Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İcep - Armada - United Towers Arasında Kaldım

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart İcep - Armada - United Towers Arasında Kaldım

Arkadaşlar nasipse bu yaz bende bir şansımı denemek istiyorum. 1-2 Aydır şirket araştırıyorum.Son olarak seçimimi 3 şirkete kadar indirdim. Karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca ek bir soru sormak istiyorum. Bu sene İngilizce olayını biraz sıkı tutacaklarmış sanırım. İngilizce seviyemi tam bilmiyorum. Gerçi Amerikan Kültür'de B1 seviyesini bitirdim bu ne kadar doğru bir gösterge bilmiyorum. Dizi ve filmlerde anlamam iyi olayı yakalayabiliyorum fakat pratik yapmadığım için bazen yüz yüze konuşurken heyecanlanıyorum. Ama karşımdaki de biraz tolerans gösterdiğinde açılıyorum. Gerçi normalde de hiç tanımadığım insanlarla konuşurken heyecan yaparım. Neyse bu İngilizce seviyem için önerebileceğiniz işleri söyler misiniz. Utku

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Hocam yalnis anlamayin beni seciminizi ters yonden yapiyorsunuz. Yapmak istediginiz isi belirleyip sonra sirket secimine gecin. Sectiginiz sirket sizin isteiginiz isi saglamiyor ne yapacaksiniz? Mecburen on kayiti da yatiriyorsunuz parayi da geri alamayacaginizi bildiginiz icin artik sirketin sundugu isleri dusunmeye basliyorsunuz... Forumda onlarca konu var islerle alakali isi belirleyin ve o isi saglayan firmaya kaydolun...Kayit olmamissiniz henuz bunu arastirmak icin vaktiniz var....Iyi eglenceler
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Haklısınız. Ben önce şirketleri araştırıp onların iş listesinden kendime uygununu seçmeyi düşünüyordum. Mesela şuan Ankara yakınlarında bir ildeyim. Ankara'ya gittiğim zaman bu 3 şirketle görüşüp ona göre karar vermek istiyorum. Açıkçası 2. soruyu sorma nedenim de kafamda bir iş olmadığı içindi. İngilizcem hakkında bişeyler yazdım ona göre sizlerin iş önerilerinizi bekliyorum.
    Mümkünse Doğu yakasını istiyorum ama bakalım artık.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

İngilizce seviyesini sıkı tutmalarını söyleyen eminim sponsor dayatmasıdır.Fuar daki iş görüşmesi ve vize görüşmesinde hiçbişeyin değişmediğini göreceksin.Captain89'a katılıyorum her zaman önce İŞ sonra ŞİRKET olmalıdır..Yoksa ön kayıt ödemenizde patlarsınız.Gerekirse kalan bütün şirketlerle tek tek konusun iş listelerini isteyip inceleyin...Amacınız : Biraz yüksek maaş*overtime*düşük konaklama*ucuz şehir olsun..En azından yazdıklarımdan 2li kombinler yakalamaya calısın..wat yapan cogu firma iyi degildir siz amerikaya gidince ne yapabilirki?O yüzden şirketi kafayı takmayın İŞE TAKIN

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@Baro cevabın için teşekkür ederim. Dediklerini aklımda tutacağım. Peki genel olarak eğlence parklarını mı önerirsin yoksa otel gibi yerleri mi. Benim amacım çok para kazanmaktan ziyade İngilizce mi geliştirmek. Ayrıca forumda şirketlerin ön kayıt ücretini almadan iş listesini vermediklerini duymuştum bu ne kadar doğru.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı SaLVira Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Baro cevabın için teşekkür ederim. Dediklerini aklımda tutacağım. Peki genel olarak eğlence parklarını mı önerirsin yoksa otel gibi yerleri mi. Benim amacım çok para kazanmaktan ziyade İngilizce mi geliştirmek. Ayrıca forumda şirketlerin ön kayıt ücretini almadan iş listesini vermediklerini duymuştum bu ne kadar doğru.
    Acık konusuyum hiçbirinde dil geliştiremezsin geliştirmek istiyosan yanlıs yöne kürek cekiyosun dil okuluna gitmen lazım NEDEN?wat'da calısırken kullanıcagın kalıplar hep belli olacak sadece o kalıpları bi nebze ilerleteceksin Evet genelde ön kayıt olmayanlara iş listelerini ya vermezler yada bir önceki wat yılının eski iş listesini verirler ki bu daha makuldür Zaten bu aralar kaydolursan yeni iş listelerinede bakamazsın çünkü cogu firmanın listeleri ellerine ulaşmadı.Sponsorları bekliyorlar diyorum ve yatıyorum görüşmek üzere

