Alıntı zubeyr86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aslında arkadaslar yeterince bilgi vermişler ama amerikadayken 2000 dolar kadar walmarta harcayan ve turkıyede de walmartla ilgili yazılmıs bi kıtaba 20 lıra veren ve okuyan birisi olarak bikaç seyde ben söylemek istiyorum. walmart dunyanın gelmiş gecmiş en iyi en büyük ve en güçlü şirketi. sadece amerikada 6000 (altıbin) kadar magazalari var ve haftada da ortalama 40 kadar magaza acmaya devam ediyolar. ve newyort cıty de hala bir magazlari bile yok. üstelik en küçük magazalari türkiyedeki 3m migrosun iki katı büyüklügünde.2.1 milyon çalışanı var. son beş sene içerisinde 32 tane ulusal magazalar zinciri walmartı gerekce göstererek iflas koruması istedi. çalıştıkları toptancıların % 85 i battı. çünkü hep daha ucuz almak istediler.
yıllık cirolari 1.3 trilyon dolar.( türkiye cumhuriyetinin gayri safi milli hasılası yani yıllık geliri 274 milyar dalor) yani yaklasık 5 tane türkiye ediyor. dünyada eşi benzeri görülmemiş bir çalışma stilleri var. yakın zamanda türkiyedeki migrosu almak istediler ama şükür alamadılar. turkıye pazarına da girselerdi üreticiyi mahvederlerdi. bunlari ekstra bilgi olarak söyledim.

işin bizi ilgilendiren kısmı ise walmart ın amerikada ki en ucuz magaza olması. her konuda aklınıza gelebilecek herşeyde en ucuzları onlar. bunu bizzat 6 tane magazalar zincirini gezerek test ettim. ( winn-dixe, target, sears, dollar general, best buy, circuit city) bu arada winn- dixe de gecen yaz battı wal mart yüzünden tabiki.
müsteri memnuniyetleri had safhada. ben iki bisiklet 1 pompa ve bir tartı aletını tam 2 ay 27 gun sonra iade ettim ve hiçbir kesinti olmadan verigiside dahil parasını geri aldım. her ürünü 3 ay içinde iade veya değişim yapabiliyosunuz. elektronik eşyalarda bu süre 1 ay. bu arada walmartın 2.1 milyon calışanı var dedim ama siz sakın 2. iş olarak walmart ta calişmaya kalmayın. bu çok önemli. eger nedenını merak eden varsa yine acıklayabilrim. şimdilik bu kadar...(walmart önündeki resmimi koydum sizler için
bende bunu merak edıyordum ıkıncı iş olarak burada çalısmayı dusunenlere ne tavsıye edersınız