Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc g�steriliyor

Konu: Vize i�in Ankara m???stanbul mu?

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

Standart Vize i�in Ankara m???stanbul mu?

San?r?m nisan 25 gibi vize g�r�?mesine girece?im ve merak ediyorum arkada?lar,Ankaradan almak m? daha kolay yoksa ?stanbuldan almak m??
    Ankara san?r?m biraz daha zorluyor sorular konusunda,?stanbul ise san?r?m daha yo?un oldu?undan 2-3 soruyla bitiriyor g�r�?meyi.Ama daha �nce giren birka� ki?i Ankarada zorlansan bile derdini anlatmak i�in zaman?n var ne kadar �ok soru kendini okadar iyi ifade etmek falan diyorlar.Vizeye girenler bu konuda neler d�?�n�yor merak ediyorum.Vize �ncesi bende buna g�re iki ?ehirden birinde karar k?laca??m.

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

bn ?irketim bana kesinlikle istanbul'da girmemi i?i garantiye almam? s�ylemi?ti. ankara' n?n daha diplomatik bir ?ehir oldu?u i�i burada daha �ok zorlad?klar?n? ve istanbuldaki konsoloslar?n daha iyi t�rk�e bildiklerini s�ylmei?ti. ayr?ca redlerin �o?unun ankaradan �?kt?na dair ?eyler s�ylediler ben onlar?n yalanc?s?y?m ama bn transkriptimi falan g�t�rd�kten ve ufak bi ingilizce testten ge�tikten sonra senin ingilizcende problem yokmu?ki dediler. yani bn ankarada girece?im. ?�yle bir?eyde var red olay? ztn �ok az oluyomu? o y�zden ?ehir stresi yapmayada gerek yok diye d�?�n�yorum

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

te?ekk�rler bahaya,a�?k�as? banada aynen sana s�ylenilenleri s�yledir arkada?lar?m,forumdaki arkada?lar vs. ama ?irketimde bana aynen sana s�ylenileni s�yledi.ortalamam 2 �st� ingilizcemde iyi ama bilirsin insan yinede garantiye almak istiyor,sorduklar? sorular? yan?tlayam?yacak de?ilim ama Ankarada kas?p bunlat?rlar diye endi?e ediyorum biraz

Acemi Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    0

ankarada konsoloslar vizeyi vermek i�in her?eyi yap?yor.benim vize g�r�?mem 1 dakika falan s�rd�.biz g�r�?meye 8 ki?ilik grup halinde gittik.hepimiz de ald?k.ancak ?�yle bir durum var; biz ?ubat sonunda gittik.yani yo?un olmad??? d�nemdi.wat i�in sadece bizim 8 ki?ilik grubumuz vard?.g�r�?me k?sa s�r�yor ancak hepimizin vize almas? 2 saat s�rd�.yo?un olmad??? i�in kad?n beyaz ka??d? verip i�eriye gidip sohbet muhabbet, rahatlay?p geliyordu ,sonra s?radakini �a??r?yodu.tabi sen o 2 saat boyunca 3.5 at?yosun alabilecek miyim diye. ama konsolosun rahatlamas? i?imize geldi.ilgilizce bir ka� ?ey s�yleyen ald? vizeyi.konsolosu anlamazsan ?�yle orijinal bir c�mleyle anlayamad???n?,tekrar etmesi gerketi?ini s�yle.o c�mleye bak?p sende potansiyel oldu?unu g�r�p veriyor vizeyi ha gene mi anlamad?n.bu sefer t�rk�e s�yl�yor ?ubat sonunda sempatiklerdi ancak yo?un d�nemlerde nas?llar bilemem.

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

te?ekk�rler listener,ankarada girenler rahat diyorlar genelde evet,benim g�r�?memde 25 i gibi olaca??ndan yine �ok yo?un olmaz san?yorumki art?k son g�r�?meler oldu?undan.orjinal c�mle bulunur elbet t�rk zekas?ndai beg your pardon,i am little bit excited falan filan

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Sep 2007
    Tecr�be Puan�
    19

Zaten konsolosluklar?n as?l gorevidir vize vermek
    temelde geri donece?inize dair onlar? ikna ederseniz vize vermek durumundad?rlar
    ancak ankara soyledir istanbul boyledir diye bir genelleme yapma yanl?s olur bence,
    durum ki?ilerin o an ki ruh halleriyle alakal?d?r ,kendimize uyarlamam?z yanlis olur..