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Tamam çok sağol verdiğin bilgiler için

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Bence burdan bi üye şirket tavsiyesinde bulunsa bile o değerlendirme o kişiyi bağlar..Mesela size X firamsını önerdi ve dediki bu firma gayet ilgili bi sorunum olduğunda direk çözüm üretti vs..Peki size aynı danışman geleceği,aynı ildeki şubesine başvuracağınız ne malum?Diyelimki onuda öğrendiniz ve aynı danışmana başvurdunuz..Sizin için aynı şeyleri yapacağını bilemezsiniz..Yani tamam ilgileniyorum der işi uzatır,mailleri geç cevaplar vs..Daha önce çok oldu bunlar.."Bi arkadaşın tavsiyesiyle yazıldık üstelik söylediği danışmana gittik ama hiç ilgilenmediler" bunu bu sitede birinden duymuştum..Hatta kendim de kendi yazıldığım şirket danışmanının bana davranışıyla başka bi müşteriye davranışı arasındaki farkı gördüm..O yüzden şirket tavsiyelerine pek kulak asma..Arkadaşların dediği gibi çalışmak istediğin iş türüne odaklan..Hangi iş senin için iyi onu bul..Otel işlerinde frontdesk ve conciergedesk dışında her konuda ing konuşabileceğin bi departman yok.Bu departmanlarada kusursuz ing konuşanları alırlar..Diğer departmanlarda belli bi konu üstünde konuşursun..O konuda ing biraz gelişir..Amacın sadece ing geliştirmekse ya dil okulu yada Türkiyede bi dil kursu senin için çok daha faydalı olacaktır.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Benim dil geliştirmekten kastım pratik yapmak. Ne kadar TR de kursa gitsem de bu pratiği sağlayamıyorum. Ama en azından WAT ile mecbur İngilizce konuşmam gerekecek. Hem bu sayesede kendime güvenimde artar diye düşünüyorum.
    Şimdi İcep'den geçen yılın iş listesini aldım ve beklediğim gibi değildi. Çok fazla iş yoktu. Önce iş sonra şirket iyi bir fikirmiş. Diğer şirketlerinde listelerini bekliyorum.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Benim dil geliştirmekten kastım pratik yapmak. Ne kadar TR de kursa gitsem de bu pratiği sağlayamıyorum. Ama en azından WAT ile mecbur İngilizce konuşmam gerekecek. Hem bu sayesede kendime güvenimde artar diye düşünüyorum.
    Şimdi İcep'den geçen yılın iş listesini aldım ve beklediğim gibi değildi. Çok fazla iş yoktu. Önce iş sonra şirket iyi bir fikirmiş. Diğer şirketlerinde listelerini bekliyorum.

