Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendi kredi kartınızın olduğu hesap numarası üzerinden bankamatik kartı çıkartın.Yani bi hesap üzerine hem kredi kartı hem düz bankamatik kartı olsun.Siz yanınıza kredi kartını alın bankamatik kartını burda bırakın.Aileniz hesabınıza para yatırsın siz direk harcarsınız kartınızdan.Ben ilk yıl sadece kredi kartıyla gitmiştim zor oldu ama bnakamatik kartını burda bırakıp kredi kartıyla gittim hiçbir sorun çıkmadı.Sadece dolar kuru piyasanın çok az üstünde oluyor birde kartınıza yurtdışı harcama masrafı geliyor %3,5.Tabi benim banka YapıKredi'ydi diğer bankaların faiz oranı nedir bilmiyorum ama yakındır birbirine.

Diğer yöntem PayPal kullanmak.İki ayrı paypal hesabı gerekli,trasnfer süreleri çok uzun ama yüksek meblağlarda en az kesinti.% komisyon yok sabit bi ücreti var.

Şimdi benim kredi kartım zaten bu şekilde. Ailemin de bu bankadan hesabı var (zaten türkiye için para transferinde bu bankayı kullanıyoruz) Yani sorum şu ki; Ben kredi kartımın bağlı olduğu bankamatik hesabı kartımı aileme bırakmasam, her ikisini de götürsem amerikaya, ailem de buradan (kendi hesaplarından) benim hesaba yatırsa bende yine kredi kartımı kullansam aynı mantık mı oluyor?