her sey gonlumuzce olsun
    bekle beni amerika

Deneyimli Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    18

Ocean hakl? orada vize vermek i�in u?ras?yolar zaten. yaln?zca donmek i�in ne gibi sebepleriniz var ona bak?yolar. Bunda da son s?n?f olmamak �nemli son s?n?flar? biraz daha zorluyolar bu bi ger�ek

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

te?ekk�rler arkada?lar,bende 5.s?n?f?m okul 6 ya uzad?,bakacaklar?n? sanm?yorum ama burada �al??aca??m ?irketten belge alaca??m,hocalar?mdan referans alaca??m.ama sizin yazd?klar?n?zdan bunlara gerek bile olmad???n? g�r�yorum.sorular? g�zelce yan?tla al vizeni git.

Deneyimli Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    18

aynen oyle taltrap benden ne referans istediler ne tapu ne �ek ne senet yaln?zca konu?tuk okul ve bolum hakk?nda wat hakk?nda rahat ol kendine g�ven

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

ha bide onlar var bakbankada bilmem ka� lira paran olmas? laz?m,tapudur ?udur budur,gerek yok san?r?m.

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Sep 2007
    Tecr�be Puan�
    19

Al�nt� taltrap Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    ha bide onlar var bakbankada bilmem ka� lira paran olmas? laz?m,tapudur ?udur budur,gerek yok san?r?m.
    4 g�n u?rast?m yok o banka yok su banka ,ama gel gelelim
    g�r�smeye , Ds formlar? bide trankript e bakt?lar

baska bise yok

bekle beni amerika

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

bende san?r?m bunlarla gitsem bir sorun �?kmaz.transkriptim t�rk�e fakat bunda da sorun �?kmaz san?r?m.bu adamlar bizim ingilizce bildi?imiz kadar t�rk�e biliyor olmal?lar

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Sep 2007
    Tecr�be Puan�
    19

Al�nt� taltrap Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    bende san?r?m bunlarla gitsem bir sorun �?kmaz.transkriptim t�rk�e fakat bunda da sorun �?kmaz san?r?m.bu adamlar bizim ingilizce bildi?imiz kadar t�rk�e biliyor olmal?lar
    istanbulda sahit oldu?um olay? anlatay?m,

45-50 yaslar?nda bir cift vard?,
    �?rencilerle onlar?n s?ra numaralar? farkl?yd? o nedenle o?rencilerin aras?nda
    onlarda g�r�smeye girdi aram?zda 2 metre mesafe vard? ve tek kelime ingilizce konustuklar?n? duymad?m.

memurla yaklas?k 2 dakika g�l�serek konustular,,

bu da beni baya bi rahatlasm?st?.
    bekle beni amerika

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    18

yav bizlede t�rk�e konu?salar ne g�zel olurdu D:

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Dec 2006
    Tecr�be Puan�
    19

ben 2 j1 vizesi aras?nda bi turist vizesi reddi yedim saolsunlar..pasaportum bo? geldi o durumda bile vize ald?m yanii..rahat olmak en �nemlisi..kad?n beni ikna et geri d�nece?ine dedi..teklemeden anlat?nca verdi vizeyi

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

saolun arkada?lar baya rahatlad?m yazd?klar?n?z? okuyunca,ankara yolu g�z�kt� bana

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

gene arkada??m?n 1 insanda giren arkada??m?n s�yledi?ini s�yl�yorum g�venilir bi kaynak sar???n tombul bayanla aras?ndaki diyalog ka�?nc? s?n?fs?n nereye gitcen baban ne i? yap?yo bunlar? ingilizce sormu? ve arkada??m?n cevaplar? tek kelime olmu? dahada enteresa? k?z?n birine direk t�rk�e sormu? k?z direk t�rk�e cevap vermi? hadi eyvallah beyaz ka??t asl?nda psikolojiyi beklentisiz ayarlay?nca hi� problem olmuyo bn direk �ekik g�zl�ye denk gelecem gibi haz?rl?yorum kendimi rahat?m o y�zden

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Sep 2007
    Tecr�be Puan�
    19

kesinlikle ne kadar rahat olursan?z o kadar iyi gecer g�r�sme.