Wat programi dil prgorami degildir,fakat Ingilizce adina cok sey kattigini kesinlikle soylemek lazim.Cogu dil programindan daha faydali bana gore..Kisiden kisiye degisir. Bu benim gorusum. Girisken olunursa dil programlarindan daha fazla verim alinabilir bence bu programda.
    Mesela gecen sene ingilizcede altyapim ne kadar ise o kadar pratik yapabildim.Bu sene ayrica burda da kursa gidiyorum. Hem de Work and travel a tekrar katilacagim ve kursta ogrendiklerimi de kullanma firsati bulacagim. Ben bu programa dil pratigi yapma adina gidiyorum desem cok da hata etmis sayilmam. Tabi ikinci olarak da gezme amacli..Dogru yoldasin...devam et...
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Bu 3 sirketin sana simdiden verebielecegi isleri yaz buraya. Onemli olan buradaki degil ABD'deki isin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@break Armada'nın 14 Aralıkta İzmir fuarı olacakmış. Şimdilik orası için belirlenen işler bunlar. Daha eklenenler olacakmış öyle söylediler.6 Şubat ve 23 Mart tarihinde de fuar olacakmış ama oradaki işler daha belli değil.
    İcep'in gecen yılki listesi de bu. Şöyle bir göz atarsan sevinirim. Housekeeping düşünmüyorum.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Armada'nın 14 Aralıkta İzmir fuarı olacakmış. Şimdilik orası için belirlenen işler bunlar. Daha eklenenler olacakmış öyle söylediler.6 Şubat ve 23 Mart tarihinde de fuar olacakmış ama oradaki işler daha belli değil.
    İcep'in gecen yılki listesi de bu. Şöyle bir göz atarsan sevinirim. Housekeeping düşünmüyorum.
    Tecrübeli arkadaşlar bu iş listesi hakkında bir yorum yaparlarsa gerçekten çok iyi olur.Ben baktım ama cazip bir iş yok ve konaklamalar çok pahalı.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben armada grandee ye kaydoldum, istanbul ve başka şehirler için bilgim yok armada nasıldır diye ama izmirdeki bana oldukça güven verdi.danışmanımda yılmak bilmeden benim her türlü soruma cevap veriyor. ama şunu söylemem gerekirki izmir fuarı işleri iyi degil, daha yeni işler ekleniceğini söledi danışmanım izmir fuarı için. ama bence en iyi işler istanbul fuarında.saatlik ücretleri oldukça iyidi. birde armada nın kendi işleri var bi kaç tane onlarında saatlik ücretleri oldukça iyi. senin oldugun ilde hangisi iyi bilmiyorum ama hangisi içine siniyorsa onu tercih et. eger izmirden yazılcaksan ben izmirde tüm şirketlerle görüstüm en samimi olan armadaydı açık konusmak gerekirse

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı WatcHandLearn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tecrübeli arkadaşlar bu iş listesi hakkında bir yorum yaparlarsa gerçekten çok iyi olur.Ben baktım ama cazip bir iş yok ve konaklamalar çok pahalı.
    bu yılki iş listesine şöyle bir göz attım. bence konaklama sağlamayanları direkt listeden çıkar, housekeeper olmak istemiyorum demişsin aslında geriye de pek bir şey kalmıyor o yüzden

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Zaten bütün armada şubeleri birbirleri ile bağlantılı değilimi?Form bıraktığım ve aradığım hiçbir şirketten geri dönüş alamadım standart şeyleri anlatıp geçtiler.Ama armadayı ilk aradığım günden beri sürekli irtibat halindeydik.. bayağı ilgilendiler sağolsunlar ama bu güvenilir olup olmadıkları konusunda bir ölçüt değildir.Bana da samimi geldiler araştırdım,kaydoldum.Ben ankarada ki şubeye kayıt oldum.Bu durumdan şu anlaşılıyorki izmiredeki yada ankaradaki şubeye kayıt olmam bir şey değiştirmeyecek.Sonuçta iş listeleri aynı,aynı işleri bizlere sunuyorlar..İstanbul fuarını bekleyelim bakalım zaten izmir fuarından bir iş çıkmaz şartlar iyi değil.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ama şöle diim iki arkadaşım var. biri izmirdeki united towersdan gitti, digeride istanbuldaki. istanbuldaki arkadaşım çok memnundu izmirdeki memnun degildi. ve izmirdeki united towers şubesine gittiğimde bende memnun kalmadım. samimiyetten bahsediyorum. ve bence buda önemli

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Tabi ki karşındakinin sana yaklaşımı önemli ama bu memnuniyet göreceli bir kavram sen gidersin memnun olursun.Ben giderim tiksinirim.Birçok şekilde yorumlanabilir.Yani anadüşünce;biz ortak payda da buluşmuşuz armada ya kayıt olduk ikimizde şuan için mutluyuz.Umarım konuyu açan arkadaş için aydınlatıcı olmuştur

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Siz şuan şirketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce işe göre şirket seçmek daha sağlıklıymış. Çünkü önemli olan oradaki işimiz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Siz şuan şirketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce işe göre şirket seçmek daha sağlıklıymış. Çünkü önemli olan oradaki işimiz.
    şirketlerin ortalama iş listelerine bakarak önce şirket seçilmeli yani önce şu sonra bu değil ikisi de aynı anda olacak.

