Alıntı AyaLa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar merhabalar

uzun arastırmalar ve bilgi alımından sonra her zaman hayalini kurdugum new yorka gitmeye karar verdim amacım sadece city'i görmek.para kazanmak gibi bir derdim yok acıkcası kazandıgım giderlerimi karsılasın iş bittikten sonrada cebimde 1-1.5 dolar para kalsın istiyorum
ben su anda calısan bi insanım ve shift'im 07:00 - 16:00 arası ve iş saatlerimden cok memnunum eger oradada böyle saatli bir iş bulursam işten sonra şehri altına üstüne getirmek niyetindeyim.

size sorum su olucak şimdi. ingilizce bölümünden mezun oldugum için ingilizce upper-intermadiate seviyesinde yani iyi gibi orada ne gibi bir iş önerirsiniz bana ingilizcemi kullanarak ne gibi işler yapabilirim

cevaplar için much obliged şimdiden
kötü haber!!! Artık NYC işi seçemeyeceğiz.
Work and Travel 2013 sezonu Department of State‘in getirdigi yeni kurallar nedeniyle biraz sikintili gececek gibi duruyor. Yeni kurallar ile Alaska balik fabrika isleri artik yasaklaniyor. Work and Travel 2012 sezonu Alaska’ya gitmek isteyen ogrencilerin son sanslari oldu. Bunun yaninda satis isi yapilan kiosk-cart isleri de yasaklanacak.

Bir diger guncellemeye gore Turk ogrenciler artik Turk isverenlerde calisamayacak. Bu kuralin uygulanmasi programin geregi acisindan normal bir kural, fakat ogrenciler ve isverenler acisindan zorluk yaratacaktir.
Work and Travel 2013 sezonunda artik gezici fuar isleri de iptal olan isler arasinda.

Work and Travel 2013 sezonunda ogrencilere sunulacak isler hotel, restaurant, lifeguard, eglence parki – kaldi ki eglence parki isleri artik pek Turkiye firmalarina verilmiyor- olacaktir. Work and Travel 2013 sezonunda New York City gibi buyuk sehirlerde calismak da mumkun olmayacak.

Bu yuzden ogrencilere sunulacak isler genelde kucuk sehirler, orta Amerika civari lokasyonlari ve housekeeping(oda temizligi) ya da dishwasher(bulasik yikama) gibi isler olacaktir.

Work and Travel 2013 sezonunda cok buyuk beklentilerle, mesela; cok para kazanmak, buyuk sehirlerde calismak, Ingilizcesi kotu olmasina ragmen server(garsonluk) gibi pozisyonlarda calisak istemek vb. tercihlerin olmasi artik pek mumkun olmayacaktir.

Work and Travel 2013 sezonunda tum ogrenciler mutlaka sponsor ya da isverenler ile mutlaka mulakat yapacaktir. Bu sebeple artik Ingilizcesi cok kotu olan adaylarin programa katilip vize alabilmesi daha isveren acisindan mumkun olmayacaktir.

Work and Travel 2012 vize mulakatalarinda konsolosluk gorevlileri not ortalamasindan ziyade Ingilizce bilgisine onem veriyorlar.

Work and Travel 2013 sezonunda bu maddeler daha cok one cikacak.