisor olur mudur olur surekli bisey soyler,ama housekeeper olunca odada tek kalirsiniz ve konusmaya bile gerek kalmaz..
    housekeeper lıkla karşılaştırmamıştım zaten, eğlence parkı ve mcdonalds tı karşılaştırdıklarım, housekeeper lıkta da çok fazla ingilizce geliştirme seçeneği yok ama unutmayın

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

az kaldı şu ingilizce yüzünden vazgeçicem bu işten. ingilizce işverenle mülakat diyorlar, skype üzerinden yada yüzyüze diyorlar. Bugün konuştuğum bir danışmanlık firması telefonda konuşalım, ingilizcenize göre sizi kayıt edip etmeyeceğimize karar vereceğiz dediler, iyice canım sıkıldı.
    Eğer ingilizcen gerçekten kötüyse zorlanabilirsin.Ne işte çalışırsan çalış, ne kadar iş boyunca ingilizce gerekmese de normal hayatta kesinlikle konuşman gerekecek ve bazı zor durumlarda kalabilirsin.Belki heyecan aramak istiyorsun ama çok heyecana da gerek yok
    ""Let the game begin""

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

housekeeper lıkla karşılaştırmamıştım zaten, eğlence parkı ve mcdonalds tı karşılaştırdıklarım, housekeeper lıkta da çok fazla ingilizce geliştirme seçeneği yok ama unutmayın
    Pardon hocam bi an housekeeperlık gibi düşündüm ben haklısın

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Amadeus35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer ingilizcen gerçekten kötüyse zorlanabilirsin.Ne işte çalışırsan çalış, ne kadar iş boyunca ingilizce gerekmese de normal hayatta kesinlikle konuşman gerekecek ve bazı zor durumlarda kalabilirsin.Belki heyecan aramak istiyorsun ama çok heyecana da gerek yok
    Amacım heyecan aramak değil, heyecan yaşını geçtim aslında. Amacım dil okuluna gitmekti, hem maliyeti hemde hiç yer yurt bilmeden gitmek istemedim. Bunun için önce gidip hiç olmazsa birşeyler görmek, yani ne nerede nasıl yaşanır vs gibi. Amacım dil öğrenmek yani. Günlük konuşma diyaloglarına alıştırsam kendimi ondan sonrasını kendim yürüteceğim zaten. O yüzden wat programını düşündüm lakin bana göre çok sıkıntılı geldi bu wat olayı. Kafam karıştı neredeyse vazgeçtim diyeceğim

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Amacım heyecan aramak değil, heyecan yaşını geçtim aslında. Amacım dil okuluna gitmekti, hem maliyeti hemde hiç yer yurt bilmeden gitmek istemedim. Bunun için önce gidip hiç olmazsa birşeyler görmek, yani ne nerede nasıl yaşanır vs gibi. Amacım dil öğrenmek yani. Günlük konuşma diyaloglarına alıştırsam kendimi ondan sonrasını kendim yürüteceğim zaten. O yüzden wat programını düşündüm lakin bana göre çok sıkıntılı geldi bu wat olayı. Kafam karıştı neredeyse vazgeçtim diyeceğim
    Amerikaya gidince muhabbet edecek kadar olmasada günlük konuşmaları bilmende fayda var..Yani birine bi yere nasıl gideceğini sorduğunda sana vereceği tarifleri anlayabilecek kadar bilmen lazım.Eğer belli bi düzeyde ing altyapı yoksa öğrenmek çok zor olur.Konuşamasanda grameri bilmende fayda var..Gidene kadar bi kursa yazılıp halledebilirsin..Ama hiç bilmeden gidip orda öğrenmeye çalışmak okula yeni başlayan çocuğun direk 3. sınıftan başlaması gibi olur hiç bişey öğrenemezsin..

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

@Uğur kesinlikle çok doğru söylemiş.En iyisi senin için dil okulu.Ya da bu işten vazgeçmek.
    ""Let the game begin""

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

bu seneden itibaren tum isler artik skype la ya da yuzyuze gorusmeyle alinacakmis benim duydugum bu sekilde. ing bu yuzden onemli...sirket ingizlceni bir degerlendirsin bakalim yeterli olacak is varmiymis. ona gore katilirsin bu sene.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)