ama wat o?rencileriyle Turkce konustuklar?n? ilk defa duydum !!
    bekle beni amerika

Deneyimli Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    18

Arkada?lar orada �ok �e?itli vizeler almaya gelen insanlar var ve wat �?rencileri en tolerans g�sterilen ki?iler. D�zg�n cevap verebiliyorsan?z tabi bunun i�in sorduklar? ?eyi do?ru anlamal?s?n?z hi� sorun olmaz. Ama b�l�m�n�zle ilgili birka� bi?ey �?renip �yle gidin. ?ans bu belli olmaz �ekik teyzem gelir felan ama onuda seviyorum ben art?k saolsun

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

bende ilk defa duydum bu dedi?im beyaz ka??t verilme olay? direk vize verme de?ildir san?r?m ama k?z?n aptall???ndan de?ilmi? direk kad?n o ?ekilde davranm??

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

?imdide �ekik g�zl� �?kt? arkada?lar.bir arkada??mda siyah bayana denk gelme ankarada diyor,efsanemi bu insanlar ya

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    18

yaw bende ankaraya gidicem korkutmay?n beni zaten t?rs?yorum

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

endi?e etmeye gerek yokmu? i?te ozmoz bunu �?renmek i�in a�t?m ba?l??? ve �?rendik

BannedUser
    Guest

ben duydum bunlar insan �tesi canl?larm?? fantastik 4 l�

Deneyimli Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2008
    Tecr�be Puan�
    18

) bende ankaradan giricem napcaz bilmiyorum may?sda giricem ben

Acemi Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Ya�
    39
    Tecr�be Puan�
    0

Arkada?lar,

?kamet ett?iniz il neresiyse ona g�re b�lgelere ayr?lm?? diye bir ?ey duydum.�rne?in Kayseri de oturan biri ?stanbul'dan vize alam?yormu?..Ayn? ?ekilde ?zmit de oturan biri de Ankara'dan..?nan?l?rl??? nedir?

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    18

emin olmamakla beraber b�yle bir?ey oldu?unu d�?�nm�yorum,ama emin olmak i�in konsoloslu?a mail atabilir yada telefon edebilirsin.

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Sep 2007
    Tecr�be Puan�
    19

Al�nt� chavett Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    Arkada?lar,

?kamet ett?iniz il neresiyse ona g�re b�lgelere ayr?lm?? diye bir ?ey duydum.�rne?in Kayseri de oturan biri ?stanbul'dan vize alam?yormu?..Ayn? ?ekilde ?zmit de oturan biri de Ankara'dan..?nan?l?rl??? nedir?
    vize alamiyormus de?il de
    randevu verilmiyor,

yani adanada oturan biri ankaradan girmek zorundad?r ,ancak sakaryada bir adres belirtirse ikamet olarak istanbuldan girebilir..
    bekle beni amerika

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2008
    Tecr�be Puan�
    0

vizeye girecek ki?iler i�in ayr? ayr? bolgelere ayr?lm?sd?r,bolgeler konsoloslugun s?tes?nde yazmaktad?r,gecen sene istanbulda v?zeye g?rmek ?sted?m fakat okulum konya selcuk un?vers?tes?yd?,bu yusden ankarada girmem soylend? ve ankada g?rd?m v?zeye,ankaraya gidecek arkadaslar sak?n olak? korkmay?n gecen senek? sorduklar? sorular? soley?m s?ze;hang? bolumde okuyorsun,nereye g?deceks?n,annen baban ne i? yap?yor,kardes?n varm?,varsa ne ?s yap?o,hang? okulda okuyorsun,ortalaman ne.sonras?nda have a nice summerarkadaslar bu sorulara zor d?yorsan?z tamam zordur v?ze gorusmes?,bi?i d?yemem,ayr?ca v?zeye en yogun zamanda g?tm?st?m,onuda bel?rtey?m

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    18

ben ankarada giricem ortalamam 1,82 bana soracaklar? soru kesin neden notlar?n d�?�k?bunun d???nda ne sorabilirler arkaada?lar?

Konu Bilgileri

Bu Konuya G�zatan Kullan�c�lar

�u anda 1 kullan�c� bu konuyu g�r�nt�l�yor. (0 kay�tl� ve 1 misafir)