Sanırım böyle daha iyi olur.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bencede işe göre şirket seç ama şunu unutmaki bi işi begenip şirketi seçersin şirket güvenilir degildir madur olursun. bana kalırsa tüm şirketlerin iş listelerini al , iş listelerini begendiğin şirketin güvenilirliğini araştır, daha önce o şirketle gitmiş insanlara ulaşmaya çalış. belki burda şey diyen olur türkiyedeken çok samimi davranırlar ama amerikaya gidince tüm şirketler aynıdır orda yalnızsındır. tamam ama bazı insanlar tanıdım iş çok iyi diye şirket seçip sonra oraya gittiklerinde ne iş var nede bişey. ama bazı şirketler vardırki amerikaya gittiklerinde işinden memnun olmazsan bile seni başka bi işe yerleştirirler.benim bire bir yaşamış insanlardan duydugum şeyler bunlar

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

SaLVira Siz şuan şirketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce işe göre şirket seçmek daha sağlıklıymış. Çünkü önemli olan oradaki işimiz.
    Mantıklı olarak düşünürsen evet önce iş..Çünkü sen orada geçimi,konaklamayı çalıştığın işten sağlayacaksın ve bu işi kim daha iyi yapıyorsa onu bulmalısın. Diğer şekliyle düşünürsek ee benim aradığım iş sabıkalı olan xx şirketinde var.O şirkete kaydolduk diyelim.Tamam iş iyi,kazanç güzel..Ama benim farklı sıkıntılarım olduğunda ben amerikadaki sporsoruma ulaşamayacaksam orda sap gibi kalacaksam o güzel olan işte heba olacak..İki şekilde de yorumlanabilir aslında.. Zaten çalışacağın iş yeterince kısıtlı eğlence parkları,oteller,restoranlar.. Bütün şirketlerde de bu işlerin bolca seçenek var.Haa kazanç düşük ya da yüksek olabilir konaklama vardır,yoktur.. aralarından eleme yaparsın. Ama bence öncelik güven ve samimiyet.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bi de genelde şirketler daha işler gelmedi ama sen hemen yatır parayı yoksa fiyatlar artacak şeklinde dayatmalar da yapacaklardır, sen bence parayı yatırmadan hepsinden bi iş listelerini iste, gerçekten işler gelmediyse telefon numaranı falan bırak sana geri dönsünler istediğin türde bir iş geldiği zaman.Aksi takdirde istediğin özelliklerde bir işe girememen çok yüksek bir olasılık.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bence ikisinden biri olacaksa önce kafana yatan işe sahip olan bi şirket bul çünkü her şirket her işi ayarlamıyor, sonra da şartlarına bakarsın.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Önce şirket sayısını 3e indirdim. Şimdide bu şirketlerin iş listelerini alıp bu 3ü arasında işlere bakarak bir seçim yapacağım. Ama şuan İcep yakın geliyor bana. Bakalım artık.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

aslında gidene kadar gerekli belgelerini ayarladıktan sonra çok da önemli değil şirket, genelde hiçbiri ilgilenmiyo ztn gittikten sonra o yüzden sana tavsiyem işlere odaklar hayırlısı olsun

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Önce şirket sayısını 3e indirdim. Şimdide bu şirketlerin iş listelerini alıp bu 3ü arasında işlere bakarak bir seçim yapacağım. Ama şuan İcep yakın geliyor bana. Bakalım artık.
    Hocam is belirle sonra sirket secimi yap diye tekrar soyliyim. sirketlerin is listelerine bakip da bu ise gitcem dersin....Daha sonra sirket aaaa bu isveren bu sene bizle calismiyormus deyince pisman olursun....sonra parayi yatirmis olacaksin...daha sonra diyecek ki sana tamamen atiyorum mesela diyecek montana da dagin basinda bir hotelde housekeeperlik var....Bundan baska is de gelmeyecek derse ne yapacaksin.... ya 300 dolari pasa pasa yakacaksin ya da istemedigin bir iste 3 ay calisacaksin.....

Tercih senin bu kadar kisi bunlari soyluyorsa bir bildigi vardir heralde....

Yine de sen yap tercihini....

Once is sonra sirket.....

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Burada önerebileceğiniz iş var mı?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

mc donaldsta çalışmış biri olarak mc donaldstan uzak dur derim, hem en zor işlerden biri hem de çok fazla para kazanamıyosun

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

tabi bu arada gitmek istediğin eyalet/şehir i de önceden belirlemede fayda var, her şehir aynı özelliklerde değil, sonra hüsran olmasın , beklentilerinden bahsedersen daha kolay yardımcı olabilirz sana

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)